Ett år med Alba

Det er to år siden Tyra, vår nydelige rottweiler som da var 7 år gammel hylte til i det hun skulle sette seg for å tisse. Hun la seg ned og ristet i gårdsplassen, jeg kjente panikken grep tak i meg, for hva i alle dager var det som hendte!? Vi hadde sett en tendens til at hun ble stiv i kroppen etter dager med mye mosjon, og vi så også at jo kaldere det ble i været jo verre ble stivheten og smertene kom.

Røntgenbildene viste forkalkninger i ryggraden, og hun ble satt på daglig medisiner og nytt fôr mot leddsmerter. Denne vinteren ble det veldig klart for oss at vi skulle starte letingen etter en ny hund. Forkalkningene og smertene som fulgte ga oss virkelig et stikk om at en dag renner sanden ut, og den dagen vi ikke lengre får ha Tyra med oss er vi nødt til å ha noe positivt å fokusere på, en annen hund å grave ansiktet inn i når alle tårene om et fortapt hundeliv skal ut.

Siden Tyra er en fantastisk snill og lydig hund, så vi det som veldig praktisk å få en valp med henne som læremester. Vi var begge enig om rase, vår nye hund skulle være en Staffordshire Bull Terrier. Allikevel tok det nesten ett helt år før “den rette” dukket opp. Det er vanskelig å forklare, for enda vi kikket på vanvittig mange fantastiske staffer, så fikk jeg aldri den umiddelbare følelsen: “det er den!” Helt til Alba dukket opp. Det var som om alle brikkene stemte, det måtte bli henne, og det til tross for at vi hadde sett for oss en blå farget hann Staff, og ikke en hvit og blå tipse.

Alba er alt det vi ønsket oss i en ny hund og enda mer. Hun er den snilleste og mest hengivende hunden jeg har møtt. Hun befinner seg alltid på et fang eller som en pute til enten ungene eller oss, for det beste hun vet er kroppsvarme og kos. Barna kan gå turer med henne alene, for til tross for hennes styrke går hun pent i bånd som om hun aldri har gjort noe annet når det er ungene som leier.

Men det aller beste med at vi fikk Alba i hus er at den nå 9 år gamle rottweileren vår har blitt mange år yngre i kropp og sjel. All daglig lek men den lille valpen har myknet opp den stiveste rygg og hun er i dag tatt helt av medisiner.


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss –

 

4 kommentarer
  1. Kooos <3
   Lurte på om du har tips til noen som vurderer å skaffe seg hund for første gang? Do's and dont's?
   Hilsen kattemenneske som vurdeeeerer hund en dag 😂

  2. Alba er bare så ufattelig nydelig <3 Har selv en rød staff og dette er verdens desidert beste hunderase! Lurer så fryktelig på hvor lyktene på bordet ditt er fra? De var rålekre!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg