Gratulerer med dagen mine to skatter

I dette øyeblikk sitter jeg alene hjemme, kun med Tyra, vår hund, som selskap. Dere kunne vært her sammen med meg, og vi kunne funnet på noe spesielt, men denne dagen, deres egen bursdag, ville dere feire i barnehagen. Og hvem har vel ikke forståelse for det? I går snakket dere om kronene dere hadde laget, en rosa og en lilla? Med mye glitter? Jeg gleder meg til å se de. I dag skulle dere få være med ned på butikken for å handle inn frukt til bursdagen deres, og flagget var oppe da vi kom i dag tidlig. 

Feiringen med oss kan vi ta en hvilken som helst dag, men litt spenning venter det her hjemme også på dagen deres. 

Jeg klarer ikke riktig å forstå at dere allerede er tre år gamle, men samtidig var denne milepælen mindre enn ettårs dagen deres, og toårs dagen. Jeg elsker alderen dere er inne i, og jeg har forstått at jeg gleder meg mer for hver dag som går.

Ved å se på disse bildene smiler jeg, for i smilene kan jeg høre latteren selv om det egentlig er stille rundt meg. Jeg kan høre dere stille de filosofiske spørsmålene for å forstå verden. 

– Hvorfor har vi bursdag? 

I går kveld fortalte jeg historien på sengekanten, om da jeg reiste på sykehuset for tre år siden. 

– Hvorfor det da? 

Alle spørsmål skal besvares, og noen ganger må jeg trekke en konklusjon: bare fordi det er slik. 

Men for hver dag så lærer dere av denne nysgjerrigheten, og ikke rent sjeldent tar dere meg på sengen med et uttykk jeg ikke trudde dere hadde forståelsen av. 

I dag er dere tre år gamler, dere er forbi babytiden, forbi den tiden jeg måtte hjelpe dere opp på beina om dere falt, forbi den tiden jeg ikke helt forsto hva dere sa.   Dere er tre år, og store jenter, litt større enn dere faktisk er – trur dere selv. 

Gratulerer med dagen, mine store store jenter. Dere er de beste jeg vet om. 

.. Jeg elsker dere betingelsesløst ..


– Speiltvillingene på Facebook – 

37 kommentarer

Siste innlegg