DIY til kjøkkenet / DIY julekalender #16

Da kan jeg endelig begynne å få inn julen i hus! Jeg har aldri vært så treg med dette som i år, men som dere vet så har det sine naturlige grunner. 

I dag var jeg en tur på stoff&stil for å kjøpe mer stoff til jentenes julekjoler. Da var også anledningen god for å ta med litt julestoff. Og jeg tenkte jeg kunne dele dagens mini DIY med dere. 

Jeg trengte selv å få litt julestemning inn på kjøkkenet, så jeg bestemte meg for å lage noen nye grytekluter og kjøkkenhåndkle. Dette må også være det ultimate å gi til besteforeldre som har alt og som ikke vil ha noe. 


FREMGANGSMETODE

Du trenger: 
Stoff i enten 100% bomull eller 100 % lin! Det er veldig viktig å bruke naturstoffer ved varme, for er det blandinger med syntetiske stoffer kan de smelte. 
Vatt på rull 
Skråbånd

GRYTEKLUT

Klipp ut to like firkanter av bomullstoffet og en like stor firkant av vatten.
Legg alle tre delene oppå hverandre, med rettsiden på bomullstoffet ut på begge sider
Sy rundt alle sidene. 
Styk skråbåndet dobbelt slik at du lettere ser brettekanten midt på båndet, fold den rundt kanten på grytekluten og sy den fast så nærme kanten du klarer. Sy en lengde av gangen. 

Når du kommer til et hjørne fester du tråden ved å sy et par sting tilbake med symaskinen før du klipper av trådene. Brett så skråbånden rundt hjørnet slik at du får pene overganger. Sy så vidre og gjenta ved neste hjørne. 
I det siste hjørnet måler du opp båndet slik at du får nok til å lage en liten løkke øverst. Klipp av båndet og tre den inn under skråbåndet på siden og sy resten av lengden. 

Samme metode kan du bruke for å lage et koselig kjøkkenhåndkle.
Prisen kommer fort på 200,- men da får du nok stoff til å lage to sett med to grytekluter og et kjøkkenhåndkle. 

Jeg kjøpte 60 cm med stoff fra Stoff&Stil. 

14 kommentarer

Siste innlegg