DIY julekalender #3 Skap din egen juleduft

3. Desember

Det er mange dufter som treffer oss hver desember som gjør at vi automatisk tenkter at julen er rett rundt hjørnet. Appelsiner og klemmentiner, lukten av granabar fra juletreet, kanel, nellik, gløgg og mye mer. 

Jeg vet ikke med dere, men disse luktene gjør meg varm om hjerte. Og derfor tenkte jeg å dele to “oppskifter” på hvordan du enkelt kan lage en egen duftbeholder med lukten av JUL til hjemmet ditt. En duftbeholder gjør at huset lukter spesielt godt, jeg hadde min første duftbeholder i huset i godt over en uke, og alle som var på besøk lurte på hvor den nydelige lukten kom fra. BT ga den navnet “heksegryta”, men selv han som er litt sensitiv for mye lukter syntes også duftbeholderen min ga fra seg en god lukt. 

Dagens morgenbildet. Rett i sofaen fra senga med dagens pakke fra kalenderen i hendene ^^, 

Oppskrift 1

FRISK JULEduft

Brekk av noen få små kvister fra ett grantre ute
Del en sitron i skiver
Og kjøp en pose med hel nellik på butikken.

Det er ikke vanskeligere enn at du finner en beholder som tåler varme, jeg har funnet frem syltetøyglass. Norgesglass er jo noe som pyter godt opp i ett hjem, du kan bruke en fin tekanne eller du kan bare finne frem en vanlig kjele. 

Fordel inggrediensene i beholderen

Hell over vann som nesten er på kokepunktet. Når vannet er varmt nok vil det dampe av nyydelig duft fra ingrediensene. 

For å få mest utbytte av lukten bør den stå slik at den varmes hele tiden mens du ønsker å spre duften i huset. Jeg har ett brett til taco og på den er det en beholder som jeg setter t-lys i som holder kjøttdeigen varm. Man får tak i en slik lysbeholder alene, og man får også tak i elektriske varmere til å sette kaffekopp eller boller på. Om du ikke har noe lignende, kan du som jeg nevnte over ha ingrediensene over i en kjele med vann og la den stå på kjøkkenet med svakeste varme på komfyren. Du må da passe på at kjelen aldri damper tørr. 

Oppskrift 2

JULEDRØM

Skjær opp en appelsin
Kanelstang
Vaniljestang (skjær på langs for å få frem vaniljeessensen i midten)
Nellik  

Gjør på samme måten som beskrevet over. Alt opp i beholderen og hell over vann. 

En slik beholder varer i ca 10 dager om ikke lenger. Når vannet dames ut, kan du fylle på med mer vann. 
Julen har kanskje dager med ekstra mye gjester, og da er det så koslig å la en slik duftbeholder stå i huset. Ikke bare fordi den gir fra seg en nydelig lukt, men også fordi den er en fin dekor.

Dette er også en perfekt vertinnegave om du skal bort i et selskap, og det tar bare et par minutter å lage den. Som en gave kan du ta den med uten vann og fylle på varmt vann når du kommer frem til personen du ønsker å gi bort duftbeholderen til. Om du har en beholder som tåler mikro, kan beholderen også varmes opp om igjen når du ønsker å spre en ekstra god juleduft i huset og du ikke har en varmekilde som kan gi varme hele tiden. 

Dette MÅ bare prøves <3 Jeg har blitt helt forelska i den deilige lukten. 


Se alle DIY julekalender-innlegg HER

24 kommentarer

Siste innlegg