Stor jenteklipp

Da de to veslevoksne frøknene for første gang sa at de ville klippe håret til rett over skuldrene, tenke jeg at det ville være en smal sak og snakke de bort i tanken. Så glad som de er i å pynte opp håret med fletter og strikk – det er ikke enkelt med kort hår. Det var det jeg sa, jeg kunne like gjerne sagt: Nei, dere kan ikke klippe dere kort, fordi jeg synes dere er fine med langt hår.

Jeg innså ganske raskt at jeg aldri har ønsket, og heller ikke vil være en slik mamma som forteller hvordan mine barn skal se ut. Hva er egentlig det for en mamma å ha? De to jentene hadde ingen større ønske enn å få klippet håret sitt. Det var drømmen. Det var denne frisyren de syntes var så utrolig fin på de av venninnene som hadde skulderlangt hår. I tillegg kom argumentasjonen om at så hårsåre som de er, så ville det bli mye enklere å gre et kortere hår.

Det var ikke stort annet å gjøre enn å kontakte Onkel Åge og endelig få reise til Klippotequet.

Alle skulle hatt en Onkel Åge i livet sitt, en mann man blir umiddelbart glad i på grunn av hans humoristiske sans, hans raushet, og evne til å snakke til alle mennesker uansett alder. Det er en kunst, og det finnes få av de. Dessuten kan visst trylle, for ikke bare ble håret til de to jentene fint, det ble akkurat slik de hadde drømt om. Ønsket fra da Otilie fant firkløveren på bakken forrige uke, gikk i oppfyllelse, enda hun ikke sa høyt hva hun hadde ønsket seg.

Sjeldent har jentene være mer fornøyd. Og som de selv sa det så godt:

“Jeg har drømt om sånt hår, men jeg visste ikke jeg kom til å bli såå fin!”


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

23 kommentarer

Siste innlegg