Alle rommene i huset – så langt har vi kommet

Det er tid for en ny husoppdatering, denne gangen skal jeg vise fram bilder fra alle rommene i huset, for å gi et lite innblikk i hvor mye vi er ferdig med, og hvor mye jobb som gjenstår.

I snart 9 måneder har vi holdt på for å bygge vårt drømmehjem. Skal jeg være helt ærlig, så hadde jeg ikke i min villeste fantasi klart å se for meg hvor vanvittig mye jobb det skulle medbringe, jeg hadde heller ikke trodd at vi etter 9 måneder fremdeles hadde en god del igjen. Haha. Godt en ikke veit si.

På den andre siden så skjønner jeg jo hvorfor det tar tid å bygge dette huset, for standar og enkle løsninger, det er nok ikke beskrivende ord for meg. Jeg skal helst komme opp med noe ekstra her og der, og er det en ting jeg har lært så er det dette “ekstra” som er tidkrevende.

I stedet for å ha en glassdør i dusjen, hvorfor ikke bygge inn en dusjvegg med en hylle og flise den. I stedet for å lage en rett stuevegg, hvorfor ikke bygge en slags ramme, og pusse og beise spiler til å ha inni, og sørge for at alt av ledninger og lyd blir integrert og usynlig? Hvorfor kjøpe et salongbord, om man kan snekre ett. Hvorfor kjøpe seng med gavl om man bygge gavlen som en del av veggen?

Listen med slike løsninger er lang, og tidkrevende. Men det er disse løsningene som setter særpreg, og er detaljene jeg elsker ved huset. Når man bygger selv, så er det heller ikke kostbart å lage spesialløsninger, det er rett og slett bare tiden som koster.

Men nå, la meg få pressentere framgangen i huset:

Penstuen

Dette rommet er så og si helt ferdig, så her nyter vi alle pausene vi har fra byggeprosjektet. Jeg bare elsker dette rommet. Med den ekstra takhøyden (270cm) og de store taklistene føles stuen så herskapelig og luksuriøst. Peisen er også et smykke til rommet som gjør at jeg vil være her hele tiden.

Spisestuen 

Dette er nytt siden sist husoppdatering. Bordet er satt sammen av en benkeplate vi har bestilt på mål, og bein som vi har kjøpt. Enn så lenge har vi 8 stoler plassert rundt bordet, men bare jeg får tiden til det, så skal jeg plassbygge en benk som blir både gigantisk og lekker ! Når den er på plass, skal jeg gå nærmere inn på denne delen av rommet.

Kjøkken 

Mye ferdig, mye uferdig! Nå venter vi på at elektrikeren skal gjøre seg ferdig med litt forskjellig her inne, og så fort det er på plass, skal vi ferdigstille kjøkkenet. En del nytt er allikevel kommet på plass, benkeplatene har kommet, og vi har endelig kunnet plassere drømmen av en stekeplate på øya. Jeg tror jeg kommer til å felle en tåre den dagen jeg kan stå å lage mat til utsikten vår.

Lilledoen

Det første rommet som ble ferdig i huset. Det eneste som gjenstår er et par lamper som elektrikeren skal montere.

Gangen/ Hallen 

Det nærmer seg veldig ferdig i denne delen av huset også. Vi venter med å ferdigstille helt i gangen til vi har fått byttet ut arbeidsdøra til den døra vi skal ha. I tillegg skal det komme opp skyvedører foran spileveggen i gangen. Grunnen til det er enkelt å greit for å skjule “rot” eller de x-antall jakker og sko i alle farger som kommer til å henge der. Smykket av en trapp vi har er heller ikke helt ferdig. Her måtte noen av håndløperne byttes ut. Den skal også bygges inn, slik at det blir en bod under trappa.

 

Vaskerom

Dette rommet er så godt som ferdig, alt som gjenstår er litt listing langs gulvet og en glassvegg på dusjveggen

Kontor/Syrom + bod på innsiden 

To rom som også er ferdig, med unntak av et stort skap som skal komme på hele veggen ved ventilasjonsanlegget. Syrommet brukes for øyeblikket som snekkerrom og ser slik ut

Stue 2

vegger og gulv oppe i arken er ferdig, jeg kan fortelle at det var en drittjobb å sparkle i taket her

Hovedbadet

Det har endelig begynt å skje ting i dette rommet. Alt av rør og det elektriske er på plass og denne uken begynte mannen å plate. Snar skal rommet bli kledd i flis

Klesrommet på innsiden av badet 

Dette er nå det eneste rommet som ikke er ferdig sparklet og malt, heldigvis er rommet kun 4 kvm stort, så jeg skal nok komme i mål. Rommet er tiltenkt håndklær, morgenkåper, halvbrukte klær, undertøy og annet som er nødvendig på et bad og som også er kilden til rot.

Barnerom 1-2-3 

rommene tar form

Master bedrom og walk in 

vegger er sparklet og malt og rommene er klare for gulv

35 kommentarer

Siste innlegg