Matinspirasjon til de minste

Denne gangen er det ingen oppskrit jeg har å dele. Men en ny bok jeg vil vise. 
Jeg er veldig opptatt av å gi barna mine hjemmelaget mat av friske råvarer og det er en av tingene jeg synes er viktig å prioritere og legge fokus på. Jeg har alltid laget middager fra bunnen av og jeg er sikker på at det har resultert i at jeg har veldig matglade barn den dag i dag. De har fått smake veldig mange forskjellige smaker og de spiser alt. I hvertfall alt jeg har gitt de og det er mye, alt fra jorbær til oliven, fisk og kjøtt. I tillvenningsfasen til fast føde introduserte jeg de for søte smaker som samtidig var sunne og næringsfulle. Morsmelken/mme er veldig søt, så for å få en god start på den nye maten trur jeg det er lurt å starte med søte retter. Eksempler på råvarer med mye søthet er: Søtpotet, gulrøtter, pastinakk, epler, meloner, pærer, banan, avocado. 

Jeg lot rettene være enkle i starten. Ren eplemost, ren pæremost. Så brukte jeg flere ingredienser sammen: gulrot med eple. Eller gulrot, pastikakk og eple. Søtpotet og brokkoli. 
Etter hvert som de likte de forskjellige smakene tilsatte jeg ingredienser som ga de en ny vri. eks: gulrot, søtpotet og hvitløk. Jeg varierte ofte rettenes smak med å tilsette forskjellige urter: timian, persille, dill og etter hvert basillicum. På denne måten ble de vandt med mange smaker og konsistenser.

Og da kjøtt, fisk og fulg ble blandet inn i rettene var det ingen sure miner eller store endringer fra rettene de allerede var vandt med. 

Når matlaging har blitt en del av det å ha barn er det veldig enkelt og veldig fort gjort, jeg kunne faktisk aldri tenkt meg å tatt en snarvei med å kjøpe ferdigglassene. Jeg lager heller opp en stror posjon hver gang jeg lager mat slik at jeg kan fryse ned noen glass og da er det like enkelt som å kjøpe ferdigglass. 

Men det som kan være vanskelig er å finne på hva man skal lage, hvor man skal finne gode oppskrifter. Jeg har delt noen av mine, men etter hvert blir man selv lei av å lage de samme rettene, og barna blir lei av for lite variasjon. Og derfor tenkte jeg at jeg kunne tipse dere om min nye bok Hjemmelaget BARNEMAT – For barn fra fire måneder til fem år. Av Mikael Forselius. I dag har jeg laget en av hans retter

Denne boken inneholder hele 60 retter som er enkle å lage, og både smaker godt og ser innbydende ut, samtidig som den er tilrettelagt for en travel småbarnsfamiliehverdag. Dette er ikke en bok med mange fiks-faks-oppskrifter som krever spesialinnkjøpte ingredienser, men inneholder ting man finner i de fleste kjøkken i det norske hjem. Rettene kan også likeså spises av voksen som barn. 

Så hvis du sliter med inspirasjonen til å lage hjemmelaget mat til barna dine, er denne boken en veldig god start 😀 

Ha en fin kveld!
 

8 kommentarer
    1. Enig i at hjemmelaget er best på de fleste områder, men når man er på farten er det en utfordring at den frosne maten vi tar med oss, fortrinnsvis bør oppbevares kjølig etter den har tint opp. Der er det en fordel at den vaakumoppbevarte ferdigmaten på glass kan oppbevares som den er. Hvordan løser du dette hvis du bare bruker hjemmelaget??

    2. Dette så godt ut, både for liten og stor :). Kan du dele denne oppskriften? Lurer på hva som er i den røde sausen? Ha en fin helg!

    3. Så flott blogg! Jeg har lagd mye babymat før, men kom over siden din når jeg søkte etter inspirasjon nå mens jeg skal lage mat til “ny baby.”
      I forhold til å ta med hjemmelagd mat rundt omkring har jeg gjort det mye. Hvis det var lenge til de skulle spise tok jeg frosset glass med babymat med meg, da holdes det kaldt lenge, og kan brukes resten av dagen. Er det ekstra varmt ute kan man putte det frosne glasset i en sånn polstret flaskeholder, det holder ekstra på kulden 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg