April 20-13/14/15/16

Tre år – Tre magiske år. 


April 2013

Mitt første møte med to så viktige personer at hele livet mitt ble snudd opp ned og på hodet. En ny tid, et liv med ny tittel: mamma! To nye liv til jordens klode. Otilie og Olivia, ikke en gang to kg tunge, men perfekte fra fingerspiss til fingerspiss og fra topp til tå. 

Fingrene var så tynne at jeg var redd de skulle brekke, og bleieskift var nok til å gjøre de små helt utmattet. Men de var friske, helt friske i et rom der andre barn var syke. At jeg hadde vært så heldig var vanskelig å forstå på et intensivrom for nyfødte. 

April 2014

Vemodig kunne jeg ikke lengere fortelle hvor gamle de var med måneder, plutselig hadde de fylt et helt år. De to månedene de hang etter på grunn av prematur fødsel begynte sakte med sikkert å ta innpå jevnaldrene barn. Like etter sin første bursdag reiste de seg opp på to bein og tok sine første steg uten støtte. En ny epoke var i gang, knall og fall og travlere enn noen gang.

April 2015

To år var alt gått, de to så små jentene var blutselig blitt så veldig store. De snakket og lekte dagen lang, og selv om setningene bare var en- til to-ordsstavelser kunne vi endelig kommunisere begge veier, og egene meninger og behov tredde frem. Selv om de alltid har kunne si i fra, var det en befrielse når de kunne fortelle hva det var de ville si, i stede for at jeg skulle drive ren gjetting på hva som var galt. 

April 2016

Nok ett år! De har fylt sin tre årsdag. Jeg kan knapt forstå det, og sykehustiden etter fødselen føles nesten helt uvirkelig i dag. Hver dag ler jeg så jeg griner av deres fantestreker og gullkorn. Hver dag takker jeg for at mine barn kom friske til verden. Å være med på deres utvikling overskrider alt. I helgen lærte de sin oldefar og min bestefar alfabetet, de syntes nok det var på tide at oldefar på over 80 år lærte seg det.  

For noen herlige tre år det har vært! 


– Speiltvillingene på Facebook – 

 

25 kommentarer

Siste innlegg