Da skal jeg snart under kniven :(

 

Jeg har fortalt her på bloggen at under graviditeten ble det funnet unormale celler i livmorhalsen min. Lengene mente dette skyldtes selve graviditeten, men ga meg likevel beskjed om å ta ny celleprøve etter at jentene var født. Den nye celleprøven viste fremdeles til at jeg hadde unormale celler og etter ny time på sykehus hvor det ble tatt vevsprøve fikk jeg beskjed om at jeg hadde den sterkeste graden av celleforandring. Jeg skrev et innlegg om reddselen etter beskjeden fra legen her.

Slike saker er høyt prioritert, og det er veldig bra, for selv om utviklingen til kreft tar lang tid, vil en hver kvinne som får beskjeden om sterk celleforandring tenke på kreft ganske ofte. I hvertfall har jeg gjort det. Jeg har fått veldig god informasjon fra fagpersoner og mange gode tilbakemeldinger fra kvinner som har vært igjennom det samme, det er jeg så takknemlig for fordi det har hjulpet meg i en stor grad til å forstå at oddsene for at alt går bra er så utrolig store.  
Årsaken til at jeg har fått så mye tilbakemelding er fordi jeg skriver denne bloggen og jeg tenker da på alle andre kvinner som får beskjed om at de har sterk celleforandring, og må inn for å fjerne en del av livmorhalsen i håp om å få bort alle de unormale cellene som over tid kan utvikle seg til kreft. Jeg tenker på hvor mange av disse kvinnene som blir like redde som meg selv da jeg fikk beskjeden, men som ikke har alle disse støttespillerene rundt seg som jeg fikk da jeg delte dette med dere. 
Så det er jammen meg godt at cellefroandring blir tatt tak i fort, for det kan virkelig gå på psyken.

 

Koniseringen -> inngrepet er enkelt, og det gjøres som oftest bare med lokalbedøvese, en kjegleformet tapp av livmorhalsen blir skåret av og det hele er gjort på 15-20 minutter. Men uansett hvor mye jeg vet og hvor mange som har vært igjennom det samme uten problemer så kommer jeg til å grue meg til denne dagen som kommer om ikke mange dager. Det er rett og slett ikke en hyggelig ting å reise til sykehuset for:( Og jeg klarer ikke helt å slippe tanken på de 2% som viser seg å ha kreft når biten fra koniseringen blir sendt inn til undersøkelse

Det skal bli godt å få dette overstått!

Jeg anbefaler alle kvinner til å lese innlegget jeg har skrevet i sammarbeid med overlege “celleforandring i livmorhalsen” Mye viktig informasjon som gjelder alle oss kvinner, og som kan forebygge for at du får den samme skremmende celleforandringsbeskjeden som blandt annet jeg fikk

27 kommentarer

Siste innlegg