Travel men fantastisk helg

Da var vi omsider landet i eget hjem etter tur til Vilnius. Selv om macen var med på reisen hadde jeg ikke så mye fem minutter til pause til noe annet en å suge til meg byen. En helg var i allefall ALT for kort tid. 

Da vi kom ned på fredagen hadde vi litt tid før middag, og da de fleste valgte og sette seg på en pub tok jeg meg en runde i byens hovedgate. For hvert steg jeg tok og hvert pust jeg trakk ble jeg mer og mer forelsket i byen, bygningene, gatemusikken og menneskene. 

Jeg har aldri hatt Litauen på et land jeg ønsker å reise til, men nå vet jeg med sikkerhet at jeg må tilbake. På lørdagen var vi på guidet gåtur, og med så mye historie kunne jeg blitt der en måned uten å rekke rundt på alt som er verdt å se nærmere på. Det var rett og slett en perle av en by. 

Gamlebyen i Vilnius ble skrevet inn i UNESCOs verdensarvsliste i 1994 på grunn av byens imponerende sammensetning av gotiske, renessanse, barokk- og klassisistiske bygninger. Da i gikk imellom byen var det som å gå igjennom tiden fra 1800- tallet og frem til i dag. 

Det ble mye tråkking, god mat og sene kvelder, så nå skal det bli godt å ta en strekk på sofaen. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg