Stua vår

Nå kan jeg vel endelig si at stuen er så godt som ferdig – for denne gang. ^^,

Jeg har bodd her i tre år nå og det har skjedd en del siden den gang! Haha. En ting som er helt sikkert, BT skal få slippe å bry som om innredning av vårt hus. De to øverste bildene viser hvordan det så ut her da jeg flyttet inn, med unntak av blomstene på bilde nr to, de hadde jeg kjøpt. Og hvis dere ser den planta som står på gulvet til venstre for vinduet i bilde to så finner du den igjen på bilde fra stuen tatt i dag. Jeg kaller det kjærlighetsplanta vår, den kjøpte jeg da jeg flyttet inn og lever enda – helt utrolig med tanken på hvor god jeg er til å ta livet av planter!  

Vi malte og jeg byttet ut det ene møbelet etter den andre. Jeg ble alikevell aldri fornøyd før vi tok tak i det grusomme gulvbelegget. Det sies at man kan pusse opp så mye man vil, hvis man ikke er fornøyd med gulvet vil du aldri bli 100 % fornøyd med rommet. 

Dette er nok det rommet jeg har gjort mest på til minst penge. Sofaen er det eneste møbelet som vi kjøpte ny for tre år siden. På det første bilde ser dere en liten titt av sofaen som sto i huset. Hjelpes – ikke var den god å sitte i heller.
Spisestuebordet vårt sto her da jeg flyttet inn og det er vel egentlig etter dette bordet hele stilen min fikk sin begynnelse. Jeg elsket det. Jeg brukte nesten to år på å finne stoler som matchet, til slutt var det mamma som fant de vi har i dag på finn til en billig penge. De var riktig nok i gal farge, men det fikset jeg med et strøk hvit voks og nye trekk. 
TV-hyllen gjorde jeg om fra den gamle sorte som vi hadde fått av mamma da hun og samboeren kjøpte hus sammen og hadde en til overs. Jeg har funnet materialer i låven og skapt min egen stil ved å bruke disse plankene flere steder: Bordet (også fått av mamma ved husskifte) byttet jeg ut glassplaten med planker. Kommode (sto på gården fra tidligere eiere) ble malt og fikk nytt topplokk i samme plankene, speilet over kommoden. IKEA bord med trelampen og blomsten fikk samme stilen og hyllene i spisestuen.  

Jeg har basert hele stilen min på rolige og tidløse farger slik at jeg kan freshe opp med fargede detaljer når jeg føler behovet for forandring. På den måten blir det veldig enkel for ikke å snakke om billig og gjøre om. Kun ved å skifte putetrekk, blomster og lys får jeg en ny effekt av stuen. Nå har jeg innredet med høstens farger. 

(Alle møblene jeg har laget/fikset ligger i kategorien DIY, puter med fremgangsmåte ligger i kategorien syoppskrifter)

Jeg trur at grunnen til at jeg har blitt så fornøyd med stua mi er på bakgrunn av all jobben som er lagt bak. For ved hver kvadratmeter av stua er det noe jeg og BT har gjort på egenhånd. Dette er min og bare min stil fordi jeg faktisk har laget nesten alt sammen selv. Det er faktisk litt kult og kunne si, og noe jeg anbefaler dere alle til å prøve ut. Om det ikke er å snekre sammen møbler så kan man i hvert fall lage mye fint av pyntegjenstander selv. Det er så mye tøffere å kunne si at du har laget det enn å fortelle hvor du har kjøpt det. 

Håper dere liker stuen, like godt som meg. Og at den kan inspirere dere til å finne skrot og rot, her og der og gjøre det om til noe du vil sette pris på 🙂

Disse bildene ble tatt tidlig i dag, hehe. Jeg kan vel ikke skryte på meg å si at dette er et normalt syn av stua vår. Jentene har akkurat lagt seg for dagluren sin, og nå ser det slik ut:

 

 

 

62 kommentarer

Siste innlegg