Radio!

I dag slang vi oss inn i vestfoldssendingen på P1. Temaet var kvinnekroppen og i kveld kommer det en debatt om nettopp dette temaet på NRK1 kl 21:30. 

Synes det er så viktig å fremme at en kvinnekropp ikke trenger å være perfekt fordi man er slank og fitt som er blitt den nye trenden. Og da er det litt ekstra moro å kunne dele sine meninger på radio – direktesending. Dette var jo i arbeidstiden for BT så jeg måtte ha med jentene, men med så mange hyggelige mennesker hadde de god underholdning mens jeg var inne å snakket. Veldig koselig når de to små klarer å sjarmere en hver som ser de, blir jo ganske stolt da ^^. 

Jeg blir så provosert av at motebransjen kan ha så stor innvirkning på hvordan en kropp skal se ut, har dere tenkt over at om vi hadde blitt møtt av normalvektige kvinner og kvinner med former på de sosiale mediene så hadde vi endret vårt syn angående hva vi tenker på som den “perfekte kroppen”. Vi liker det vi er har sett flere ganger, og nettopp derfor trur vi at mennesker som grenser til undervekt på BMI og nå i tillegg kan vise frem muskler og blodårer er det som er det vakre vi må prøve å leve etter. 

I andre land blir man sett på som vakrest om man har noen kilo for mye som igjen viser til at familien har nok penger til god mat. 

Lik innlegget om du mener at det bør være mer realistiske forbilder i mediene. At en mammakropp SKAL bære sine preg av å ha vært igjennom den største påkjenningen en kropp kan gå igjennom. At strekkmerker er de vakreste tegningene bitt barn kommer til å gi deg. At hver og en kropp er den perfekte kropp.

Ikke sammenlign deg med de såkalte forbildene, sammenlign deg med deg selv og bli fornøyd med kroppen din !

Les nyhetsoppslaget etter sendingen min – HER

 

7 kommentarer
  1. Hei! Kunne du ha laget et innlegg om hunden din? 🙂
   Rase?
   Alder?
   Hvor ofte går dere tur, og får hunden løpe fritt?
   Går den overens med andre hunder/dyr?
   Er hunden glad i barn?
   Hvis du skulle hatt en hund til, hvilken rase og hvorfor?
   Håper på et innlegg 😀 Klem

  2. Så enig i det du skriver her! Alt for mange tynne modeller som man skal prøve å leve opp til. Så deg forresten i Tønsberg idag med Othilie og Olivia i vogna. Så søte med ugleluene sine<3 *smelt* <33

  3. Jeg syntes egentlig ikke mammakroppen SKAL være noe som helst. Hva med
   De som ikke fikk strekkmerker? Hva med de som ikke la noe særlig på seg, og så ut som om de hadde svelget en fotball? Det blir litt sånn… At når alle disse bildene om at jenter skal ha rumpe, de skal ha former, de skal ikke være som de styggtynne modellene på catwalken.. Stakkars de som sitter der undervektige og spiser og spiser men ikke legger på seg… Poenget: man skal være som man er, alle er skapt forskjellig, noen får store merknader etter et svangerskap, andre ikke.. Så lenge man er fornøyd med sin egen kropp, er det kvinnekropp nok 😀 ellers, elsker bloggen din så på ingen måte
   Vondt ❤️ ha en fin dag ☺️

  4. Og ser forresten at du har konkludert i det samme
   Altså !! Hihi:) bare tenkte på det med at kroppen SKAL ha merknad etter en fødsel… Mente bare, ingenting skal noenting.. Alle er forskjellige ^^ men forstår poenget ditt
   Og er enig 🙂

  5. Helt enig med Sara T 🙂 Jeg må si at denne debatten har sklidd helt ut og i det minste gått litt ut på dato. Man MÅ ikke være noe som helst og man MÅ ikke se på kroppen at en kvinne har fødet et barn. Og man MÅ ikke ha ekstra fett rundt hofter og mage for at man kan defineres som en “ekte” kvinne (et tåpelig og provoserende utsagn som dukker opp i alle kommentarfelt som omhandler dette temaet). Ikke det at du Stine mener dette altså, tenker bare generelt 🙂 Du er jo så slank og fin selv! Vi er kvinner uansett om vi veier noen kilo for lite eller for mye. Nå dette er sagt blir jeg mektig lei meg når enkelte (alt for mange) prøver å fremelske overvekt som et slags motsvar på catwalk modellene. Hva er det for noe tull? Kan ikke de være som de er? Så kan alle andre være som de er uten at det skal settes en “fasit” og et entydig svar på hva som er rett og hva som er galt? Ønsker deg en herlig dag Stine mor og kos deg med jentene dine <3

  6. Dette er et veldig viktig tema, og jeg er veldig glad for at det blir tatt tak i. I følge samfunnet så er det ingenting som er bra nok. Enten er du for tykk, eller så er du for tynn, så har du for store muskler, så ser du ut som et skjelett. “Hun ser ut som en barbie, så hun liker vi ikke” “Haha, du har fregner, så du er teit” Haha, hun har lange føtter, og han har rare finger” Det virker som om uansett hvordan man ser ut er det noen som skal kritisere det. Det gjør meg oppgitt og lei meg. Hva skjedde med: “Har du ikke noe positivt å si, så trenger du ikke å si noe som helst” eller “Tenker du negativt om andre, så hold det for deg selv”. Det mener jeg ihvertfall 🙂 Alle skal få se ut som dem vil selv og skal få slippe å bli dømt av andre. Å kritisere andres utseende kan gi store konsekvenser for dem det gjelder.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg