DIY pakkekalender

Jeg finner helt klart sjelefred når jeg kan sitte og bruke kreativiteten min, og i helgen har jeg gjort mye av det etter leggetid for barna. Vi passet kusina og fetteren til jentene fra lørdag til søndag, og da var det ekstra deilig å sette meg ned med håndarbeid når huset falt til ro på kveldene. 

Her ser dere hvorfor jeg trengte veldig mange doruller, jeg er ikke helt i mål med kalenderen fordi jeg mangler noen doruller enda, men det er klart i flere dager så da kan rekker jeg å få spart opp resten til tiden er inne.

Dette er jo en kalender som er litt mer tidkrevende å lage enn bare å pakke inn gaver i papir, men samtidig kan den brukes i flere år. Så selv om det er for sent å dele et DIY-innlegg på durollkalender dagen før første luke skal åpnes, så gjør jeg det allikevel. 

DIY-innleggene blir liggende her neste jul, og kanskje noen vil dra nytte av innlegget da. En annen grunn til at jeg deler fremgangsmåte nå er at dorullene kan være fine gaveinnpakninger alene til små gaver. Det er mange som gir penger i jul og bursdaggave, og da er en dorullgave litt finere enn en konvolutt 🙂 

Til neste år blir kanskje denne kalenderen en sjokoladekalender til BT og meg 🙂 Under viser jeg hvordan den fungerer: På fremsiden har jeg brukt et tynt gråpapir/gavepapir. Når dagens gave skal åpnes trykkes det hull på papiret og papiret fjernes enkelt slik at innholdet kommer ut. Til neste år, trenger jeg derfor bare å fylle pakkene og lage nye åpninger.

Kalenderen er enkel å lage, og forholdsvis billig siden den er laget av gjenbruk. Jeg tenkte å kjøpe en rull med et pent gavepapir til å kle dorullene med, det hadde vært det billigste, men jeg fant ikke et gavepapir jeg likte, så jeg gikk for ark i stedet. 

FREMGANGSMETODE: 

Du trenger: doruller, pyntepapir/gavepapir, limpistol, ståltråd, saks, avbiter og bånd. 

Klipp til arkene slik at de passer rundt dorullen. Fold den rundt og fest arket med limpistol.

Klipp av 15 cm med ståltråd, fold den i to og bit av enden med buen. Lage en løkke midt på. Stikk et hull midt på dorullen og tre ståltrådendene i dorullen. Brett endene på ståltråden ut til hver side, fest de gjerne med en dråpe lim fra limpistolen. 

Lim med limpistolen rundt kanten på dorullen, sett den ned på arket og klipp rundt. 

Legg inn gave og lag et lokket på samme måte som på andre siden. 

Tre så en stor i mellom løkken og heng dorullene der du ønsker. 

I morgen starter nedtellingen 😀 

28 kommentarer

Siste innlegg