DIY julekalender #14 VINGLASS OM TIL LYSESTAKER

14. Desember

Dette er ikke første gang jeg viserer dere at vinglass, eller andre glass, kan brukes som lysestaker ved å snu de på hodet. Faktisk synes jeg det de blir drit kule. Og derfor bestemte jeg meg for å lage noen med hjemmelaget design på, rett og slett for å piffe lysestakene opp og lage personlige gaver til noen jeg er glad i. 

Disse to bildene under har jeg vist på bloggen tidligere. Her har jeg pyntet glassene ved å legge hjemmelagde roser og julekuler inni. 

Da jeg satt og lagde blomstervasene mine ved å surre teip rundt, for så å spraylakkere de fikk jeg den lysende ideen om at det måtte være gøy å prøve noe lignende med vinglassene jeg hadde kjøpt på søstrene grene. Første planen min var å lage pynt til å ha inni glassene, for å gi bort gaven slik, men siden det var så gøy å lakke skiftet jeg mening. 

Derfor satte jeg i gang med å teipe forskjellige mønster. Så tok jeg med glass og spray ut for å lakke. Lakk får man kjøpt flere steder. Jeg har kjøpt på motér, men også på europris til halve prisen. Og granittlakken under kjøpte jeg på hobbybutikk, Libris. 

Ved å lakke kan du skape ett helt eget utrykk av glassene. Det beste med dette er at du kan lage glassene veldig personlige. Jeg har laget glass til tre forskjellige hjem i denne omgangen, tre hjem med tre forskjellige stiler. Og hva er vel ikke mer gøy enn å prøve å dra ut kvaliteter til de forskjellige og lage en personlig gave.  


Hun ene er tøff, ei jente som aldri har vært redd for å være annerledes, hun missliker gull, glitter og jålerier. Hun tørr å være seg selv 100%, uten å la seg knekke av andres meninger. Så annerledes enn meg selv, men allikvel så like at folk tar feil. Hun leser meg som en åpen bok, og jeg henne. Hun vil for alltid være den første å dele de største gleder og sorger med. 

Hun andre elsker alt som glitrer og skinner. Hun blinker alltid som en diamant, det er ikke en sjel som ikke ville snudd seg etter henne, men allikevel er hun så ekte, så ærlig og så rett fra lever’a, med en humor som får det til å synge i veggene av latter ved hennes tidstedeværelse.

Hun tredje er som ei perle. Alltid vakker, alltid kjær, så omsorgsfull og så følsom. Hun er sterk, forsiktig og litt sjenert – den perfekte blanding som gjør henne til en person jeg ser opp til. Perler går aldri av mote, det gjør heller ikke denne jenta. Ett vennskap så sterkt at jeg kan kjenne hennes gleder og sorger når de kommer. 

Akk ja! Når jeg tenker over det, er det nettopp dette gaver handler om.. Å lage noe så personlig at man blir sittende å tenke på hvor heldig man er som har slike fantastiske mennesker rundt seg. 

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt på julegaver som ett stressende element. Men i år som jeg har satt av så mye tid til å lage persolige gaver til de jeg er glad i har gaver fått en helt annen betydning. 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

Følg oss på Instagram: SPEILTVILLINGENE
Og facebook HER 

28 kommentarer

Siste innlegg