Et mørkt bad med spa-følelse

Etter 10 år med kun ett bad som også fungerte som vaskerom og målte knappe 6 kvadratmeter, så har behovet for en oppgradering vært så stort at i det nye badet vårt kunne vi fått plass til 3 av det gamle badet, og det til tross for at vi har et nesten like stort vaskerom,  og et lite bad til med toalett og vask.

Badet har hatt stor prioritet i vårt hus. 

Rommet er hovedbadet for alle fem i familien, og derfor har romslighet og praktisk løsninger vært sterke elementer under planleggingen av rommet.

Rommet består av to rom: hoverbadet og et klesrom.

Romme på innsiden av badet vårt er tiltenkt alt av halvbrukt tøy, undertøy, håndklær, morgenkåper, og baderomsartikler. Faktisk har minstejenta hele garderoben sin her inne også. Dette rommet på innsiden er antagelig det lureste vi tegnet inn under planleggingen. Det å ha et eget rom for alle tekstilene som fort samler seg på et bad, gjør det så utrolig mye enklere å holde det ryddig.

På gulvet har vi valgt å ha en flis som ser ut som treverk. Veggene består av gips som er sparklet og malt. Innredningen er pax fra IKEA.


 

Dobbel vask og smykket i rommet 

Jeg må si det at denne delen av badet er min favoritt! Kranene som kommer rett ut av speilet, og de ekstremt lekre vaskene plassert på den like lekre flisen! Jeg dør litt hver gang jeg ser dette, for jeg synes det er så lekkert!

Kranene er fra Grohe og heter  Essence 2 hulls servantbatteri, det samme er vaskene, og de heter Essence Servantskål 45 

Får å få til at kranene kommer rett ut av speilet har vi fått glassmesteren til å komme å ta mål og legge opp bestilling med ferdig utskjæret hull til armaturet.
Servantskapet er delvis hjemmelaget. Vi kjøpte skapene på IKEA, lakket de sorte og limte på spiler. Vi la en sponplate som nedfelt lokk, og så la flisleggeren flisene oppå.


 

Klessjakt som fører rett ned i et skap på vaskerommet

I kroken bak vaskene, gjemmer det seg en luke i flisen. Her går alt av skittentøy rett ned i en skurv inni et skap i etasjen under. Dette var jeg fast bestemt på å få til, og har du muligheten – GJØR DET!


 

En bortgjemt dusj 

Dusjen har vi plassert midt i mellom de to rommene, bak vaskene. Vi har laget en nisje, og fått på plass en dør med sota glass, bestilt igjennom vår lokale glassmester. Dette er helt perfekt, og gjør at man kan dusje i fred og ro selv om det er andre på badet samtidig.

Inne i dusjen har vi et innebygget dusjarmatur fra Grohe som heter Rainshower Cosmopolitan 310. 

Det er så utrolig lekkert når blandebatteri og rør er gjemt inni veggen.

Alle flisene i rommet er fra Bella i Tønsberg.

I dusjen er de tre forskjellige flisene i rommet representer:

  • treflis – Woodtale Nocciola
  • hexagonflis – Brazilian Slate Hexagon Elephant Grey
  • 80×80 cm flis – Marwari storm

 

Tid for et bad

Badekaret vårt heter Mime. Dette er et helt sømløst badekar, med plass til å montere armatur på siden av karet. Armaturet er fra Grohe, og heter Concetto 4 hulls kar- og dusjkombinasjon


 

Spa og ro 

Målet mitt da jeg tegnet dette badet var å klare å skape en lun atmosfære med en spafølelse. Jeg holdt på å feige ut med å velge en lysere flis, fordi jeg var redd for at det skulle bli for mørk, men jeg er så lykkelig for at jeg fulgte magefølelsen.

35 kommentarer

Siste innlegg