DIY Fødselsbilde 1:1

Dagens allerede 4. luke i DIY-julekalenderen, er disse fødselsbildene jeg har laget. Jeg elsker de, og har gledet meg til å vise de fram! Inspirasjonen er så klart hentet fra fodselsplakat.no som selger ulike type fødselplakater med illustasjoner skalert til barnets eksakte fødselslengde. Et godt tips til julegave spør du meg, for bildene er knallfine! 

Siden jeg liker å lage ting selv, så gikk jeg for det. Jeg har lenge hatt som plan å få laget et bilde med spiker og tråd, og ved å sette de to ideene om en fødselsplakat og tråbilde, så ble det ikke annet enn perfekt! Det er jo også mulig å male navn og skrive annen tekst som fødselstid og vekt, men jeg valgte å ha de helt rene for utenom illustrasjonen av jentene i sin fulle fødselslengde. 


Du trenger: 

  • plank / treplate
  • skruer – sag – pussepapir – hammer
  • mini pins (Panduro)
  • beis / maling
  • tråd

Jeg kjøpte granplank på Montér, som er 10 cm brede. Det første steget er så klart å skjære ut planker til et bilde. Jeg laget de i underkant av 20 cm større en fødselslengden til jentene. Slik at det ble cm 10 cm luft over og under babybildet. 

Så har jeg kappet en plankebit på langs slik at jeg hadde noe å feste de fire plankene med på baksiden. 

Jeg har valgt å ha små mellomrom mellom plankene, og brukte en linjal til å legge opp lik avstand mellom plankene da jeg skrudde de fast på baksiden. Da bildet var ferdig skudd sammen, pusset jeg det med pussepapir. 

Jeg har valgt å bruke litt rester av en hvit gulvbeis jeg hadde liggende blandet med litt sort maling, på den måten har jeg skapt den grå beisnyansen. Et annet alternativ er å male, eller bare la trefargen være som den er. 

LAG MAL:
Du må ha en mal å følge som passer med ditt barns fødselslengde. Det kan du gjøre enkelt ved å laste ned et bilde med en ønskelig babypositur. Så henter du bildet opp i Word. På “plassering/ bryt tekst”, setter du bildet til å gå “igjennom” slik at det ikke flytter seg etter margene. Beskjær så bildet slik at du kutter den akkurat i lengde og bredde på barnet. Så forstørrer du bildet til barnest fødselslengde. Du vil ikke få plass til hele barnet på et A4 ark, så derfor skriver du ut, flytter bildet og skriver ut helt til du har en mal på hele babyen. 

Plasser babyen på bildet når malingen/beisen er tørr. 

Så begynner du å feste mini pins (kjøpt på Panduro) hele veien rundt. Sett de med en liten cm mellomrom, og slå de halvveis ned i plankene. 

Når du er ferdig med å spikre rundt er det klart for å den morsomste delen. 

Lag en liten løkke på tråden, fest den til en spiker og begynn å surre tråden hit og dit slik at du fyller ut bildet med tråd. 

Vips, vaps, vups! Du har et råstilig hjemmelaget fødselsbildet i skalaen 1:1 


– Følg alle DIY julekalender innlegg på facebook siden til Speiltvillingene –

62 kommentarer

Siste innlegg