Legge marsipanlokk for oss amatører!

Selv om det er smaken som betyr noe når man lager en kake, så kan i hvert fall ikke jeg nekte for at det er ekstra stas å kunne jobbe litt med kakens utseende også. Det er jo så mange fantastisk lekre kaker på instagram og pinteres, og hvor gøy hadde det ikke vært å fått til å lage noe av det som ser helt umulig ut? 

Selv baker jeg kun i mars og april, og mulighens noe enkelt i febuar. Det er de månedene som vi i dette huset har bursdager i. BT i februar, jeg i mars, og jentene i april. Hvilket betyr at jeg i gjennomsnitt baker 4 kaker i året. Denne våren har jeg faktisk slått min egen rekord og jeg vet at det i alle fall kommer til å bli 8 kaker dette året. Haha

Det er jo et svar godt nok til å understreke at jeg ikke lager kaker som en konditor og har alt for lite trening. Allikevel så vil jeg jo at de få kakene jeg lager i året skal se fortryllende ut! Så min taktikk for å bli flinkere til å lage kake er å youtube meg fram til svaret. Jeg har sett på diverse filmer for hvordan få perfekte kaker, og selv om det er ikke er så enkelt som på youtube, så har jeg nå kommet fram til en god måte å legge maripanlokk på alle kakene jeg lager. 

Nå skal jeg vise dere hvordan jeg legger lokket på kakene! 

Hvilke kake du har bak maripanlokket kan du velge helt selv, om det er en bløtekake eller en sjokoladekake, så har ikke det noe å si

La oss begynne: 

1. Del opp kaken du har i tre ca like deler. Jeg legger alltid kaken oppned, derfor starter jeg med å legge lokket mot platen jeg lager kaken på. 

2. For at kaken ikke skal “falle sammen” eller “tyte ut” så lager jeg en smørkrem som jeg presser langs kanten av hver etasje. Smørkremen er fast, og gir et godt hold, samtidig som den hidrer fyllet i å renne nedover kantene. Smørkrem lager du slik: 200 gram smør som er romtemperet, 600 gram melis, 1 ts vaniljesukker, 1 ss melk. Visp alt sammen på høy hastighet i ca 10 minutter. 

3. Til slutt legger jeg bunnen på toppen, dette fordi den er rett ettersom den er lik formen på kakeformen. 

Her gjør jeg presis det samme, men med en sjokoladekake. 

1. Når kaken er satt sammen, så begynner jeg å smøre smørkrem over hele kaka. Jeg bruker smørkrem i stedet for vanlig krem rett og slett fordi den er lettere å forme da den er mye fastere. 

2. bilde 2 under viser første lag med smørkrem. Det er tynt, men nok til å rette opp kaken en del. Så setter jeg den i frysen i ca en halvtime. Da har det ytterste laget på kaken rukket å stivne til, og det blir enkelt å forme den enda mer. 

3. Så legger jeg på enda et lag med smørkrem og får kaken til å bli så rett jeg klarer. Det er også nødvenig med et lag til etter å fryst første lag, slik at marsipanen får feste i kaken. 

1. kjevl ut marsipan slik at du er sikker på at det blir stort nok til å dekke hele kaka. 

2. begynt forsiktig å stryk marsipanen ut fra toppen og nedover med den ene hånden, mens den andre hånden drar lett maripanen ut fra kaken slik at du får rettet ut skrukkene. 

3. Gjør det hele veien rundt. 

1. Så til den magiske delen, får å få marsipanen så pen som mulig så trenger man en fondant/marsipan smoother. Jeg har kjøpt på ebay, og de fungerer utmerket. Start med å rette ut toppen av kaka. 

2. Rett så ut sidene lett, der det blir luftbobler, stikker du et lite hull med en tynn nål og presser luften ut. 

3. skjær av overflødig marsipan

Så er det bare å jobbe på med smootheren. Jeg har to som gjør det enklere å jobbe for å få kaken til å få den rette kanten oppe. Jo mer man jobber jo slettere blir kaka, så hold på til du er fornøyd.

Helt til slutt har jeg dekorert disse to kakene med sløyfer. De er enkle å lage, og pynter veldig opp. Før jeg startet med kakene laget jeg klar sløfene som på første bilde under, og lot de tørke. 
Så er det bare å sette sammen sløyfe og kytte til bånd og montere den på kaka. 

Det var det! Jeg håer det er til hjelp om noen skal bake en kake i nærmeste framtid. 

 


– Speiltvillingene på facebook – 

31 kommentarer

Siste innlegg