Det beste med å være mamma

.. En oppfølger til innlegget “topp 10 utfordringer”.

For til tross for at det både kan være frustrerende og tungt å være mamma til tider, overgår ikke det den gleden vi kjenner på hver dag. For det å være mamma betyr mer enn vi kan sette ord på, men jeg skal allikevel gi det et forsøk. 


 

Hva er det beste med å ha barn?

Det beste med å ha barn er det første møtet, når blikket møter barnets. Bit for bit går du i oppløsning, og du får en forindring av at du smelter, samtidig som noe nytt begynner å pulsere på din innside. Kjærligheten til det lille vesenet virker levende i deg, det dunker og sitrer i hver nerve av kroppen. En kjærlighet som er så sterk at det gjør vondt. 

Det beste med å ha barn er den ubegrensede kjærligheten man får og gir. Det er når du forstår at ordet kjærlighet har fått en ny betydning, og at alt du har følt av kjærlighet tidligerer ikke kan måle seg med denne nye følelsen for ditt barn. 

Det beste med å få barn er at du åpner deg på en ny måte, og oppdager hvor takknemlig du er over livet. Du stiller deg spørsmålet: hvorfor har jeg vært så heldig? Samtidig endres du fra det selvopptatte egosiske jeg til å bli et generøst og emaptisk menneske som gråter bare du ser en rørende reklame på tv. 

Det beste med å være mamma er når barnet kun faller til ro i dine armer, at selv hvor mange gode ruggeteknikker besteforeldre og tanter har, så er det ingenting som kan slå din trygghet, lukt og lyd for barnet. 

Det beste med å ha barn er å kunne puste inn lukten av dem, for lukten er bedre enn en enorm blomstereng. Selv en munn med morgenpust kan du ha liggende tett inntil nesen og nyte øyeblikket. 

Det beste med å ha barn er når armene deres kaster seg rundt halsen din, og du innser at; “det vakreste smykket jeg har hatt rundt min hals, er mine barns armer”.

Det beste med å være mamma er å kjenne at hjerte brister når barnet ditt tørr å gjøre noe de ikke har turt før, eller får til noe de ha slitt lenge med. For ikke å glemme den enorme gleden du kan se i ditt barns aniskt når det endelig mestrer en ny oppgave. Det er en glede som er så magisk at du får lyst til felle noen tårer, for gleden i barnets ansikt er ekte, fullt og helt ekte. 

Men denne kjærligheten er på langt nær alt. 

Det beste med å ha barn er at du kan gå tilbake til din egen barndom. Du blir på ny tatt tilbake slik at minnene dine blusser opp. Og du innser at det beste med å ha barn er at du igjen kan leke med lego, farge i fargebøker og lage brummeryder når når du kjører en lekebil bortover gulvet. Det beste med å være mamma er at du kan ake på kjelke og lage snømann om vinteren, og at du kan spurte med vann når du bader og lage sandslott i sanden på sommeren – alt dette uten at noen vil se på deg to ganger. 

Det beste med å være mamma er å ta en pause fra voksenlivet, la bekymringer, regninger, jobb, studier og husoppgaver vente. Det beste med å være mamma er å kunne ha muligheten til å stoppe opp og være et barn igjen, under spisebordet med tepper som vegger og en historiebok i hendene. Det beste med å være mamma er å få servert “late som” kaffe og usynlige kaker i et teselskap med Ole Brum, du tre usynlige vennene og barna. 

Det beste med å være mamma er de timene hvor vi ikke trenger å tenke på voksen-pliktene, for i det øyeblikket er det noe som er mye viktigere – som å plukke ut lilla og rosa perler til sommerfuglbrettene. 


– Speiltvillingene på Facebook – 

7 kommentarer
  1. Nå kom det noen tårer fra en høygravid mamma til en gutt på to! Og nå gleder jeg meg enda mer til lillebror kommer, så livet blir enda mer rikt, enn det allerede er, om det i det hele tatt går an 🙂
   Det er helt fantastisk å være mamma! <3

  2. Stemmer perfekt!! Husker jeg ble litt paranoid da jeg ble mamma. En kveld jeg var alene hjemme med datteren min lå jeg seriøst halve natten og grublet på hvordan jeg skulle klare å få hun ut om det kom tyver. Hmmm jeg kan putte henne inni dynetrekket og fire henne forsiktig ned i hagen, så bare hopper jeg etter. Knekker sikkert beina, men det går fint. Så løper vi bort til han naboen som ser litt sterk ut. 😛

  3. Fra ei som har aldri vært gravid, hvordan føles det å være gravid? Med noen som bever seg inn i magen din liksom? Blir det naturlig etterhvert eller er det bare sånn med en gang? Har alltid lurt på dette haha

  4. Anonym: Det er vel titusen knyttede følelser til det å være gravid, og jeg trur at alle føler det veldig forskjellig. Bevegelsene i magen er jo et godt tegn, så jeg elsket når devturnet rundt inni der, men mot sluttene er det litt mer ubehagelig fordi plassen er liten og det går litt ut over det andre som befinner seg på innsiden av kroppen 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg