DIY til den som har alt / DIY julekalender #2

God kveld alle fine! 

I dag sov både jentene og jeg ut etter helvetesnatten dagen i forkant, og selv om jeg har vært litt slapp i dag, er formen ellers helt fin. Det ble en sen barnehagelevering og etter det har jeg brukt flere timer på å handle inn til Do It Yourself julekalenderen. Jeg gleder meg stort til flere av prosjektene som vil komme fremover. 

I dag er det et lite DIY prosjekt i kalenderen. For hvert år sliter jeg med å finne på en gave til besteforeldre. Altså til generasjonen som ikke vil ha gaver, men som allikevel blir aller mest rørt av en persolig oppmerksomhet. Et julekort pleier derfor alltid å være en fin gave og i år har jeg hentet inspirasjon fra en hobbybutikk til å lage et gavekort med telys og fyrstikker.

Det ikke mye som skal til for å glede et annet menneske, så her er fremgangsmetoden: 

Du trenger: A4 ark, jeg har valgt 240 g ark fordi de har passe tykkelse. Et designark, med pyntemotiv, arkene jeg har valg er finnes hos panduro, men også andre forhandlere av merket Pion. Blyant, linjal, saks, tapetkniv, lim, fystikkeske, telys, bånd. 

Start med å klippe bort 5,5 cm fra langsiden. 

Fra venstre kortside av arket; legg linjalen slik at kanten av arket står ved 9cm. Merk så av punkter på 0 – 2 – 6 og 8. Gjør det i hvert fall tre ganger bortover kortsiden. Punktene merker opp brettekantene. 

Legg linjalen slik at den går jevnt med punktene og brett arket over linjalen. Gjør det på til de firke merkede brettepunktene. 

Mål og klipp remser som du limer fast mellom hver brettekant, – den minste helt ytterst. 

Mål opp et rektangen fra baksiden på den største brettedelen. Jeg har tegnet rektangelet to cm inn fra kortsiden av bretteområdet og en cm inn fra langsiden av bretteområdet. Skjer ut rektangelet med en tapetkniv, du kan også bruke saks. 

Merk så opp en strek 4 cm lengre bort fra siste brettekant. Jeg brukte limpistol, fordi det tørker raskere, men vanlig lim duger om du har litt tålmodighet. Lim langs kanten mot brettedelen av arket, eller på den minste brettekanten og …. 

…. lim den fast til arket slik at du får en boks til telys. 

Jeg har klipt kortsiden med en mønstersaks, men dette velger du selv. 

Så brettes arket mot boksen slik at det blir et kort. Fremsiden kan pyntes hvordan du selv ønsker det, men jeg viser dere hvordan jeg gjorde det:

Til slutt kan du fylle på med fire telys, binde rundt boksen, og skrive en fin julehilsen på innsiden. 

Ha en fin kveld <3 

 

38 kommentarer

Siste innlegg