OVERSIZE GENSER! HJEMMESYDD – GJØR DET SELV

Vet dere hva som er ganske kult? Det er å ha lyst på et nytt plagg, og i stedet for å lete etter akkurat det du har i tankene i butikk etter butikk, så bare syr man det selv ! Haha. Jeg har jo nesten ikke sydd til meg selv før, men jeg kjenner etter bare noen få plagg at jeg er bitt av basillen. For det er bare så syykt kult. For et par helger siden fant jeg ut at jeg ville ha en ny partytopp, og i dag fant jeg ut at jeg ville ha en DIGG genser. 

Og nå skal jeg fortelle enda en gladnyhet; Jeg har aldri sydd noe enklere! Så jeg kan GARANTERE at ALLE som har lyst til å sy seg en ny genser får det til! 

Så er du som meg og elsker oversize gensere, ikke tenk på det det en gang: LAG DEG EN SELV 😀 


MØNSTER

Jeg har gjort mønsteret så enkelt som man kan lage et mønster. Jeg har rett og slett tatt utgangspunktet etter en genser jeg elsker. Og tegnet etter den. 


 

1. Om du også har en genser du elsker, kan du gjøre det samme, hvis ikke kan du ta utgangspunkte i formen på denne med det grunnlaget av at genseren min er 65 cm bred, og 75 cm lang fra høyeste punkt (der halsen starter og ned til bunnen). Jeg bruker small/34, men siden dette er en oversize genser så passer den like fint til en medium i hvert fall 🙂 Fremdelen er omtrent rektangulær, den har bare en svak bue i bunn på hver side og en halvsirkel til hals. 

2. Her ser dere at det er merket med rødt der genseren lå, bare halve siden, dette gjør jeg for å være sikker på at jeg får mønsteret symetrisk

3 – 4. Ved å brette stoffet dobbelt for så å klippe ut får du da det ferdige mønsteret som er symetrisk 🙂 

Når du da skal tegne baksiden av genseren, er dette enda enklere. Har du et stoff som er mønstret som dette gjør det seg om du er litt nøye med å plassere mønsterene slik at de treffer hverandre. 
Legg fremdelen på stoffet, merk av en bue ved halsen som er litt mindre. Og i bunn kan du la den være litt lenger. Så er det bare å klippe ut 🙂

Jeg brukte samme metode på armen, ved å tegne rundt, det er bare viktig å huske å legge til cm 3 cm til sømrom på lengten og ca 1 cm på hver siden av bredden. Eller du kan gå ut i fra målene som vist på bildet over. Så er det bare å klippe ut to slike 🙂 


FREMGANGSMÅTE

Denne genseren er sydd på en halvtime 😀 

Legg fremdelen og bakdelen mot hverandre, rette mot rette. Sy sammen skuldrene. Brett halsringen en gang ned (om du syr i jersey) to ganger ned, så du skjuler klippekanten om du syr i et stoff som rakner (bomull og lin for eksempel), fest brettekanten med knappenåler, og sy fast bretten. Sy alltid med rettsiden opp for penest resultat. 

 

Finn frem en av armene, og finn midten på den bredeste delen. Legg midten mot skuldersømmen og fest med nåler ut over hver side. Rette mot rette!! Sy armene fast i genseren. Legger du ut stoffene blir resultatet slik som det siste bildet over viser. 

Så kommer det en morsom søm. Legg ermet dobbelt, og start med å sy fra der hånden kommer ut og fortsett HELE veien ned til bunn av gensere. Gjør dette på begge sider og plutselig har du en genser. 
Til slutt, må du brette inn ermet en gang og sy på samme måte som ved halsen. Og det samme i bunn av genseren.

OG VIPS!!! Ja, det var litt vips, var det ikke 😀 

Jeg utfordrer dere til å prøve 😀 Jeg kjøpte 160 cm med stoff til denne genseren, en pris som havnet på 160,- Stoffet er fra Stoff&Stil 

Og dere som tar utfordringen, del bildet av din genser på IG med #skolissykrok 😀 For jeg vil så gjerne se deres versjoner, og på den taggen får jeg med meg hva som deles. Noe som er en fantastisk inspirasjon og motivasjon for meg 😀

Følg speiltvillingene på Facebookog Instagram – 

33 kommentarer

Siste innlegg