Mammarumpe

Jeg hadde vært ekstra grei den kvelden, for jentene hadde begge sovet en halvtime i bilen da klokken var 17 om ettermiddagen. Jeg visste av erfaring at jentene ikke kom til å være trøtte ved leggetid kl19, men vi pusset tenner og la de til køys allikevel. De ble liggende å prate, og leke med bamsene sine i sengen. Nedenfra hørte vi latteren rulle, og fra tid til annen tramping over gulvet. 

Jeg gikk opp trappen for å se hva de drev med og tok vår ene datter på fersk gjerning der hun sto med et titalls bamser i armene på vei fra sitt rom og over til vårt. 

“Kan vi sove i deres seng?” Spurte hun med det største glimtet i øyet. “Jaja, det får være greit i dag da” svarte jeg, fordi jeg visste at jeg ikke ville klare å si nei, eller i hvert fall holdet på det om jeg svarte nei. 

Av erfaring igjen, så vet jeg at de ikke har veldig lett for å sovne om de begge ligger i dobbeltsengen, men samtidig ville det ikke funke å tvinge de i søvn etter en halvtimes lur i bilen. Så jeg fulgte de inn på rommet vårt, la de pent under dynene, kysset de en gang til godnatt og vinket til de mangfoldige bamsene som måtte være med. 

Da en halvtime var gått og det fremdeles var trillende latterkuler fra etasjen over, gikk jeg på ny opp for å fortelle at de måtte dempe stemmene og prøve å sove litt. 

Vi tøyset med litt promehumor, en humor som åpenbart treffer like godt hos meg som hos barna på tre år, og i det jeg gikk ut sa datteren min: “mamma, du har stor rumpe!” “Åh, har jeg det?” svarte jeg med skjevt blikk og et smil om leppene. “Ja, du har stor rumpe, og jeg har liten rumpe” svarte hun og dyttet rumpa opp i været. “Ja, det har du rett i, jeg har i alle fall mye større rumpe enn dere to” Svarte jeg fra døråpningen og gjenntok: “Men nå må dere legge dere pent under dyna, god natt!” 

“Mamma!?” “Ja?” “Det er bare fordi du har mammarumpe!” 

/ Skål for mammarumpa! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

5 kommentarer

Siste innlegg