Blåskjell til lunsj

Aaah! Snakk om en herlig dag. Min evigværende bestevenninne dukket opp i 12 tiden i dag. Vi hadde planlagt en sushidate, men sushishoppen var ikke åpnet enda så vi fant på noe annet. Jeg hadde blåskjell i kjøleskapet så vi kjørte på med en bedre lunsj i dagluren til jentene. I dag har sommeren vært her igjen så vi har vært ute bokstavelig talt i hele dag. Jeg reiste i tillegg til stallen rett etter 19 og var ikke hjemme igjen før halv 11, så nå føler jeg at hele kroppen er poppet med energi fra luften og sola. 

Men tilbake til den deilige lunsjen, jeg må bare dele oppskriften med dere. Denne opskriften sto på blåskjellpakka, jeg har bare spist blåskjell med tomatsaus, så tenkte det var spennende å prøve noe nytt. Og denne variasjonen var perfekt. Rett og slett helt nydelig. 

Først litt fristende bilder

Blåskjell i hvitvin:

1 dl tørr hvitvin
1/2 dl fløte
1 fed hvitløk (presses/finhakkes)

Ha ingrediensene over i en stor kjele og kok opp, ha blåskjellene over i sausen sett på et lokk, la det koke på høy varme i 5-7 minutter eller til blåskjellene har åpnet seg.

100 gram av ingrediensene under:
løk
gulrot
purre
rød paprika

Flytt blåskjellene over i en bolle og ha grønnsakene, som du har kuttet opp i terninger, over i sausen, rør inn 100 gram smør og smak til med pepper og sitron. La det koke til grønnsakene er møre. Ha litt finhakket persille over i sausen og hell den over blåskjellene. 

Server med et deilig brød til. 

Syyyk DIGG!! 

9 kommentarer

Siste innlegg