Hver gang jeg ser en rabarbraplante vekkes barndomsminnene til livet. Jeg husker som om det var i går at pappa og jeg laget rabarbrasaus som vi lot strømme tykt og varmt over den iskalde vaniljeisen om sommeren. Jeg er oppvokst i et byggefelt, men vi hadde i lang tid en stor og flott kjøkkenhage og da kjøkkenhagen ble byttet ut med en dobbel garasje fikk rabarbrabusken nytt hjem i enden av et blomsterbedd.
I vår laget BT og jeg kjøkkenhage, til og med før den var ferdig hadde jeg vært på plantasjen og handlet inn noe jeg trudde var enorme mengder til den nye hagen. Bær, grønnsaker og urter skulle pryde gården med friskhet. Da jeg var ferdig med å plante lurte jeg på hvor alt jeg hadde handlet var blitt av, det så rett og slett så glissent ut. Jeg vurderte å handle inn like mye en gang til, men godt var det at jeg ikke gjorde det, for hagen har vært sprekkfull og helt magisk etter at den fikk grodd seg litt godt til.
– mamma, hej er jabajbja –
I dag fikk jentene smake rabarbra for første gang, de smaker på alt som er, og det er kun ved en skjeldenhet at det de putter inn i munn kommer i retur. Mat er noe som interesserer jentene stort. Noen dager føler jeg at de ikke klarer å tenke på annet, men så vet jeg at jeg har meg selv å takke, for mat er ikke bare viktig for at vi skal bli mette, mat er viktig for alt, så det er godt introdusert!
Etter middagen, som de hjalp til med å lage hentet vi rababra i hagen for å lage en skikkelig “midt-i-uken-dessert”
Det å få være med på å lage mat, det å få være med på å plukke den selv, det er noe jeg trur henter frem matglede hos barn. I dette hus jubler i hvert fall jentene når de får delta og de er ivrige til å følge med og gjenta alt jeg sier.
Otilie trudde hun kunne bruke rabarbraene som stokker så da jeg fortalte at hun måtte løfte maten opp fra bakken siden vi skulle spise den tok hun det bokstavelig
Rabarbrasaus og vaniljeis
Om du ikke har smakt dette, så er det virkelig på tide. Det iskalde mot det varme, det søte mot det friske og litt syrlige = det bare smelter seg vei igjennom munnen og det er ikke mulig å holde igjen et “MMMMmmmm”.
Også så utrolig enkelt som det er. Du trenger noen stilker fra rabarbra, sukker, vann og potetmel/maisena.
Rabarbraen kuttes opp i biter, før du legger bitene i en kjele og fyller vann så det dekker til kanten av rabarbraen, mens rabarbraen koker seg myk heller du oppi en slant med sukker (smak til). Så er det bare å røre rundt til rabarbraen løser seg opp i vannet, og du kan tilsette litt potetmel eller maisene som du har løst opp i litt kaldt vann for å få sausen til ønsket tykkelse.
Så er det bare å servere rykende varm rabarbrasaus med iskald vaniljeis !
– Godt, sa du? –
– Følg Speiltvillingene på facebook –
Åhh, det hørtes nydelig ut
Ida: mm, ja
Nam, her har jeg alltid blitt oppvokst med at både mormor og farmor har servert rabarbragrøt til dessert om sommeren! Det er virkelig godt
Må bare si hvor flotte jenter du har Stine, virkelig noen sjarmtroll <3
Åhh du aner ikke hvor mye jeg smiler hver gang jeg ser bilde av disse to! De er noen solstråler!! <3
Tina: Ja, det er så godt det!!
Nam nam!
Tusen takk <3
inabellee: Ja, det er de : )
Ååh! Rabarbara er så godt! Husker godt da jeg bodde hos mamma at jeg stadig løp bak huset for å hente meg en stang. Satte meg likeså godt ut på verandaen med fersk rabarbara og et eggeglass med sukker. Hehe! Og kan ikke glemme rabarbara suppe! Åh… Gleder meg til å flytte til hus og hage!
Mia: Ja, det er gode barndomsminner
Vi plukker dem før sankthans, har alltid hørt at det skal gjøres slikt? Mulig det er en gammel tro eller noe? Haha, godt at de enda holder seg store og fine hos deg
Anonym: festlig, aldri hørt før. De var velsmakende i september også
Dette så nydelig ut
Min toåring er også veldig glad i mat, og jeg tror også at det er mye fordi han får være med å lage. Han liker ofte å ta seg en smakebit før maten er ferdig han da
Og det er ikke alltid han husker å spørre først. Se bare her:
http://holymacaroni.blogg.no/1438756053__lage_mat_med_en_tori.html
Mmm, det så godt ut! Jeg husker også rabarbra fra da jeg var liten

Så mange fine bilder du har tatt! Jentene er jo alltid like nydelige, men med disse ullklærne synes jeg de er spesielt søte!
Jeg må bare si at jentene dine er de skjønneste barna jeg har sett kanskje noensinne. Overdriver ikke, så det er ikke bare din mamma følelse. Hehe. Helt nydelig er de. Men det vet du jo:) har aldri prøv rabarbra på is. Så veldig godt ut.
Så veldig godt ut! Vi lager rabarbrasuppe på samme måte som deg, men jeg har vokst opp med å spise den kald fra et glass med kanel blanda i:)
Hei, når trekkes vinnerene av gavekortene? Jeg har også hørt at rabarbra skal plukkes før Sankthans, men tror det bare er for å få flere avlinger:)
Mmh nam, rabarbra er så godt!
Cathrine Narum: Helt nydelig <3
Ja, det er så utrolig fint, har holdt seg så godt og de har hatt det så lenge 
Tusen takk
Mari: Tusen takk <3 Jeg er så klart enig
Hihi.
Da vet du hva du må prøve :))
Guri: Mmm, deilig. Ja, det er også godt
Anonym: Det er trukket, jeg har glemt å oppdatere innlegget.
Hei!
Her bruker vi den til suppe og grøt med melk på.
Så godt det så ut
Men her er de også modne på forsommeren, og har også hørt de skal spises før Sankthans. Etter det øker innhold av syre eller noe….
Trine B: Ja, jeg har lest om det
Var ikke klar over dette 