To frisyrer for langt hår

Jeg tar meg selv i å gå med litt kjedelig frisyrer med tanken på hvor mye gøy jeg egentlig kan gjøre med alt håret jeg har spart på i en årrekke. I de siste dagene så har jeg tittet litt på frisyrer jeg kan tenke meg til bryllupet, og jeg er ganske sikker på at jeg ønsker å ha håret ned, men allikevel samlet. 

Selv om jeg på bryllupsdagen skal ha frisør som kan fikse meg opp, hadde jeg lyst til å teste ut to frisyrer i dag.

Dette er to frisyrer som er enkle å lage selv på egenhånd, og resultatet er nydelige, elegant og rufsete på samme tid.
 


Til begge frisyrene er det lurt å krølle håret raskt før du setter i gang med danderingen. Krøllene gjør håret fyldigere og lettere å jobbe med. 


Frisyre nummer 1: Big Messy Braid 

For å lage denne frisyren, starter jeg med å lage en flette som starter på toppen av hodet bak. Jeg fletter hele veien ned mens jeg tar med litt hår av gangen, fletten fletter jeg veldig løst slik at den blir stor og fyldig. Til forskjell fra når jeg normalt fletter håret mitt, så tar jeg i denne frisyren ikke med alt håret. La en del henge løst igjen på siden. 

Her ser dere fletten og alt håret som fremdeles henger løst på siden. Om du ønsker å gjøre fletten enda større drar du forsiktig i løkkene hele veien fra tuppen til toppen. 

Så tar du det løse håret, samler en liten seksjon med hår og tvinner det. 

Dra litt forsiktig her og der på den tvinnede seksjonen slik at den blir løs og bustete. Så trer du den inn i fletten, uten at det skal være noe system for hver tvinnede seksjon du trer inn i fletten. La det det se litt rotete ut. 

Spray godt med hårspray så frisyren holder godt. 


Frisyre nummer 2: strikke-flette med twist. 

Her starter jeg med å samle panneluggen og håret bakover, jeg tvinner seksjonen sammen en runde og festen den i bakhodet med to hårnåler. Dette gir litt høyde på håret akkurat der hodet begynnes sin kurve nedover. 

Så er hele hemmeligheten og lage små hestehaler. Begynn fra toppen, og samle litt av håret til en hestehale som ikke sitter helt inntil hodet, men noen cm i fra. Når du har en hestehale, stikker du fingrene igjennom håret rett over strikken og trer hele hestehalen igjennom hullet – ovenifra og ned. 

Så er det bare å fortsette og feste hestehaler og tre de igjennom seg selv – helt til det ikke går mer. For hver hestehale jeg har tredd igjennom seg selv, drar jeg forsiktig i håret for å lage mer volum og få en mer “messy- look”. 

Jeg trur jeg skal gjøre stas på håret mitt litt oftere 😀 For når sant skal sier så er det ikke så vanskelig som det kan se ut til. 

– Se flere hår-relaterte innlegg


– Speiltvillingene på Facebook – 

20 kommentarer

Siste innlegg