DIY: tak over utestuen

ENDELIG! ENDELIG! ENDELIG! 
Sommeren for to år siden laget vi en platting slik at vi lettere kunne bruke uteområdet vårt. Det var sommeren som var så ekstrem varm, så vi fant fort ut at vi ble nødt til å finne en løsning for å lage et tak slik at vi kunne trekke inn i skyggen på de varmeste dagene, men også at vi kunne sitte ute til tross for duskregn på sommerdager. Vi satt lenge og googlet ulike tak, og da vi fant det perfekte taket kostet det 250 000,- ! Haha!! Det var ikke prisen vi hadde planer om å bruke på dette, men taket ga oss ideen til å lage et tak selv. 

Det viktigste for oss, var at vi kunne få et tak med muligheten for å ha lukket tak eller åpen himmel over utesofaen vår. Så vi reiste til en som spesialsydde båtkalesjer, og fikk han til å sy taket vårt på våre mål, med 5 lommer til å tre stenger inn i. Materialet er det samme som blir brukt til båtkalesjer, noe som betyr at stoffet er solid og vanntett. Vi fikk ikke duken til taket før på sensommeren, så derfor ble takprosjektet utsatt. Fjoråret savnet vi egentlig ikke tak, da det ikke var i nærheten av den flotte sommeren vi hadde for to år siden, og igjen ble prosjektet utsatt. 

Men nå er det altså oppe og går! Wiiihu.! Vi har kjøpt skinner til å dra taket frem og tilbake på, og spesialbestilt aluminiumstenger fra en som har tilgang på dette. BT har fått alt opp og gå, og jeg er så SINNSYKT fornøyd med resultatet. 

Nå kan vi ha strålende sol, halvskygge, eller helt overskygget i utestuen. 

Og prisen den havnet på ca 13 000 ,- og ikke 250 000 ,-   ;D 

Nå er vi klare for mange kosestunder i utestuen, og dagens DIY tips til å pynte opp før et besøk, er å pynte med ting du allerede har. På bordet har jeg tatt ned det ene nattbordspeilet vårt, og plassert to av blomstervasene jeg har på veggen i stuen, og noen lys for å gjøre stemningen magisk. 

God helg! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

8 kommentarer

Siste innlegg