DIY julekalender #9 Pyntehjerter

9. Desember

I dag tenkte jeg å vise dere noen noen hjerter jeg har sydd. 

Er det noen scrappere der ute?? Jeg misunner alle de som er flink med papir, der er jeg for dårlig. Men jeg tenker det er mange som har stempler hjemme, så derfor tenkte jeg å vise en annen versjon til å benytte seg av stempelet. Jeg hadde egentlig bare tenkt til å lage to stykk, men så var det så morsomt at det ble 8 av dem på null komma niks. Jeg kjøpte 30 cm med linstoff og en “lapp” av skinn. Hvordan stoff og farge har egentlig ingen betydning, men lin er veldig fint å bruke til disse hjertene siden stoffet frynser seg litt i endene. Stoffet kostet tilsammen rett over 50,- 

For uten om stoff trenger du tråd til å sy, pluss henge opp hjertet i. 
Stempel som nevnt over, du må selvsagt ikke ha det, for du kan pynte med hva du vil eller la hjertet være rent for pynt.
Limpistol og pynt
Og ja, litt vatt til hjertene.

Tegn opp hva du ønsker å sy, her ble formen hjerter. Legg formen din på stoffet og klipp ut slik at du får to like deler.  

Bruk en litt tykk tråd, jeg har brukt ullgarn, og sy rundt hjertet. Tråkle?sting eller hva den nå heter, bare igjennom på hver side uten noen fiks faks. 

Fortsett til du har bare en åpning stor nok til å tre inn vatt. Jeg har vatt på rull og derfor kan jeg klippe ut samme form som stoffhjertet. 

Sy igjen mens du fester en løkke til å henge opp hjertet. Her har jeg brukt skinnsnor fra søstrene grene. 1/3 av prisen til panudo. 

Finn et fint stempel og en ny bit stoff. Om du velger samme stoff eller ett annet velger du, men det kan lønne seg å ha en farge stempelet synes godt på. 

Sett stempelet og klipp ut 

Lim på eller sy på stempelmerket ditt på hjertet alt etter hva du synes er fint. 

Jeg brukte kaffebønner til å pynte med. Kaffe er en av mine favoritt lukter, og hadde jeg ikke tenkt på det litt før jeg sydde igjen det siste hjertet hadde jeg fylt de med kaffebønner i stedet for vatt. Da får du en pyntegjenstand som ikke bare er fin, men som også lukter himmelsk og passer fint inn på kjøkkenet. Lim de på slik du ønsker. 

Og tada, så enkelt har du en gave å gi til de som allerede har alt 🙂 


Del gjerne din versjon på instagram og tag #skolisdiy slik at jeg kan se 🙂 

Se alle DIY julekalender-innleggene HER

23 kommentarer

Siste innlegg