Hjemmelaget Plastelina

God fredag! 

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på hvordan dere kan lage hjemmelaget plastelina. Jeg har fått oppskriften fra barnehagen til jentene, for der former de ofte med plastelina, eller play dooh som denne varianten kalles. Den er ganske lik plastelina, men litt mykere, noe som er positivt for små barn da plastelina ofte kan bli litt hard å forme for de minste barnehendene. En annen ting som er fint med å lage selv er at man vet hva plastelinaen inneholder.

Blant inngrediensene over, er det nok bare alun du ikke har på kjøkkenet ditt fra før av. Alun får du kjøpt på apoteket, og er et grunnstoff som er brukt til garving av skinn og farging av tekstiler. Jeg trur dette er stoffet som forhindrer at bakterier skal få vokse i plastelinaen slik at den varer lenge. Alum kan også erstattes med 2 pk sitronsyre.

Fremgangsmåte: 

Bland mel, salt og alun. 
Kok vann og bland matolje og konditorfarge etter ønsket fargenyanse. 
Hell vannet over det tørre og bland. Legg deigen på bordet og kna til den ikke kladder. Jeg opplevde at jeg måtte bruke en del mer mel enn hva oppskriften tilsier. 

Play Dooh’en blir bedre og bedre jo mer den blir knadd, så det er bare å starte formingen med en gang den er fast og ikke klissen. 
Oppbevares i boks eller plastikkpose for å ikke tørke ut. 

Perfekt inneaktivitet på en regnversdag, eller mens du lager middag. Best av alt, det er like gøy for store og små! 


“mamma, jeg lager og en mus. Mange haler”

Ha en fantastisk start på helgen 

– Følg Speiltvillingene på Facebook – 

 

19 kommentarer

Siste innlegg