En helt vanlig hverdag

I dag er det egentlig ikke en helt vanlig hverdag her i hus, for Sophia er ikke her og vi har egentlig langhelg. Men jeg tenkte jeg alikevel kunne dele en helt vanlig hverdag i bilder med dere 🙂 

Dagen vår starter for alvor til frokosten, den starter som regel i halv 9 tiden. Da setter vi oss alle på kjøkkenet

Når frokosten er spist vasker jeg hender og ansikt før jeg finner frem tannpussen til jentene. De fleste har vel kanskje tannpussen på badet, men jeg synes det er litt lettere å gjøre det mens de enda sitter i stolene sine 🙂

Klærne de skal ha på for dagen skifter jeg alltid etter frokosten, for da gjør det ikke noe om det blir litt grising mens de spiser. 

Så er det tid for lek og moro, denne dagen jeg tok bilder gikk vi en tur opp på soverommet til jentene, og kosekroken jeg har laget er veldig populær. 

Jeg glemte vist å ta bilde av det lille mellommåltiden jentene spiser før daglurer. For da får de alltid litt youhurt med havregryn i. Og så er det ut å drømme og lade opp til en ny runde med aktivitet senere på dagen. 

Når jentene er lagt gjør jeg husmoroppgavene. Rydder, vasker, går med søppel osv. Før jeg gjerne setter meg ned med en kopp kaffe eller Te og blogger litt. Har jeg enda litt ekstra tid etter det koser jeg meg med et prosjekt jeg holder på meg. Jentene sover normalt 2 timer.

Tiden etter at alle jentene har våknet er nok min favorittid. Da er de så opplagte og fornøyde hele gjengen så hele huset fylles opp med høylytt pludring og barnelatter. Vi pleier å legge inn en fruktlunsj etter de har sovet. Et fint mellommåltid som ikke metter alt for mye før middagen. 

Denne dagen satte vi oss ned for å tegne litt. Jeg har prøvd det en gang tidligere, for ca 2 uker siden og da forsto de ikke hva de skulle gjøre med disse fargestiftene i hånden. Det var mye mer intressant og finne ut hvordan den smakte enn hvordan det fungerte mot arket. Så jeg ble veldig overrasket over at de denne gangen hadde fargene mer på arket enn noen andre sted. Så fort de lærer 😀 Tips: Fest arkene med litt teip til bordet. 

Plutselig er klokken blitt nærmene 16 og jeg finner frem middagen, som gjerne er laget en tidligere dag og tatt opp fra frysen, eller så har jeg laget middag i dagluren til jentene slik at det er klart når de alle tre er våkne. Da er det nemlig ikke alltid like lett å gjøre så alt for mye. 

Denne dagen var det torsk på menyen – Se oppskrift HER. Jentene mine deler enn litt større bolle med middag og får annen hver skje, Sophia for sin egen bolle – Derfor kun to boller med mat. 

Middagen er et evig gris om dagen, for det er ingenting som er mer gøy enn å ta ut maten fra munnen for å studere det litt og så putte det tilbake og spise. 

Etter middagen følger det noen nye timer med lek og moro, samt at Sophia blir hentet halv 5. Og vips er det tid for kveldstell. Jeg trur vel mine jenter burde vært i badet hver kveld, for det er ikke vanskelig å se at de har hatt det gøy når kvelden nærmer seg. Bading er noe av det beste jentene vet, de blir helt tullete når jeg sier vi skal bade og begynner å tappe vann. Men det er ikke like moro når de skal opp igjen og skifte til pyjamasen. For skifting er klær og bleier finner jentene mine  veldig unødvending. – Finnes det noe kjedeligere? – 

Heldigvis blir det fort glemt, og kveldsmaten slukes

Og tennene må på nytt pusses 🙂

Før det er GOD NATT <3 

 

34 kommentarer
  1. Høres ut som en herlig dag med flotte rutiner som funker for alle sammen. Tannpuss i stolen etter frokost hørtes lurt ut, tror jeg skal begynne med det 🙂

  2. Hvordan går det med leggingen for tiden? Husker du skrev for en stund tilbake at de våknet og da var de “umulige” i noen timer…?
   Min datter er bare noen uker eldre enn dine, og vi sliter fremdeles med leggingen – til tross for faste. gode rutiner gjennom hele dagen. Hun er en ordentlig brele-jente som vil aller helst sovne oppå meg, eller ved siden av meg i dobbeltsengen. Hun har egen seng på eget rom, men det brukes sjelden dessverre 🙁 Stortsett sovner hun oppå meg og så bærer jeg henne over i sin seng, og da kan hun sove til 2, men da roer hun seg ikke før hun får komme opp i vår seng. Og da sovner hun med en gang!! Jeg vet vi gjør oss en bjørnetjeneste ved at hun får sove resten av natten i vår seng. Men vi har tenkt at “så lenge hun sover hele natten er jo det bra. Det betyr søvn på alle tre”. Men jeg skulle gjerne ønske at hun kunne sovet HELE natten i sin EGEN SENG! *årh, kjenner jeg blir frustrert*. Noe tips? 🙂
   Herlige bilder forresten!

  3. Kjenner jeg smelter. Så koselig å lese faktisk. Skikkelige rutiner, gjennomtenkt, variasjon og masse lek. Fantes det noe bedre når man var små!:) Ingen bekymringer. Min største bekymring som 5 åring var hvordan jeg skulle komme meg til og fra jobb da. Jeg fant ut av at mamma måtte kjøre meg.. :p Det var politi på dagen, sykepleier som nattevakt og dyrlege helgene.. Haha!

  4. For noen nydelige jenter du har, du gjør en god jobb til å oppdra dem virker det som.
   Leser bloggen din hverdag, det er den gøyeste bloggen jeg vet om. Du er så kreativ og flink til å lage ting og du gjør mye kjekt med de små jentene. Alle mødre burde vært som deg 🙂

  5. Elisabeth: det går veldig bra nå. Nå legger de kl 19, og så våknet de ikke før 8-9. Så det kan jeg vel kalle perfekt.
   Hmm, jeg vet ikke helt. Har du prøvd å legge deg i barnesanger? Haha, jeg vet det høres rart ut. Men jeg lurte alltid på hva pappaen gjorde siden han roet jentene i sengene bedre enn meg. Jeg skjønte jo hvordan når jeg så han i krøller sammen ved siden av dem. Det er o hvertfall verdt et forsøk å ligge der hun sovner og prøve å liste seg vekk da:) lykke til.

  6. For et koselig innlegg og mange fine bilder! 🙂 🙂 Det høres ut som dere har det veldig fint alle 4! 🙂

  7. Må si du er heldig som får tilbringe dagene dine med de tre skjønne trolla der. Nydelig barn alle tre, og det ser virkelig ut som dere koser dere dagen lang. Jeg syns du er kjempe flink! Og å se at du jobber og står på med huset, og syr de vakreste ting er veldig inspirerende. Selv syr jeg klær til min datter også, og elsker å pusse opp. Men jeg ser stadig fler og fler jenter som overlater alt til mannen “fordi de ikke klarer” Så all cred til deg som prøver, og mestrer!

  8. Så fantastisk nydelige jenter du har! Barn er langt frem i min tid, men synes alikevel det er kjempe moro å følge bloggen din 🙂 Du er virkerlig et forbilde når det kommer til å få ting gjort, du virker så flink!

  9. Så utrolig herlig innlegg!! 😀 Du er ekstremt heldig som har nyyydelige tvillinger og som får passe nyyydeligste Sophia, barna er SÅ skjønne!!! <3

  10. Så nydelige jenter du har, Stine! 🙂
   Kunne du lagd en sånn “en dag i vårt liv”-video? 🙂 Det hadde vært moro og sett 😀

  11. Smelt!! Jentene dine er SÅ skjønne:) og så fantastiske bilder du har tatt! Spennende å følge hverdagen deres. Hvordan blir rutinene i helgene, evt hvis du skal reise hjemmefra med dem? 🙂

  12. Madeleine: jeg kjører de samme rutinene i helgene 🙂 og samme om vi reiser et sted. Egentlig. Planlegger det som regel etter daglurene. Skal vi langt tar vi luren i bilen. Og matriser blir stort sett like. 🙂

  13. Jeg må bare si at du er utrolig vakker. Og dine døtre er de vakreste og søteste babyene jeg har sett i mitt liv! Beundrer deg for din kreativitet og at du gir dine barn ordentlig hjemmelaget mat fra bunnen av. Imponerende! Ønsker deg og dine en god dag 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg