Når ett mål er nådd, setter vi nye!

Det har gått 10 år siden mamma poengterte at jeg stadig tok med meg tingene mine ut fra hjemme og bort til en gård noen kilometer unna, ting som aldri kom hjem igjen. Noen egentlig flyttedato fant aldri sted, men jeg skjønte vel at jeg hørte hjemme ett annet sted enn i huset jeg hadde tilbragt mine første 20 år i.

Det hele startet i et lite hus på en fantastisk tomt, Bjørn Tore hadde kjøpt gården allerede som 18 åring, men flyttet ikke inn før han var nærmere 22 år. Et halvt år senere bodde han her med Rottweileren Tyra, og den nye dama Stine, eller meg da.

Det har vært mange av de stundene der vi har sett på hverandre i håpløse situasjoner som har fulgt med det å bo i et hus i så elendig forfatning. Jeg har tatt ut stivfrosne klær fra tørketrommelen, vi har byttet ut oppvaskmaskin på oppvaskmaskin etter musespiste ledninger, vi har strødd mel på gulvet i hele huset, for å finne ut hvor rottene kom seg inn og raserte kjøkkenet om nettene. Vi har fått flis i føttene på grunn av slitte gamle tregulv. Vi har fryst og som vi har fryst. BT har vært eneste år sittet med kjeledressen på i krypkjelleren og tint vannrør.

Jeg er glad vi alltid har hatt evnen til å se potensialet i hva vi har hatt, og ikke fokusert på det negative, det ville nok knekt oss raskt, for ikke bare hadde vi et hus i dårlig forfatning, vi hadde også en gigantisk låve som sårt trengte kjærlighet, og en tomt så stor at det kreves pågangsmot for å holde den ved like. Vi klarte jo også å bli tobarnsforeldre litt raskere enn planlagt da tvillingjentene kom til verden knappe to år etter vi ble sammen.

Vi har valgt bort prioriteringer som reiser, og andre kostbare goder, for oss har målet vært å spare penger, nedbetale lån, jobbe hardt, og tilslutt oppnå drømmen vi hele veien har hatt for denne gården.

Vi pusset faktisk opp det lille gråblå huset vårt, i alle fall til en viss grad. Vi klattet på med maling, bygde en ny platting og pusset opp hele innsiden til en rimelig penge. Det var nødvendig for å kunne trives som en familie, og det vi kanskje ikke visste da vi prøvde oss fram med snekring og maling, var at det senere skulle gi oss troen på hvor mye vi kunne få til selv den dagen vi startet å bygge et nytt hus på gården.

Året før vi startet på huset fikk låven en god makeover. Hele 250 liter maling gikk med, og en del råtne planker ble byttet ut med nye. Vi samlet inn til dugnad, ba alt av venner og familie vi hadde og servert pølser, brus og kaffe til alle som stilte opp. Denne hjelpen var uvurdelig, og enormt sosialt hyggelig.

Målet om å nå husdrømmen er oppnådd, nå starter vi på neste mål – en ny hage!

I påsken forsvant det gamle huset, men dets historie vil forbli.
Alt vi en gang hadde av plen og hage er også borte, og nå er tiden inne for å få et sted å være utendørs igjen.

Hageplanen er så og si ferdig, men før vi setter i gang er det en ting jeg må vise – FØR BILDENE! Det er lite som i alle fall motiverer meg mer enn det å kunne se før og etter bilder. I dag er det en mindre inspirerende hage å vise fram, men det er slik det må være i starten av et nytt prosjekt.

 

7 kommentarer
  1. Spennende! Skikkelig helomvending med hus og hage.
   Jeg ble veldig nysgjerrig på den pergolaen dere hadde på det gamle huset. Vi trenger å finne ut om vi vil ha en skikkelig pergola, og bruke 100.000kr på det, eller om vi må ha et påbygg. Da vil vi bygge en midlertidig pergola og bruke minst mulig penger: hvordan har dere festa taket/duken, og hvordan funker den? Har dere kjøpt den fiks ferdig noe sted?

   1. Litt vanskelig forklart, fordi vi fikk svoger til å bestille skinner og stålstenger gjennom sitt firma, og så fikk vi spesialsydd duken som er en laget av samme stoff som båtkalesjer. Den er med andre ord ikke så lett å få tak i 🙂

    1. Nei, men det virker faktisk ikke så lett å få tak i noe til «en rimelig penge». Men takk for forklaring – kan komme godt med😊

  2. Hei!

   Dere er utrolig flinke, nydelig sted dere har:)

   Er det mulig å få vite hvilken farge dere har brukt på låven?
   Vi bor i Finland og her har de fantastisk stygg rødfarge på låvene sine.
   Vi kjøpte med oss «vestlandsrød» men den hadde ikke den klare fine fargen som deres låve har.
   Har også lest at «herregårdsrød» ofte brukes på låver🤔

   Takk på forhånd:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg