Hjemmelaget skøyteis i hagen

Det er mulig vi lider av et byggesyndrom, som gjør det litt vanskelig å slappe helt av nå som vi omsider er ferdig med å bygge hus. Vi har i alle fall ledd godt av at mannen min og jeg kikket på hverandre med den lysende ideen om å lage skøytebane i hagen.. 100 kvadratmeter stor!

Hvor kult er det ikke med egen skøytebane?

Det har vært en tidkrevende prosess, men spør du meg om det var verdt – 100% JA! Skøytebanen er som den beste barnevakt, ungene er ute hele tiden og skøyter i vei, jeg kan passe på med tøfler på beina og en kaffekopp i hånda. Aldri har det vært enklere å legge barn om kvelden.

Da vi gikk i gang, forsto jeg raskt at for å få det hele til måtte vi få på plass presenninger med opphøyd kant for å få vannet til å bli værende der vi ønsket. Vi kjøpte hvite presenninger på Montér, 3 stykk, som vi tapet sammen. Vi lagde opphøyde kanter av snø, med presenningen over. Underlaget er grus, ettersom dette skal bli hagen til nyhuset, men som er et prosjekt vi ikke har startet på. En ting å tenke over om du tenker at du skal lage isbane på plenen, er at det bør isoleres med for eksempel isolasjonsplater før du legger presenning og vann, dette for å unngå isbrann og død plen til våren.

Med alt på plass startet vanning, mer vanning, og atter vanning. Det kreves tid, for lagene kan ikke være for tykke i starten. Da opplevde vi i alle fall at isen ble porøs. Heldigvis har været vært på vår side. Med så mange minusgrader har vi kunnet vanne flere ganger om dagen fram til vi oppnådde ønsket størrelse og tykkelse på isen. Nå vanner vi isen med tynt lag hver kveld for å vedlikeholde den etter en dag med barn og voksne som har gått på skøyter.

Isen er i bruk omtrent daglig, og det er rett og slett skikkelig gøy for liten og stor!

8 kommentarer
  1. Så gøy!

   Det lurte vi på å gjøre også, men har ikke kommet så langt. Har ikke så mye flat plass som dere da men 😄

  2. Heia! 🌟Spilene på soverommet deres, har du behandlet det med leire også, eller er det en annen voks/beis/lakk? Stor luftklem ✨

  3. Må bare si at jeg synes barna deres er utrolig heldige med unge, kreative, kule foreldre som finner på ting som dette! For en drøm! 😀 I tillegg til alt dere får til, pluss godt dyrehold, husbygging, +++. Hatten av for dere, dere inspirerer 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg