Two alike

De sa de var forskjellige, født til å bli søskenlike, men ikke kliss like. Selv jeg så at det var feil, det var to barn som egentlig skulle vært ett og samme menneske. De små runde nesene, de grønne fortryllende øynene, leppenes kurvede linjer, og ørene med ideniske vridning av brusk og form. Som to dåper vann. To jenter skapt fra det samme egget, smeltet sammen med det ene frøet. 

Selv ikke en gang eneggede tvillinger har identisk DNA. Det er ikke stort som skiller de fra hverandre, lenge trodde de også at DNA’et var helt likt hos eneggede tvillinger, men det stemmer ikke. De mikroskopiske forskjellene er tilstedeværende. Visst du forresten av det bare er 1 prosent av DNA’et vårt som skiller mennesket fra apene? Noen mener egentlig at det er litt mer, men uansett da. Det er allikvel ikke mye.. Men forskjellenen, den er jo stor. En sjimpanse og et menneske, ja vi ser likhetstrekkene, men vi tar ikke feil av hverandre. 

Ingen i verden har likt fingeravtrykk, heller ikke eneggede tvillinger, men på sett og vis er de mer enn bare like. Eneggede tvillinger har lik blodtype, eneggede tvillinger kan også donere organene sine til den andre. Eller få stamceller fra sin tvilling. 

Så like, både på utsiden og på innsiden, men det er bare det materalistiske. Tenk bare på apene, de er bygd opp på nesten nøyaktig samme måte som oss, men den bitte lille forskjellen i byggeklossene gjør oss mer enn ulike, det gjør oss til to arter, to helt forskjellige individer. 

Det er ikke mye som skal til før en forskjell er til stedet, faktisk ikke mer enn de mikroskopiske forskjellene man kan finne i to eneggede tvillingers DNA. For den lille forskjellen utgjør alt. To individer så forskjellig at en mor kan høre, lukte og se forskjellen. 

Men å være tvilling betyr mer enn likhet og ulikhet. Har du hørt om tvillingbåndet? At en tvilling kan kjenne sin tvillings smerte? Ikke vet jeg, jeg er ingen tvilling. Men jeg skal fortelle deg en ting. Når en av tvillingene forteller om en hendelse, så kan leppene til den andre tvillingen begeve seg i takt med den andre. Som om hun om de var ett, men allikvel to. 

Å være enegget tvilling er mer enn å være to individuelle personer, for uansett hvor mye man vrir og vender på det, så var de fra første stund skapt som en enhet. Derfor vil de for alltid være en del av hverandre, knyttet sammen på et vis vi andre ikke kan forstå. De hører samme, fordi de mangler noe uten den andre. 

– Speiltvillingene på Facebook – 

 

9 kommentarer
  1. Det er så utrolig fantastisk og ha tvillinger! ♡ Jeg har eneggede gutter. De er 21 år nå. De har alltid vert sammen♡♡ når ungdomskolen sto for tur så var de kun opptatt av å komme i samme klasse. Og det gjorde de selv om noen ville skille dem. Hvorfor??? Jo nettop fordi de mente dem hadde godt av det. Å de kan ikke vite det for de er ikke tvilling selv! Å de skal få bestemme selv om de vil være sammen! Det skal ikke vi andre gjøre! Da ødelegger vi mere enn vi gjør godt! De er to individer som klarer å bestemme og føle på dette selv:) Mine gutter er verdens flotteste og snilleste gutter i verden:)♡♡ de har aldri krangla. Eller vert ufine mot hverandre. De tok samme valg på videregående. Ble lærlinger og tok fagbrev sammen. Jobber i samme firma. Sparket fotball siden de var 6 år. Å spiller fortsatt på samme lag 🙂 De bor hjemme enda. Men kommer til å flytte i hvert sitt hus:) eventuelt bygge nytt. De jakter og fisker sammen da de elsker friluftsliv! De klarer fint å være ifra hverandre. Men de har et helt spesiell bånd som er unikt:)♡♡ De sier selv at alle skulle hatt en tvilling :)♡♡

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg