Mannen i sin sannhet

Jeg er ei typisk jentete jente, som elsker å sette seg ned en fredagskveld med en romantisk film på TV. Disse filmene klarer det hver gang, de trolbinder oss (jentene) inn i filmen med denne kjekkasen av en skuespiller. Han er ikke bare møkk deilig med muskeler og tatoveringer på rett sted. Neida, han er også den “mest romantiske” i denne verden. Hver eneste gang så får han sagt de rette ordene i det rette øyeblikk. Og bak tvskjermen sitter vi jentene oppløst i tårer over at paret ble sammen til slutt. Haha, hver gang. 

Jeg lurer litt på hvorfor det er slik, hvorfor vi elsker slike filmer mener jeg. Det er jo ikke akkurat slik at dette er i nærheten av virkeligheten, er det vel? Finnes egentlig disse guttene som er fremstilt for oss jenter som en hallelujamann for kvinnen – drit kjekk, tøff, kul, rik og på sammetid så romatisk? 

Jeg ler litt for meg selv, nei – det er jo ikke slik guttene er. Det er slik vi jentener skulle ønske de var, og blir sittende igjen med et lite håp om; skulle ønske han var litt mer som på film. 

Dette er slik vi skulle ønske at en hver gutt var: 

 1. Når vi blir lei oss for noe, vil vi at de skal trykke oss hardt inntil den maskuline kroppen og spøre hva det er
 2. Når vi lurer på hva de tenker på, ønsker vi at de skal svare noe vakkert, som jeg tenkte bare på hvor vakker du er
 3. Når vi prøver å snakke om noe, vil vi at de skal sette seg ned, lytte og svare. Det holder ikke at de sier ja, og nei. Vi vil at de skal utrykke følelser og sette ord på dem
 4. Når vi krangler, vil vi snakke om det og bli venner igjen før vi legger oss for kvelden 
 5. Når vi sier at det ikke er noe, så vil vi at de skal spørre igjen og mase til vi sier hva det er
 6. Når vi blir skikkelig sinte og går, er det egentlig bare en ting vi ønsker å oppnå – at han kommer etter! 

Dette er slik gutten på gata egentlig er: 

 1. Når vi blir lei oss, er det best å ta avstand, sipping er noe vi gjør uansett. Bare se på oss når vi ser på en romatisk film, vi sipper. Så at vi er lei oss er nok ikke noen big deal. 
 2. Når vi lurer på hva de tenker på, kikker de bort på oss og sier, jeg tenker ikke på noe
 3. Når vi prøver å snakke om noe, setter vi guttene i deres verste situsjon. De hater det, og følelser slik vi ser på dem, det er det bare vi som har. En gutt tenker annerledes, så det de sier oppfattes ofte som feil og fører til større problemer. 
 4. Når vi krangler og ønsker å snakke om det for å bli venner igjen, er den beste konklusjonen til en mann; å sove på det, så er det bra i morgen tidlig. 
 5. Når vi sier at det ikke er noe, nei da er det vel ikke det, hvorfor skal det da være nødvendig å mase noe mer om det, kanskje hun har pms. 
 6. Når vi blir skikkelig sinte og går, er det best å la de være i fred. 

Jepp, vi er så forskjellige. Så svaret er ganske klart, disse mannlige hovedrollene er skrevet av kvinner. De er skrevet for å fange våre føleleser, for følelser det liker vi det. Vi elsker det, vi bare skjønner ikke at det er en jentegreie. 

En mann er en mann.

 

22 kommentarer

Siste innlegg