Jeg tror babymagen krymper

– Svangerskapsuke 23 – 

Det har gått en uke siden jeg publiserte sist svangerskapsinnlegg, og siden da har jeg klart å puplisere et enslig innlegg – bare ett – enda dette er min fulltidsjobb, enda dette er mitt levebrød! Livet er ikke mulig å styre, og noen ganger kommer det situasjoner som overskygger alt annet. Denne uken har vært både tung og trist (familiært). 

Jeg har hatt alt annet enn et enkelt svangerskap, men denne uken har svangerskapet vært et av lyspunktene og den største gleden jeg bærer. Så sent som sist uke fikk jeg en ny blødning, og selv om jeg føler meg godt passet på og i de beste hender på sykehuset, følger det uansett med en del bekymringer sammen med blødningene. Størst er frykten for at blødningene skal sette i gang fødsel, det er enda for tidlig til at lille skal kunne overleve det. Min historie med svak livmorhals, begynnende åpning av livmorhalsen i uke 26, og prematur fødsel i mitt forrige svangerskap gjør at jeg sitter med noen negative opplevelsler fra før av.  I tillegg til den nagende bekymringen som alltid er til stedet, fører blødningene med seg smerter og ømhet i magen. 

Denne uken der i mot, er en jeg holder fast ved fordi jeg har en veldig god uke svangerskapsmessig. Blødningene stanset igjen etter helgen, og når blødningene stopper forsvinner ømheten og de vonde kynnerne slipper taket. Jeg får en følelse av at hele magen forsvinner fordi det ikke lengre kjennes ut som jeg har en ball i magen som lager ubehag. 

Det som rarere er, er jo nettopp det at magen ikke bare føles mye mindre, den ser mindre ut og. Det får meg til å lure på om blødningene skaper en slags hevelse, eller om jeg kanskje blir mer oppblåst mens jeg blør fordi jeg igjen beveger meg mindre på grunn av ømheten som øker ved bevegelse. 

Termindato: 27. juni 2018 

Svangerskapsstatus: Graviditetsuke 23 (22 + 5), 56,2 % av graviditeten er passert

Babyen: Nå er lille ca 27 cm lang og var vekten til en smørpakke (ca 500 gram). Hørselen forbedres i disse tider silk at babyen kan begynne å skilne ulike lyder  som magelyder og forskjellige stemmer. 

Liv i magen: Lille er behagelig aktiv, og sparkene kjennes godt på innsiden og utsiden. 

Kjønn på baby: Jente 

Nattesøvnen: Oioi, det drømmes altså så mye om natten at jeg føler meg sliten når jeg våkner om morgen. Noen drømmer er helt merkelige, andre er skrekkfulle mareritt, så jeg trøster meg ofte med at: det var bare en dørm! Når jeg våken. 

Graviditetshumør: Som gravid føler jeg meg veldig bra

Vektøkning: 9 kg 

Neste kontroll:  1. mars – 24 ukerskontrollen hos fastlegen. 5. mars – sykehuset med ultralydkontroll av livmorhals, blodansamling og babyen. 

Uke for uke 

 Sammenlingning av svangerskapene

Nå begynner den virkelige forskjellen mellom mine to svangerskap å bli godt synlig. Sist jeg gikk gravid lå det to babyer i magen, to morkaker og to fostersekker. Ikke rart magen vokste raskt den gangen. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

18 kommentarer
  1. Synest det virker som at du har mye mer rett rygg nå enn før, og da vil jo også magen se mindre ut 😝 Men blodannsamlingen har nok mye å si 🙂
   Jeg er gravid med vårt første barn i uke 9 nå, nå er det snart på tide å fortelle det til de rundt 🙂 Kan du si noe om hvordan dere fortalte det til familie/venner? Både med lille nå, og med jentene?

  2. Stine: Mente bare at det ser ut som du står med en svei i ryggen på bilde fra uke 20+3 og 21+4, men du har en bedre holdning på siste bilde 🙂 Det vil ikke si at noe er galt, bare at du får en bedre holdning (som jo er bra 😜). Når ryggen får en svei, vil jo magen stikke mer ut om du skjønner..? Mente uansett ikke å bekymre deg 🙂

  3. Hei,
   nå har jeg vurdert frem og tilbake om jeg skal skrive en kommentar da jeg aldri gjør det på noen av bloggene jeg følger. Men jeg har fulgt så spent med på deg og har gjort det en god stund. Og nå er det med et ekstra blikk da jeg hadde et ganske likt svangerskap som deg..
   Så jeg ville bare spørre, eller jeg forventer ikke svar da alle svangerskap er forskjellig og ingenting er likt til tross for like komplikasjoner.. Men jeg vil bare si at årsaken til mine komplikasjoner var GBS streptokokker (stille urinveisinfeksjon) noe 30% av alle kvinner har. Bare at min infeksjon ikke ble oppdaget da de var opptatt av hematomer og hvordan det gikk med babyen i magen (noe jeg og var, naturlig nok) – i stede for å ta en bakterieprøve av underlivet og gi meg antibiotika. Resultatet var mye vondt, blødninger, tidlig vannavgang og ekstrem prematur baby..
   Skriver ikke dette for å skremme- men hadde noen fortalt meg dette så hadde min baby antakeligvis vært i magen helt til termindato 25.juni og ikke begynnelsen av mars..
   Ønsker deg alt godt videre og jeg håper du blir sjekket litt nøyere enn jeg ble ♡
   (PS- gikk bra med min mini, heldigvis)

  4. Du stråler som gravid tross alt annet som skjer oppi det hele <3 Masse lykke til videre, håper det ordner seg 🙂

  5. Lykke til videre, dere er tøffe <3
   Men du, ett lite spørsmål 🙂 Du la ut på Snapchat en video der mannen din danser med jentene, tar seg på kroppsdeler som legg, rygg osv. Hva heter den sangen? 🙂

  6. Tuva: Hei 🙂 Jeg setter pris på at du tok deg tid til å legge igjen en melding. <3 Det kan jo virkelig være verdt å sjekke om man ikke har tatt bakterieprøver.
   Legene har tatt mange bakterieprøver, i starten av blødningene for å utelukke om det kunne være en infeksjon, og senere for å sjekke at jeg ikke har fått noen uønskede bakterier siden blod tydeligvis gir et godt miljø for bakterier. Så det bør ikke være tilfellet hos meg.

   Så godt å høre at alt gikk bra med mini <3

  7. Det må være utrolig tøft å dele opp-og nedturene fra dette svangerskapet,og det står mye respekt av at du velger å være så ærlig og åpen! Jeg heier på deg,og håper virkelig komplikasjonene blir færre og veien mot målet lettere snart..
   Klem til deg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg