Topp ti tvillingspørsmål

Som en liten fortsettelse på mitt forrige innlegg, har jeg lyst til å dele topp ti tvillingspørsmål jeg har mottatt. Dette er altså de ti spørsmålen jeg husker aller best, og jeg trur dere forstår grunnen til det 😀 Haha.. 

Topp 10 Tvillingspørsmål

10: “Hva gjør du når begge er sultene?” “Da gir jeg de mat” – hvilke svar kunne vært forventet? 

9. “Hvordan fikk DU plass til to?” “nei, asså, vel, jeg vet ikke jeg, men de er jo her, så da fikk de jo plass” – dette spørsmålet er kanskje ment som et kompliment, men jeg vet ikke helt om det føles slik de gangene jeg har blitt spurt. 

8. “Fikk du de med keisersnitt?“, “Nei, jeg fødte”, “Fødte du to stykker?” – Et spørsmål som jeg trur hører tvillingmødre til, før det kan da ikke være vanlig å starte en samtale om fødselen ved mindre man ligger på barselavdelingen og en sykepleier kommer inn. 

7. “Ammet du?“, “ja, jeg ammet”, “BEGGE SAMTIDIG?“, “begge samtidig, ja” – Det er egentlig et spørsmål jeg skjønner godt at stilleren lurer på, men jeg har samtidig tenkt over om det er vanlig å spørre ei fremmed mamma om hun brystmatet barna sine – helt ut av det blå! Haha. Jeg trur sannlig ikke det er så veldig vanlig, så det hører kanskje tvillingmødre til. 

6. “Hvem er eldst?” – Denne kommentaren var startkommentaren til en mann, og jeg digget at den var litt annerledes, han så åpenbart at jentene var twins, og ei av de er jo tross alt “eldst”, i hvert fall født to minutter før søsteren. 

5. “Er det slitsomt?” – Hvorfor kan ikke vedkommende heller spørre: hvordan er det å være tvillingmamma? Det er vel ikke vanlig å gå bort til en tobarnsmamma og stille dette spørsmålet innledende til en samtale? 

4. “Er de tvillinger?“, “ja, det er de”, “åh, er de født samtidig?” – Jeg er litt usikker på hvordan man skal tolke det siste spørmålet, hva mener de med samtidig? De kom ikke likt ut av den hellige portal i hvert fall, og godt er det! 

3. “Er de dine?“, “De er mine, ja”, “Har du født dem?” – En ting er vel at vedkommende kan spørre om de er mine, det kunne jo vært at jeg passet barna til min søster eller noe, det er det påfølgende spørsmålet jeg undrer over, er det bare en gjenntagelse eller bekreftelse for at det er mine barn? For det er vel ikke så vanlig med surrogatmor i Norge, og jeg er nok for ung for adoptivbarn. 

2. “To gutter?” “to jenter, i rosa kjole” “åja, det burde jeg kanskje sett” – Jeg vet ikke hvor mange som har lurt på om jeg har gutter, eller om jeg har en av hvert kjønn. Derfor har jeg til slutt kommet frem til den konkulsjonen at den eldre generasjon ikke hadde fargekoder på sine barn, så at jentene er i ført rosa, lilla og blonder trenger ikke å ha noen betydning for hvilket kjønn de er. 

1. “Ser du forskjell?” – Her svarer jeg kort og greit, “ja, jeg ser forskjell”. Jeg forstår godt at de er like i utseende for fremmende, og mange stiller spørsmålet, “Hvordan ser du forskjell?”, et spørsmål som er svært ofte stilt og som jeg har god forståelse for. Men “Ser du forskjell?“.? Lurer på hvordan de hadde reagert om jeg hadde svart: “nei, så derfor fikk de også samme navn” – Haha! Kanskje det jeg skal prøve ut ved neste anledning. 

Ingen spørsmål er dumme, og ingen over har vært ufyselige, men noen ganger kommer et spørsmål litt galt ut, eller så er de bare veldig merkelige tatt ut av den store sammenheng 😀


Lik gjerne innlegget, og del hvis du kjenner noen tvillingmødre som kan kjenne seg igjen 😀 

Følg speiltvillingene på facebook – 

49 kommentarer
  1. Jeg har også tvillinger, gutt og jente. På seksukerskontrollen på helsestasjonen spurte legen om de var enegget eller toegget…. Litt skeptisk til den legen etter det.

  2. Så bra skrevet 😀 gøy å lese om alle di forsellige spørsmålene du får angående det å Være tvillingmor 😀

  3. 🙂 Veldig gøy. Minstemann hadde lenge langt hår med englekrøller og alle trodde såklart han var en jente. Jeg kledde han så guttete jeg kunne, til ingen nytte. dagen jeg ga opp var etter en samtale med en eldre dame på butikken. Hun:”Hun var søt hun”, Jeg: “ja HAN er veldig søt” Hun:” OG for et nydelig hår” meg: Jo takk, vi burde kanskje få klipt guttesveis på han snart, men det er så vanskelig og la de skru-krøllene gå” Hun: hva heter hun ? Jeg (oppgitt) :Adam! Hun( spørrende): Det var jo et veldig uvanlig navn da, men nydelig var hun i alle fall”…SUKK…hehehe.

  4. Det fremstår litt som om du syns alle spørsmål virkelig litt “dumme”, og at du tolker det veldig negativt. Det er ikke alle som kjenner tvillingmammaer, og du bør kanskje se på det på en litt mer humoristisk måte.. Ikke sikkert alle spørsmål er like gjennomtenkt alltid, men alikevell

  5. Det er diverse spørsmål du virker skikkelig frekk på. Ikke bare her, men på insta osv også 🙂 Bl.a ei som spurte hvor lenge du og typen hadde vært sammen når du ble gravid og du bare “det er vel ikke så vanskelig å regne ut, når vi har vært sammen i 4 år og jentene er så gamle som de er” eller noe sånt. Du kunne vel like så godt bare svart :p

  6. mamma fikk akkurat de samme spørsmålene, jeg har eneggedtvillingsøster og vi hadde nesten ikke hår på hodet før vi var to år:)

  7. Syne du er litt frekk. Alle sånne innlegg som dette, har du med eksemepl som jeg VELDIG gjerne kunne sagt til en tvillingforelder, også veldig sannsynlig at jeg hadde sagt det, som f.eks. “er de tvillinger”, “ser du forskjell”, “er det slitsomt” osv. Det er jo bare helt naturlige spørsmål som vi som ikke har tvillinger ovehode ikke kan skjønne at er frekt å spørre om. Synes derfor at du er litt frekk når du blir sur om du får slik spørsmål fra de som nesten ikke kjenner deg…. Så i dette innlegget at du skrev at ingen spm er dumme, men du har tidligere skrevet at dette irriterer deg, og det irriterer meg bær du skriver slik.

  8. Haha, kjenner meg så godt igjen! Jeg er trilling og vi får så mange spm hele tiden, og folk spør om så mye rart! Har f.eks fått spm om vi ser forskjell på hverandre og om vi har bursdag på samme dag!! Også har mamma og pappa gått ganske lei og blir ganske frustrert når folk har kommet bort og spurt om hvordan de orker å ha trillinger, er jo ikke akkurat noe man velger men er så klart trippelt/dobbelt med gleder og fine stunder:-) liker veldig godt når du skriver slike innlegg og digger bloggen din!! 🙂

  9. yvonne: Hehehehe 🙂 Skal ikke være så lett, her har vi hatt to som ikke har hatt som mye hår før de ble litt eldre, så kanskje de trudde de bare hadde kort gutteklipp 😀

  10. Madelen: Det kommer også an på hvordan du tolket dette innlegget, for som jeg skriver i bunn så mener jeg ingen spørsmål er dumme, ei heller menneskene som stiller de. Det er derfor jeg ser på det med humor og valgte og dele noen av kommentarene jeg har fått stilt 😀 Ingen ting negativt ment her, over hode 🙂

  11. M: Jeg vet ikke hvordan du tolker skikkelig frekk på, men jeg må si meg sterkt uenig, for jeg mener ikke å være frekk på noen som helst måte når jeg svare. Om det kommer en kritiserende melding inn til meg, så må jeg få lov til å svare på det uten et dryss av hjerter og smil. Bare at jeg ikke legger ved et smil på slutten av en setning får enkelte til å tolke meg som frekk, og da mener jeg enkelte er litt hårsåre, for jeg er i hvert fall ikke frekk slik jeg ser på det. 🙂

   Den kommentaren du hinter til lyder som følgende:
   hun – Oi, hvor lenge hadde dere vært sammen når du ble gravid? (smil med svettedråpe i pannen)
   Jeg – Ikke så vanskelig å regne seg til er det vel? (smil med svettedråpe i pannen). I overkant av ett år.

   Så jeg svarte henne jeg, og det var heller ikke ment på noen som helst frekk måte.

   🙂

  12. Anonym: Hvordan klarer du å tolke at jeg blir sur, når jeg får disse spørsmålene? Jeg får de hele tiden, og jeg har ikke blitt sur en eneste gang 🙂 Men du hadde vel ikke gått bort til en tobarnsmamma du ikke kjenner og spurt “er det slitsom med barn?” som ditt første spørsmål, det er et ganske vanlig spørsmål å få som tvillingmamma, og derfor har jeg tatt det med som et eksempel på hva en tvillingmamma kan få av spørsmål som kanskje er litt uvanlige å få for andre.
   Jeg gjentar gjerne meg selv, jeg er ikke sur på noen som helst måte 🙂

   Det som har plaget meg (som du henviser til) har vært da jeg gikk igjennom en graviditet og folk rundt meg fortalte at det var synd på meg som skulle få to. At jeg bare måtte glede meg over den siste tiden før jeg jentene kom til verden. For det er rett og slett ikke greit å si at det er synd på noen som gleder seg over å vente to mirakler, er det vel?

   Beklager hvis du på noen måte føler deg fornærmet, det var ikke meningen.

   Håper du får en strålende dag, til tross for litt gråvær (det er det i hvert fall her) 🙂

  13. Helene: <3 Så hyggelig å lese denne kommentaren. Må jo være helt fantastisk å være trilling/trillingforeldre, slitsomt til tider, men så er det heller ikke det man går rundt og husker på 😀 Tusen takk <3

  14. Har selv bare en gutt, men jeg har ikke kontroll på hvor ofte (kjente og ukjente) har spurt om “hvordan går det med amminga?”. Har kun lagt merke til det fordi vi ikke fikk til amminga, og det var ett så sårt tema (som ble spurt om igjen og igjen). Så ja, når du blir mamma er puppa av allmenn interesse!

  15. Mannen min er tvilling, og selv i voksen alder får han spørsmål om hvem som er eldst av han eller tvillingbroren. Så jentene dine kommer nok til å få det spørsmålet et par ganger i fremtiden 🙂 Og så er det jo selvfølgelig kjempe stas for den som er eldst da, hehe. Et annet merkelig og svært upassende spørsmål som jeg har hørt er at folk spør om mannen min og broren ble til naturlig eller om det var prøverør!! At folk tørr å spørre helt fremmede om sånt?!

  16. Charlotte: Tenk å miste odelsretten med TO minutter!! :O Æsj, den er uberkjip, og jeg tur nok vi er nødt til å finne vår egen løsning på odelsretten av gården. Jeg håper virkelig ei vil ta over og ei ikke, eller at ingen av de vil.
   Ja, det har jeg faktisk aldri blitt spurt om, men det er kanskje fordi jeg er så ung 🙂

  17. Haha,ja kjenner meg igjen! Det rareste som jeg har fått må være om de ble til naturlig eller om det var prøverør..
   Og det værste jeg opplevde under graviditeten var nok når jeg sa jeg var litt sliten (etter spm om hvordan det gikk) til legen på sykehuset. Og da svarte ho at ja dette ønsket ho ikke på sin værste fiende. Jeg prøvde meg på positivitet og sa men så er det heldigvis ikke så lenge igjen, hvorpå ho svarte at NEi huff da blir det enda verre!!

  18. Hei! I lys av det siste innlegget ditt valgte jeg å lese gjennom kommentarene her da jeg vanligvis ikkje gjør det, og heller ikke kommenterer noe særlig. Jeg har fulgt bloggen din i snart to år og har selv en jente på 23 mnd, og syns det er kjempegøy å lese om deg og dine jenter siden de er nesten like gamle som min egen! Kjenner meg så godt igjen i noen av situasjonene som oppstår! 😂 men nok om det, poenget her var altså at jeg syns virkelig ikke du virker hverken sur eller frekk, og folk som syns d bør kanskje ta seg et tebrød og slappe av litt? 😊 er helt utrolig hva folk kan finne på å kritisere ass…

  19. Sara: aiaiaiai!! Er det mulig å kunne si noe slikt til en overhormonell-gravid kvinne :-O æsj, jeg har fått så mange lignende kommentarer at jeg nesten begynte å grue meg til å få barn! Tvillingene beviste heldigvis det motsatte, selv om det så klart er krevende i blant <3

  20. Innleggene dine er så herlige og du er veldig fllink til å skrive.
   Synes bloggen din er veldig inspirerende. Hver gang temaet “tvillinger” blir tatt opp og andre snakker om hvor tungt det må være – ja, da konfronterer jeg tilbake med alt det positive du har skrevet om på bloggen. Jeg er sikker på at du har hjulpet mange vordene tvillingmødre med denne bloggen, både med tips og tanker. Jeg er selv ung mor til to gutter, en liten gutt i himmelen og en her med oss. Storebror døde i magen to dager før termin og nå har jeg opprettet en blogg for å skrive om fine følelser og tanker rundt det å være englemamma og utøvende mamma.
   En god klem til deg, og ønsker deg også en god kveld 🙂

  21. Hehe! Mange gjenkjennelige kommentarer her ja. Jeg og min tvillingsøster har også hørt veldig mye forskjellig opp gjennom årene. -Dere har jo helt like stemmer, snakk på likt! – Dere kan jo bare spleise på et sertifikat og bytte på? -Hvem er du i dag?
   Jeg var i tillegg sammen med en tvilling en periode og da var det mange som lurte på hvorfor ikke søstera mi ble sammen med broren hans :D.

  22. Ingen spørsmål er dumme vel? De lurer jo bare og stopper opp og snakker med deg/dere for at de er intr. Jeg veit ingenting om deg, men du gjør jo faktisk litt narr av de som stopper opp og spør – de viser bare intr for deg og dine. Ja innimellom eller kanskje svært ofte sier/gjør de fleste av oss litt dumme ting Og det gjør sikkert du også. De spør nok bare for at de lurer:) hilsen Tone

  23. Har selv stilt spørsmål til tvillingforeldre, men da har jeg kjent de fra før.
   Spesielt den med om man ser forskjell.
   Har selv blitt spurt om jeg har 2 sett med tvillinger, fordi jeg har da gått med niese, nevø og mine egne barn. På grunnlag av at de så det var ca lik høyde og like klær på jentene og guttene.

  24. Hehe, jeg må le – min mamma er tvilling, min mormor er tvilling og min onkel har fått tvillinger, så jeg ble nesten overrasket over at det ikke var tvillinger jeg bar på ! :p haha 😉 Du har noen nydelige jenter <3
   Men det med amming opplever jeg at vi andre mødre og hører - jeg ble spurt av nesten hvert eneste menneske som så gutten, og min søster fikk barn nå, hun får og samme spørsmål - "ammer du?".. er ikke det rart? At folk mener at di har grunn til å vite om man mater barnet sitt fra bryst eller flaske?... Jeg syns det. Og et annet spørsmål man får etter man har født, fra alle og enhver - "brukte du noe smertelindring under fødselen?" "fødte du naturlig?" .. jeg syns det er merkelig :p
   Jeg leste opp disse punktene for min mormor, som selv er tvilling og bar på tvillinger - og hun lo å sa at hun kjente seg SÅ igjen 😛
   Til sist vil jeg bare si at du er så nydelig, og helt ekstremt dyktig Stine - virkelig en inspirasjon 😀 Så takk for at du deler, og ha ei nydelig helg!

  25. Kjenner meg så igjen! Har selv tvillinggutter, og har også fått alle disse spm, opptil flere ganger. Det som går mest igjen er nr 5, og jeg syns det er litt frekt egentlig! Kunne aldri falt meg inn å spurt noen fremmede med barn om det var slitsomt! Selvfølgelig er det til tider slitsomt, men det er jo så mye annet og! Tror ikke det er noe mer slitsomt å få to på en gang enn med noen få års mellomrom, da har de forskjellige behov også. Men pleier å si at jeg uansett ikke har noe å sammenligne med da jeg ikke har opplevd å ha en om gangen 🙂 må legge til at de fleste vi treffer på stort sett er hyggelige, men må le av disse spm som noen lirer av seg 🙂

  26. Inaingo: <3 Det gjør vondt å lese om englegutten din <3 En mors største frykt og sorg. Jeg vil bare gi den en good klem. Så fint at du har begynt å skrive litt, med det kan du hjelpe andre i samme situajon eller snakke med de i samme situasjon, samtidig som du kan få kartlagt og sortert tankene <3

  27. Anonym: Så klart spør de fordi de lurer 🙂 Jeg ser bare ikke hvor jeg gjør narr av noen? For som jeg sier, så er det ikke noe galt, og av alle som har spurt så smiler jeg og svarer på nøyaktig hva de lurer på, men det er faktisk litt merkelig å få et spørsmål om hvordan jeg fødte mine to barn som det første spørsmålet fra en helt fremmed, synes du ikke? Og med dette innlegget så viser jeg bare til enkelte spørsmål som er veldig vanlig å få som en tvillingmamma, som kanskje ikke er så vanlig blant andre. Det er ikke slik at enkeltpersoner burde føle seg truffet heller, for dette er spørsmål jeg får stadig, av flere 🙂 Men det er ikke noe galt, prøv å se det humoristiske i spørsmålene 🙂

  28. silje: Så mye tvillinger i familien, det er gøy. Her er det BT sin familie som har en hel haug av tvillinger, men siden det ikke skulle vært arvelig for min del, ble jeg VELDIG overrasket over at det var tvillinger på ordinær ul i uke 20 😀 Hahaha.

   Pupper og fødsel er kanskje et dagligdags tema blandt fremmede etter en graviditet 😀 hihi. Veldig rart egentlig.

   Så morsomt om høre gjenkjennelsen til mormora de 😀

   Tusen tusen takk <3 En super god helg ønskes til deg også 😀

  29. Linda: Sitter med akkurat samme “historie” som deg. Veldig mange som lurer på om det er sitsomt. Som helsesøster sa til meg da jeg gikk gravid: “Du kan få et barn med kolikk, eller to barn som sover, spiser og smiler. Da er det ikke tvillinger som er slitsomt”. Det er så rett! Jeg minner de som lurer på: “tenk på hvor mye glede og selskap de har i hverandre, det er veldig avlastende for meg” 🙂

  30. Jeg tror at de som har dette som første spørsmål når de treffer deg kanskje ikke har tenkt igjennom hva de skal spørre om De plumper ut med noe som i utgangspunktet var ment som noe hyggelig OG for å komme i kontakt med deg:) Håper og tror det bare er godt ment. Hilsen Tone

  31. Har selv eneggede tvillinggutter, og kjenner meg igjen i alle punktene! 🙂 Plager meg ikke sånn innmari mye, men man lurer jo på hva som får folk til å spørre vilt fremmede om helt private ting.. Tror jeg skal prøve å svare NEI neste gang noen spør om jeg ser forskjell på de, haha 😉

  32. Jeg har ikke fulgt bloggen din så lenge så jeg vet ikke hvordan du evt har ordlagt deg i tidligere innlegg, men dette tolket i hvert fall ikke jeg som hverken frekt eller negativt 🙂
   Jeg har ikke tvillinger, men jeg har også fått min del av rare spørsmål ang mine 3 flotte 💙 fra fremmede på gaten.
   Enkelte har faktisk spurt om de var planlagte!? Mine første 2 kom riktig nok med 21mnds mellomrom (noe som for enkelte tydeligvis var for tett),men vil folk virkelig vite hva som foregår på soverommet til barnefar og meg? Og så har det vært noen som har spurt om de har samme pappa.. Jeg undres på hva slags filter disse menneskene egentlig har!
   Forøvrig synes jeg du har en søt og koselig blogg 😊

  33. Åh hjelpes meg! Jeg sitter her med tårer i øyne og klarer knapt å holde meg oppreist i sofaen. For noen spørsmål 😀 Jeg synes absolutt du skal begynne svare kreativt på dem framover og dele responsen med oss 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg