Tester grenser

Jeg fortalte med entusiasme i stemmen til barna mine på snart to år: “Nå skal vi reise til Ella, tante Stine og Alte for å spise kaker, Ella har jo bursdag i dag. Også skal Ella få pakke” I det disse ordene ble sagt begynte de to små spirrevimpene å hoppe rundt som to frosker med et smil som rakk fra øre til øre mens de ropte i kor: “LELLA, LELLA, KAKE, KAKE, TATE SIE, LELLA, LELLA, BIIJ” “Ja, vi må ut og kjøre bil (biij)” svarte jeg og fant frem sko, jakker, luer og skjerf. “Kom så skal vi kle på og reise til Ella” Sa jeg og rakk frem en jakke. Svaret var klinkende klart, så bastant: “NEI!” før de begge to lo så det sang i veggene og løp i retning – bort fra meg.

Det tikket inn en melding av min kjære samboer en kveld han var alene hjemme med jentene 

Vi spiste middag, jentene begynte å putte maten sin i vannglassene. Først fortalte jeg at det ikke var lov, neste gang tok jeg bort glasset, tredje gang da glasset var satt tilbake slo jeg håndflaten i bordet for å få oppmerksomheten mens jeg klart og tydelig sa at det ikke var lov å leke med maten på den måten. Jentene laget morskeblikket til hverandre og slo en hånd i bordet før de brøyt ut i latter. 

Akk ja, hver sin tid har virkelig sin sjarm. Snart to år har gått og det har vært lærerikt og fantastisk. Det er ikke annerledes i dag. Hver dag kommer det nye ord og setninger, de forstå mer og mer. Men toårsalderen trur jeg også er en alder der mange prøvelser står for tur. “Teste grenser” står sterkt i fokus om dagen. De kan få meg til å knele av latter, men de kan også få meg til å eksplodere i frustrasjon. Et nei er ikke lenger et nei, det er blitt til – jeg lurer på hva som skjer hvis jeg bare gjør det én gang til. 

Og så mye vanskeligere alt er med egne barn. De vet klinkende klart at ved å se veldig søte ut når jeg blir sint så klarer jeg ikke være sint mer, eller om de begynner å gråte og løper bort til meg mens de sier “ysyl (unnskyld), kos mamma” Så klarer jeg heller ikke å være streng.

“ja, du kan få tegne med kullstiften til mamma, men ikke inn i munnen, ok?” 

“MAMMA, giiisa”

😀 

15 kommentarer
  1. Rett å slett DEILIG å lese dette 😁 lille tulla blir 2 år i mai og den siste tiden har det vært en del nei her i huset. Noen ganger tror man nesten at man er alene med denne trassen.. Tilbake kjeftingen er og en klasiker her i hus, utrolig vanskelig å holde seg alvorlig når man får kjeft og grimaser i retur, tror ikke jeg ville holdt meg like alvorlig med 2! 👍

  2. Haha 🙂 Søte! 🙂
   Jeg kjenner meg igjen for å si det sånn 😉 Olivia er jo ca. 1,5 mnd yngre enn dine. Utdypning trengs nok ikke ;D
   Ha en fortsatt fin kveld 🙂

  3. Ha ha, dette er lett å kjenne seg igjen i, ja. Her går det mye i “Mamma, se meg!”, før hun gjør noe hun VET hun ikke har lov til. Blir to i april 😉

  4. Hahaha! Nå matte jeg faktisk le:)
   For et herlig innlegg og man kjenner seg jo så godt igjen.
   Fortsatt god torsdag!
   Klem fra fast leser

  5. “Godt” å høre at det ikke bare er her:p har en på snart 3 år som virkelig vet hva han vil og ikke vil for tiden. Er som du sier, største delen av tiden får de deg til å le og smile, men gud hvor frustrert man kan bli når de nekter å samarbeide:p

  6. Haha!
   Er helt det samme her med mine (faktisk også speil-)tvillingjenter.
   Mine er nå 2,5 år, og de er virkelig inne i trassalder og ekstreme med å teste grenser. Og som dine så vet de akkurat hva de skal gjøre for å få meg til å ikke være streng mer. Jeg klarer bare ikke. Er sånn “Få tilbake sminken til mamma NÅH!” Meeen så blir det tårevått, de vil jo også sminke, og før jeg vet ordet av det så har de brukt min kjempebrune øyenrbrynsblyant som lebestift med min velsignelse, over HELE munnen og gjerne litt sånn over hele fjeset igrunn. Og det er jo såklart bare ett av mange eksempler.
   Og det å leke med maten og ikke ta nei for ett nei. Hoff 😛 Her er det også latteranfall fra barna om jeg prøver meg på å være streng, og herming.
   Du gjør forresten en flott jobb, og jentene dine er kjempeskjønne.
   Hilsen felles speiltvillingmamma på 25 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg