Ny bil – plass til hele familien

Reklame | Jollyroom

Tyra var ikke sen med å smette inn i i bagasjerommet, da jeg åpnet bakdøren. Heldigvis ble den nye bilen godkjent av den firbente også.

Fra Toyota til Toyota
Valget var for oss enkelt – vi har vært strålende fornøyd med vår Toyota Avensis, og hoppet derfor over til Toyota Prius+ Seven
Dette er en 7 seter hybridbil til en svært fornuftig penge, med god plass. 

Umulig å få tre bilstoler bak i bilen 
Det er mange som har vært engasjert i bilbytte etter at jeg skrev innlegget 3 bilseter i 1 bil. Vi hadde i utgangspunktet en bil som er kjent for å være en familiebil – nemlig en Toyota Avensis, men uansett hvor mye vi ønsket å få til å ha tre barneseter baki, var det fysisk umulig.
Vi var å testet med ulike seter og kombinasjoner av bilstoler, men på grunn av at de fleste nyere biler i dag samt avensisen har “bøtteformede” seter på sidene også bak, så er det i teorien bare to og et halvt sete baki. Det er umulig å skyve bilstolene på siden helt ut for å få plass til et sete til i midten, da vil bilstolene på sidene bli stående skjevt.

Alternativet vårt var å bytte bil, eller ha ett barn foran og to bak. Det å ha ett barn foran og to bak fungerer veldig fint. Men det ville også si at de gangene vi alle fem er ute på kjøretur så måtte en av oss voksne presset oss ned i midten av barnesetene bak – og det i ganske mange år til. 

Vi begynte altså leitingen etter en ny bil. En bil med tre separerte seter bak, med plass til tre barneseter på rekke. Vi ønsket oss en driftsikker bil, til en rimelig penge som tåler et liv med tre barns grising og slitasje. En ekstra bonus vi vektla i den nye bilen var om den hadde flere enn fem seter, slik at det faktisk er mulig å ha med en eller to ekstra hvis vi er hele familien på tur. 

Bilens bakseter består av tre helt separerte seter, og alle setene kan stilles uavhenging av hverandre fram og tilbake etter behov. Dette gjør setene veldig fleksible med tanke på montering av tre barneseter. 

Fra fem til syvseter
Ved behov kan vi dra opp seteryggene i bagasjerommet og omgjøre bilen til en syvseter. 

Valget av babystol kan jeg også si litt om. Vi har valgt sete Maxi-Cosi Carbiofix fra Jollyroom, med basen Maxi-Cosi Easyfix fra Jollyroom (reklamelenker). Grunnen til at valget vårt havnet på nettopp denne stolen, er fordi det er en av veldig få babystoler som har en base som kan festes med Isofix eller bilens sikkerhetsbelte. Hvis vi ender opp med å ha mini i midten bak, eller foran når det passer seg best, så må vi ha en bilstol der basen kan festes med bilens sikkerhetsele da det ikke er Isofix i midtsetet eller i passasjersetet. Så veldig fornuftig, og et helt nydelig sete, som vi også var utrolig fornøyd med til begge jentene da de var babyer.

Nå faller en etter en brikke på plass, og snart er vi helt klare for å bli en familie på fem + 9 firbente da (de må jo ikke glemmes). 


– Følg meg på Facebook HER – Instagram HER – Snapchat: stinetuss – 

22 kommentarer
  1. Vi har lik bil å er super fornøyd😉3 barn her også💕 Gratulerer så mye med ny bil!!

  2. Gratulerer med ny bil! Jeg kjøpte meg faktisk også ny bil her for ei uke siden, og valgte også en hybridbil fra Toyota (Auris). Er så utrolig fornøyd med og glad i Toyota! Trygge biler som er gode å kjøre! 🙂

  3. Gratulerer med ny bil 😀 Genialt å kunne justere baksetene etter eget ønske da? Aldri sett før i andre biler (kanskje jeg bare henger etter også… hehe)
   Tenker lillesøster har det trygt mellom to storesøstre på hver sin kant 😀

  4. Den bilen har jeg aldri hørt om! Vi skal også ha ny syv seter etterhvert. Men dere kan jo ha en base i midten som festes med bilens bilbelte? Eller skal dere det? Tungvint å feste stolen med belte hver gang, ihvertfall i midten😅

  5. Så fin bil! 😁
   Lurer på noe ang. bilstolen. Håper du kan svare 🙂
   På Barnas Hus feks. bytter de ikke bilstoler fordi de kan risikere at de er mistet i gulvet eller skadet på en annen måte (og da bør de jo ikke brukes, men det vet du nok). Hvordan er denne praksisen hos jollyroom? Kan jeg som kjøper risikere å få en bilstol som er byttet inn (og dermed kan være skadet uten at man ser det)? Finner ingen info om dette på hjemmesiden deres.. Lurer også på om det finnest et sted (typ. lager) man kan hente bilstolen på så man slipper at den blir dårlig behandlet i posten? 🙂
   Er jo ikke sikkert du vet, men siden du reklamerte måtte jeg bare høre med deg vertfall 🙂 Er jo generelt veldig fornøyd med jollyroom, men tar litt ekstra forhåndsregler når det gjelder denne type sikkerhet 😊

  6. Anette: Jeg vet ikke hvordan praksisen er rundt bytte av bilstol hos Jollyroom, men de er utrolig nøye på innpakking av bilstoler for å unngå skader. Jeg har aldri sett så mange luftfylte plastlommer i en pappeske noen gang. Så setet var virkelig godt beskyttet under frakten. 🙂

  7. Dere har kanskje ikke bur til hunden, men er det plass til et stort hundebur bak? Vi har Avensis og stort hundebur som heter Hercules,nå, og lurer på om det er plass til det i den bilden dere har kjøpt.
   Hundeburet vårt er til stor hund.

  8. Gratulerer med ny bil:)
   Lurte på om du kunne væææære så snill å skrive litt om tanker om katt og kanin sammen? Vet jo dere har hatt begge deler inne samtidig.
   Jeg har en innekatt på 45 kvadrat i byen. Og jeg vurderer å enten få en kattunge som selskap til den eller ev en kanin. Kanskje en stor en sånn at den ikke lar seg pille på nesen av katten? Vær så snill å kom med noen tanker der siden du har noe erfaring (ok mye haha) med dyr 🙂
   Klem:)

  9. Grattis med ny bil. Et lite spørsmål fra meg, hvilke beltestoler har du til de eldste? Og er du fornøyd?

  10. Anonym: Tusen takk 🙂 Hehe. Min erfaring er at kattene er likegyldige til kaniner. Det vil si, jeg lot ikke kattene fly rundt kaninbabyene, men de har ikke vist noen interesse av kaninene etter de har blitt voksene. Den ene katten vår pleier å være med inn til kaninene ute når jeg skal mate, og hverken kaniner eller katt bryr seg nevneverdig om hverandre. Men det skal sies at andre har opplevd at det ikke har gått så bra, så det er jo ikke slik at det alltid er slik.
   Men katter og kaniner som bor inne sammen og kjenner hverandre, der vet jeg i alle fall om mange, og det er ikke noen problemer det 🙂

  11. Trude: Jeg er ganske sikker på at bagasjerommet er like stort i denne bilen som det er i Avensisen, så det burde helt klart gå om dere har et bur som passer i den.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg