Ny blødning – ny ultralyd

Svangerskapsuke 22  

Keep smiling – one day life will be tired of upsetting you 

Jeg hadde gledet meg til denne dagen, torsdag den 15. februar. Tid for ny kontroll på sykehuset grunnet komplikasjoner knyttet til svangerskapet igjennom forliggende morkake og blødningen. Det har i dag gått tre uker siden sist kontroll, før det var kontrollene ukentlige etter den kraftige blødning nyttårshelgen (les innlegget fra nyttårshelgen her).
Den kraftige blødningen jeg hadde i nyttårshelgen endte i lykketårer, jeg fikk beholde babyen i magen enda så mørkt det så ut en periode. I livmoren samlet det seg en blodansamling, og de neste 5 ukene fortsatte jeg å blø – ikke slik jeg hadde gjort under nyttårshelgen, med kroppen jobbet med å kvitte seg med hematomet (blodansamlingen) i livmoren, så ut kom rester av mørkt blod. For 10 dager siden opphørte blødningene, og de vonde kynnerne avtok. Jeg var blødningsfri og smertefri for første gang på 5 og en halv uke – det var helt nydelig. 

Jeg begynte å glede meg, kroppen min fortalte meg at vi var på rett sti, at det som var et problemet var rettet opp i. Jeg var sikker på at ny kontroll og ultralyd ville vise meg gladnyhetene jeg hadde kjent på kroppen. 

Så kom gårsdagen og jeg hadde så vondt i magen at jeg måtte få mannen til å komme fra jobb for å levere barna i barnehagen, videre ut over dagen ble jeg liggende på sofaen. Mageknip, tenkte jeg, selv om knipene satt under navelhøyde. Det er jo tross alt mye mageproblemer som går i disse omgangsyke-tider. 
Kvelden kom og det samme gjorde blodet – 9 dager uten blod fikk jeg, og så var det som å få et slag i ansiktet igjen. 

I natt har jeg hatt en ny blødning med frisk blod. Smertene er tilbake og så klart skuffelse og bekymringer knyttet til den nye blødningen som både tok knekken på planen for bursdagsfeiringen til min mann i helgen, og antagelig også en utenlandstur som vi skulle på i mars. 

Men jeg smiler, jeg smiler fordi alternativet er dårligere. Jeg smiler stort fordi slik jeg trodde jeg kjente min kropp, så hadde jeg rett: morkaken har flyttet seg vekk fra livmorhalsen. Jeg smiler stort fordi jeg i dag fikk se at mitt barn har det helt topp i magen, til tross for blødningene og det nye hematomet der inne. Hun legger på seg og følger sine kurver i vekst. Jeg fikk se sparkene på innsiden, som jeg kjenner på utsiden, ja til og med hikke fikk hun der hun ble studert inni magen min i dag. 

Termindato: 27. juni 2018 ♥  

Svangerskapsstatus: Graviditetsuke 22 (21 + 4), 53,4 % av graviditeten er passert

Babyen: Nå er lille ca 26 cm lang. Hun har begynt å få søvnrytmer, og den delen av hjernen som produserer hjerneceller er i kraftig utvikling i denne perioden. 

Liv i magen: Lille er glad i å turne og sparke, noen ganger kan jeg svette til i det jeg tror hun er i ferd med å komme ut igjennom mageskinnet. Under ultralyd i dag var det morsomt å se at hun lå med de små tottene sine akkurat der jeg hadde kjent så kraftige spark. 

Kjønn på baby: Fremdeles ei jente, så da kan vi vel med sikkerhet si at det er det

Ukens must have: kommer ikke på noe annet enn tøfler 😛 

Ukens cravings: matgleden er endelig tilbake, så nå er alt bare helt syykt digg! 

Nattesøvnen: Den siste uken har jeg sovet to netter helt uten oppvåkning !! Haha. Det føles som et år siden sist, men egentlig er det bare siden før jeg ble gravid

Graviditetshumør: Smilende 

Vektøkning: 9 kg 

Neste kontroll: Har ikke fått dato enda, jeg har lavterskel for å komme inn til nye kontroller, men om blødningene roer seg blir det ikke ny kontroll før i svangerskapsuke 28-30. Nå er jeg utenfor “fare” når det kommer til fødsel med forliggende morkake, men jeg har ekstra oppfølging allikevel siden jeg har økt risiko for prematur fødsel da tvillingene kom i uke 32 og livmorkalsen min begynte å åpne seg i uke 26.
 

Uke for uke 

Sammenligning mellom svangerskapene: 
tvillinger 2013 / enling 2018


– Følg meg på facebook her –

10 kommentarer
  1. Gratulerer med graviditeten!
   Vil fortelle min historie – det er ikke for å skremme men for og opplyse. Slet selv med en del blødninger i mitt andre svangerskap. Ble lagt inn til overvåking i uke 19 pga av blødning. Fikk beskjed dagen etter når jeg skulle skrives ut at dette mest sannsynligvis ikke ville skje igjen, men jeg måtte spør legen 3 ganger før jeg fikk svar og syns det var litt merkelig og følte han «skjulte» noe. Fikk 1 blødning til noen uker senere. I uke 34 var jeg På sykehuset for å sjekke om morkaken hadde flyttet på seg og om jeg eventuelt skulle ta keisersnitt. Fikk beskjed om at alt så bra ut og at jeg ikke skulle ta keisersnitt. 22 dager før termin, kjente jeg det begynte og «renne»og trodde det va vannet som gikk. Jeg så ned og det fosset ut blod.. det bare rant og rant og stoppet ikke. Ambulansen ble ringt og det føltes som en eeevighet før den kom frem. Jeg ble trille opp til føden hvor det ble tatt ultralyd alt var bra med barnet. Men det endte med opp med hastekeisernitt med full narkose. Jeg mistet mye blod, var veldig svak og Var sengeliggende i 3 dager ble anbefalt blodoverføring men takket nei, jeg tenkte kroppen ordnet opp selv! Ingen fortalte meg at dette kunne skje, og jeg følte meg ikke så godt tatt vare på under svangerskapet. Hadde en dårlig magefølelse som viste seg og være rett.
   Håper du blir tatt bedre vare på og stå på ditt og følg magefølelsen. Hun veide 2500 gram når hu ble født og er en frisk 1,5 åring i dag 🙂 men tenker ofte på med en så lav kroppsvekt at hun kanskje ikke hadde det så bra i magen som jeg ble fortalt. det kunne gått så mye verre!
   Lykke til videre i svangerskapet 🙂

  2. Håper alt er bra med deg 💕 stakkar noen får alt… Mens andre sklir gjennom på stjerner i svangerskapet, ser jeg hadde ingenting å klage på med bare falske rier fra 6 mnd å måtte ta det m ro…
   Du er tøff mamma som er så åpen om alle de tingene som kan skje…
   Alle gode tanker fortsatt til deg… Sterk superjentebaby som tross alt har det fint i hula si 💕

  3. Ser at det ikke har vært noe ny oppdatering her de siste 5 dagene, så tenkte bare å sende en liten hilsen og ett håp om at alt står bra til med dere alle sammen! 🙂 Blir jo litt bekymret når en har fått så mye innblikk i en familie på denne måten! Håper som sagt at ting går deres vei, og lykke til videre 🙂

  4. Marthe: <3 Takk for omtanken, alt er bra med oss, men jeg prøver å lytte litt til kroppen og ikke overanstrenge meg. Jeg hadde en ny blødning sist uke, og tok det litt rolig etter det <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg