Badet – det mest tidkrevende rommet av dem alle..

.. enda vi ikke har gjort badet selv

Det å planlegge dette rommet, har uten tvil vært det vanskeligste og mest tidkrevende av dem alle.
Badet skal fungere til fem mennesker, og vare i veldig mange år framover.

Jeg er sikker på at jeg har tegnet om badet i alle fall 50 ganger, og med ett hundretall av inspirasjonsbilder på mobilen måtte jeg til slutt lande ett og annet. Som en gjenganger blant alle mine lagrede bilder, var samtlige bad mørke. Jeg jaktet spafølelse.

Her er noen av tegningen jeg har laget

Usikkerheten tok allikevel tak i meg, og jeg bestemte meg for en grå flis. Jeg ble redd for å gå for mørk, siden så mange rundt meg mente det var vågalt, så jeg bestemte meg for å gå “den trygge veien” med en flis som ikke var lys eller mørk, men midt på.

Badet hadde nok blitt lekkert med en grå flis, men jeg er takknemlig for at jeg fikk besøk av ei venninne som er interiørarkitekt. Hun viste meg to like bad, ett grått og ett mørkt og spurte hva jeg likte best.
Svaret var klart: mørke fliser.

Hvorfor velge trygt, når man kan velge det man elsker. Antagelig er det ikke grått eller sort bad som er trendig om 10 år, kanskje er det rosa som på 70 tallet. Hvem vet.

Badet består av to rom – et hardt og ett mykt. 

13 kvadrat av badet er det vi kan definere som et bad, der vegger og gulv er flislagt, og hvor du finner toalett, vasker, dusj og badekar.

4 kvadrat av badet er den “myke” delen. Også her er det fliser på gulvet, men de ser ut som treverk, veggene blir malt, og det er her alle tekstiler vil befinne seg. Håndklær, morgenkåper, undertøy og plass til halvbrukte klær. For hvilke familie på fem trenger ikke et eget rom til alt dette, om man skal ha noen som helst mulighet til å se flisene på badet. Vi er ikke en “ryddig” familie, og har designet huset deretter. Vi må lage plass til å gjemme vekk rotet, om ikke rotet skal ta over rommet.

Enda gjenstår det mye på badet, men flisene er lagt, og rommet er nå klar for innredning

Flisene har vi kjøpt på Bella i Tønsberg. Den store mørke er 80X80 cm stor. I tillegg har vi kombinert den mørke flisen med en treflis, og en heksagon i dusjsonen. Det kommer til å bli flere elementer av treverk igjennom hele rommet, og med treverket tror jeg at jeg skal klare å oppfylle drømmen om å få en spafølelse her inne – i alle fall helt fram til det ligger 100 badeleker i badekaret.

Flisleggeren Marius, bak Re-mur har gjort en helt vanvittig god jobb. Alle utvendige hjørner er gjæret, noe som gir sinnsykt lekre overganger i hjørnene uten at det er behov for hjørnelister som skjuler råkanten på flisa.

 Jeg gleder meg stort til å vise fram fortsettelsen

 

17 kommentarer

Siste innlegg