– ENDELIG en blogger som setter barn på dagsorden!

Denne uken har jeg virkelig ventet på og gleedet meg stort til. I morgen skal jeg til Lise i drøbak for å se på nye stoffer til høstkolleksjonen, Lise spurte også om jeg kunne ta med kåpene jeg har sydd til jentene, så kanskje blir det høstkåpe også : )

Til torsdagen skal jeg inn til Oslo med overnatting, Side2 skal feire ti års jubileum, så det må vel bare bli spektakulært : D

Og allerede fredag skal jeg i lunsjmøte med lederen av Ta Barnas Parti, for å lære og finne ut hva jeg kan gjøre for å hjelpe barn som ikke har den beste oppveksten. Jeg mente det jeg sa i går, jeg har bestemt meg – jeg vil hjelpe

Hun skrev til meg:

– ENDELIG en blogger som setter barn på dagsorden! Dette har jeg ventet leeenge på. Det er kun dyrevelferd som blir frontet hos de største bloggerne og ALDRI et ord om overgrep/mishandling hos barn og deres latterlig svake rettsikkerhet. Straffen for overgrep mot barn er motbydelig lave.

Dere fikk vel med dere saken i nyhetene i går?  

Hardere straff for å drukne en hund enn for misbruk av barn


I dag må jeg sy ferdig protoer til Kina, men jeg trur jeg utsetter det til i kveld. For ute skinner solen, og nå leker jentene med hverandre oppe i sengene sine så det er vel på tide og starte dagen for å komme seg ut 😀

Jeg skal se om jeg klarer å lage et “Hvordan ta gode bilder av barn” innlegg til dere også, så jeg skal se hva jeg får til i dagluren. Det er jo veldig mange bloggere som skriver om fototips, men jeg må si det er en stor forskjell på å ta bilder av et stillmotiv eller seg selv som poserer, enn aktive barn.

– følg speiltvillingene på facebook –

8 kommentarer
  1. Hei 🙂 Såklart bør det bli hardere straff for å misbruke barn, men å sette det i denne sammenhengen blir helt feil. Begge disse sakene er tragiske og går ut over de aller svakeste i samfunnet vårt. Kan jo nevne at et mobiltelefontyveri gir 8 måneder.
   Som sagt så bør det ble strengere straffer når barn blir mishandlet, men man burde klare å påpeke dette uten å snakke ned om arbeidet mot dyremishandling (eller sette det i en slik sammenheng som dette). Det er nok mer hensiktsmessig å sammenligne voldssaker ovenfor mennesker som du mener er riktig straffeutmåling og krev at barn får lik behandling. Dyr har blitt behandlet som en eiendel, en ting i rettsystemet vårt i alle år og helt makabre grove saker blir fortsatt henlagt. Endelig har noen fått en fortjent straff for å begå mord/dyremishandling. Dette er den eneste dommen som noen gang har vært i nærheten av å signalisere at vold mot dyr ikke er greit. Syns den absolutt da ikke skal fremstilles som noe negativt!
   (De som driver vold mot de svakeste i samfunnet, dyrene(som ofte blir ansett som en eiendel) har lettere for å utøve vold mot mennesker. Å framstille straff mot dyremishandling som noe negativt er ikke for barn sin del heller noe gunstig)
   Skjønner at man ikke direkte omtaler straff mot dyremishandling som negativt her, men i en slik sammeligning kan det for mange fort virke slik.

  2. P.S. Er så klart veldig bra å sette fokus på barn som har det vanskelig! 🙂 De trenger også en stemme. (Reagerte bare på at man måtte sammenligne de to aller svakeste i samfunnet vårt. Er mye bedre for både barna og dyra sin del å sammenligne med andre saker siden både barn OG dyr trenger et mye bedre rettsvern enn det vi har i dag.)

  3. Naboen min ble dømt for barneporno, seksuelleovergrep mot 5 barn, sine egene barnebarn, pluss vennersbarn.
   Han hadde startet et webforum slik at “disse” kunne møtes.
   2 år etterpå sitter han enda på verandan der å glor. Å “venter” på å få sone. Politiet ga beskjed om å passe på barnevåre.
   Syyykt

  4. Altså, det er veldig viktig å sette lys på overgrep av barn, men den overskriften provoserer meg veldig. Ikke din overskrift altså, men den fra Aftenposten. Ja, fem månder er alt(!) for lite, men jeg mener det også er for lite med seks månders straff for å drukne en hund. Det å sette dette opp mot hverandre blir i mitt hode helt feil. Slik Siri Martinsen sa, kan man ikke heller sette det opp mot 8 månder for å stjele en mobil, eller 9 månder for å tagge?

  5. Folk har forskjellige ting de brenner for og dyrevelferd står HØYT på min liste.. men jeg syns at vi har altfor milde straffer her i Norge. Folk som utøver vold med vilje er psykisk ustabile. Og overgrep mot barn bør straffes med livstid. Dyremishandlig bør også hatt høyere straff.. mye høyere..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg