Master bedroom 100 % ferdig

Det er ett år siden vi flyttet inn i nytt hus! Tenk det! Ett år allerede! Samtidig føles det nesten fjernt at det ikke er mer enn ett år siden vi ble ferdige med å bygge lettvegg til walk in, tette vegger og tak med gips, bygge sengegavl av MDF plater, sparkle, pusse, male, legge gulv, lage og montere spiler, montere dører og liste gulv, vegger og tak.

Siste kronen på verket var å få laget innebygget hylle. Noe jeg ikke ble ferdig med å gjøre før i høst, og ventilasjonsdekselet i taket kom ikke opp før nå. Men i mål kom vi, og jeg elsker soverommet vårt..

Den innebygde hylla..

…laget jeg av ubehandla benkeplater av furu. Disse fant jeg på Byggmax til 749kr stykk. Målene er 60x240x2,8cm. Jeg tegnet først opp hylla slik jeg ønsket at den skulle se ut i målestokk. På den måten kunne jeg regne ut hvor mange lengder med plank jeg måtte ha.

Jeg brukte en skinnesag til å splitte platene på langs ettersom hylla ikke er 60 cm dyp. Og delte så opp plankene etter målene fra tegningen min. Jeg pusset over plankene før jeg monterte de.

Monteringen: 

Jeg har prøvd å bruke minst mulig synlige skruer ved montering. Jeg startet med å sette de tre plankene helt i bunn opp først, og la den lange planken over. Jeg skrudde den liggende planken fast til de små fra oversiden, for i og med at det kommer planker oppå der igjen blir skruene skjult. For å bygge meg videre oppover borret jeg hull og satte i treplugger til neste rad som jeg festet ved hjelp av pluggene og trelim. Slik fortsatte jeg til toppen.

Helt til slutt vokset jeg hyllen i samme farge som spilene på motsatt side av rommet. Fargen på spilene ser gulere ut på grunn av lyset fra lampene på bilene.

Hyllen har ikke så mye funksjon annet enn å det gjør det lille ekstra i rommet. Dessuten er det veldig kjekt med en ekstra hylle til oppebevaring av pyntegjenstander, ettersom jeg liker å bytte pynten jeg har i hus fra rom til rom for å skape endringer.

Hylla ble tiltenk fordi vi har ventilasjonsrør som kommer opp i veggen ved siden av døren som går ut fra soverommet. Denne veggen måtte derfor bygges ut 25 cm, og i stedet for å bygge ut hele veggen 25 cm, laget vi denne boksen til en innebygget hylle.

Informasjon om rommet: 

Soverommet er på ca 15 kvadratmeter. Walk in er på 8 kvadratmeter. Det som er veldig deilig med å ha disse rommene knyttet sammen er at det sjeldent blir klær på soverommet.

Gulvet heter: Berry Alloc Champs Elysees
Veggfargen: dempet sort
Treverket er vokset i: Osmo decorvoks, leire
Lister: fra Deco Systems, malt i bomull
Gavel: Laget av MDF plater med integrerte trådløse ladere til mobil (bestilt gjennom elektriker)
Gardiner: hengt opp i to rader på skinner, fra Princess
Lamper: Halvor Bakke
Garderobeskap: Ikea Pax

6 kommentarer
  1. Så fint du har fått det! Si meg, de gardinene, har du link til dem? Prøvde å finne dem via Princes sin Stine Skoli side, men den har nå blitt byttet ut med stue.. Og hvor mange gardiner har du? Er det 4 stk av hver sydd sammen, eller har du fått dem bestilt i ekstra bredde? Tusen takk for svar!

  2. Veldig fint å følge deg. Inspirerende, og du er utrolig dyktig! Virkelig flott hjem dere har bygget, takk for alt du tar oss med på. Ja, takk til flere innlegg 🙂

  3. Hei!

   Hvilken farge brukte du i taket? Lurer på hvilken hvittone som passer bra til dempet sort 😊

  4. Hei.
   Du har så spennende blogg. Fulgt deg i mange år.

   Hva er bredden på walk in closet rommet deres?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg