HÅRET – hva skjedde ?? :O

 

RØYTING

Da jeg gikk gravid med jentene tenkte jeg ikke på hva som kom til å skje med håret mitt etter graviditeten, men det skulle vise seg å bli en “spennende” afære. Å føde bare ødelegger hår! Det jeg allerede viste før jeg ble mamma var at man mistet veldig mye hår etter fødsel. Håravfallet starter ca 3 mnd etter fødsel uavhenging om man ammer etter ikke, det er forskjell på hvor mye hår man mister, men årsaken til at man mister mer hår en periode etter fødsel er fordi hårsekkene tar en pause i syklusen sin slik at de dør og faller av. Under graviditeten minster man langt mindre hår enn normalt, når røytetiden da kommer mister man alle de hårene man skulle mistet igjennom graviditeten og de 100 hårstrående som vi normalt mister hver dag :O Det kan virke veldig mye, spesielt om man har langt hår. Røytingen går tilbake til normalen 6-12 mnd etter fødselen.

Det er ikke så veldig lenge siden BT måtte skru opp noen rør fra dusjen fordi dusjen var tett, gjett hva som hadde forårsaket det! Veldig lange hårstrå, mange av dem! 

BT har verdens snilleste onkel som er frisør. Han fortalte meg at noen mister faktisk så mye hår etter en fødsel at de får viker (veldig normalt) og måne (mer sjeldent). Han mente at jeg mistet lite hår sammenlignet med normalen, men at det helt sikkert føltes så mye siden jeg har så langt hår. Jeg har jo nok hår å ta av så håravfallet var ikke det verste for min del. Min beste venninne fikk  barn to mnd før meg, hun mistet en del hår – og det søteste søte er når håret våkser ut igjen og danner en krans rundt hele hodet med babyhår ^^, Så søtt, men så irriterende for den det gjelder.

FETT HÅR

En mnd etter at jentene var ute av magehuset begynt jeg å få fett hår. Og når jeg sier fett hår så mener jeg ikke at det ble fett etter en dag, det var fett når jeg fønet håret etter å ha dusjet. Jeg holdt på å bli sprø, jeg vurderte å bli hjemme på 17.mai da jeg følte at alle kom til å glane på håret mitt og tenke at jeg hadde sluttet å dusje. Haha. Det var grusomt, det startet ved skillen, og brette seg ut et par cm. Det ble verre og verre, til slutt var hele håret langs hodebunnen fet og det strakk seg 5 cm utover i håret. Det var så fett at det så ut som jeg hadde brukt brylkrem eller smør i håret og om jeg gredde det ble det bare trykke striper etter hårbørsten.
Jeg bruker kun frisørsjampo, og jeg prøvde å bytte merke, jeg gikk over til de billige  på butikken, jeg vasket håret med zalo og ullvask Milo til Åge (frisørens) store forskrekkelse. Jeg holdt på å gå på veggen av mitt fette hår som ble verre for hver gang jeg vasket det.

Heldigvis fant jeg reddningen, reddningen hadde stått foran meg hele tiden. Jeg fant på et forum inne på nettet noen som hadde opplevd det samme. VASK HÅRET MED BABYSHAMPO! – var rådet. Jeg løp i dusjen, og for første gang så jeg at håret begynte å få sin normale tørrhet igjen. Etter 3-4 vask var håret som før. Phuuuu….

MØRKERE HÅR

Siden jeg er brunnette så vil jeg nok ikke merke noe særlig endring på fargen, men Åge fortalte at nesten alle med mellomblondt hår blir mørkere og mørkere i håret for hvert barn de føder. Jet vet ikke om det er så ille, men måtte ta det med siden det er en så vanlig “bivirkning” etter fødsel.

HÅRSTRUKTUREN ENDRER SEG

Husker jeg hørte for mange år siden at de med rett hår kunne få krøller eller fødsel og de med krøller kunne få rett hår. Må ærligtalt innrømme at jeg trudde det bare var vås, men neida. Her har håret mitt fått gjennomgå. Så til de grader -_- Jeg har hele mitt liv hatt pinnerett hår, ikke så mye som en liten fall har vært å finne i håret mitt. Rettetangen min har vært brukt til å lage krøller 😛 Hva nå? Må si jeg liker utsagnet til Åge (frisøren):  “oida, du har fått slike bulker du ja”. Og jeg til min fortvilelse, “ja, når forsvinner de igjen da?” “de forsvinner ikke, det blir bare verre”. Seriøst. Ok, bulkene i seg selv er ikke så ille, problemet ligger at jeg kun har fått de plassert i bakhodet, på sidene og foran er håret mitt fremdeles rett og fint, mens bak ser det faktisk ut som jeg har brukt bølgetang. Og det ser jo litt rart ut å bølge håret kun bak da.  


Det var mine hårerfaringer. Fortell meg og de andre leserene om dine i kommentarfeltet 😀 

 

51 kommentarer
  1. Jeg fikk kjempeviker, og så ikke ut. Jeg kunne ikke ha håret i hestehale og måtte ha midtskill for å få skjult det så godt som mulig. Nå har jeg masse kort babyhår som ser like dumt ut. Det har endt med at jeg har klippet pannelugg for å se så lite dum ut som mulig. Hårfargen har kanskje blitt noe mørkere, men ikke mye. Strukturen har nok ikke forandret seg så mye. Jeg har litt mindre krøller enn før, spesielt nær hodebunnen, lengdene krøller seg enda. Fett hår sliter jeg med, men har ikke prøvd babyshampoo, så det skal jeg gjøre i dag!

  2. Hahaha. Fantastisk innlegg.. Jeg har tenkt akkurat den samme tankten.. Hva f**n er det som skjer med håret mitt?
   Jeg har også pinnerett hår, og har ikke merket noe til bølger, fett hår eller at det har blitt mørkere.. Men jeg røyter som en GAL. Jeg har alltid håret i hårstrikk siden lillemor elsker å ta tak i det. Men hver gang det er løst, kan eg dra og dra og dra og dra hår ut. Jeg har tilogmed sagt til saboeren at jeg håper han fortsatt elsker meg når jeg er snau.. Huff.. Jeg hadde ganske langt hår, men rett før nyttårsaften, tok jeg saksen og klippet meg selv. Var så innmari lei av laaaange hår overalt(og nei, jeg har ingen frisørerfaring.. Men det ble brukbart).
   Men har du farget håret nederst? Ser du er lysere der enn øverst, eller har du fått mørkere hår??

  3. Christine: Du får trøste deg med at du ikke er alene ^^, Ja, prøv babyshampo, virkelig løsningen for mitt hår i hvertfall, og som sagt, jeg prøvde alt! Haha.

  4. Jeg fikk viker, fett hår og kjeeeeempetynt hår. Greit nesten daglig. Men nå har jeg ikke viker lenger og håret blir tjukkere og tjukkere 🙂
   Masse babyhår da! Og nå blir det ikke fort fett lenger 🙂
   Heldigvis går det over!

  5. Mitt håravfall begynte også når ES var ca 3mnd, og med langt hår virket det som om alt falt ut! Ble like forskrekket hver gang jeg børstet håret, og tilslutt turte jeg nesten ikke å gre det 😛 En runde med støvsugeren og posen var nesten slapp full med hår! :O Men det roet seg for en liten stund siden og nå har jeg masse små babyhår rundt hodet som jeg ikke får lagt ned som står rett opp..haha.. Men bedre det en de små vikene som truet med å komme!

  6. Louise&Sophie: Hihi. Jeg elsker det babyhåret, mitt er nesten ikke synlig så synes det er så søtt når andres babyhår står rett opp samme hvor mye spray de bruker ^^,

  7. Bra innlegg!:)
   Før jeg ble gravid hadde jeg ganske stritt hår, men under og etter graviditeten har jeg fått en del bølger og fått tykkere hår enn det jeg hadde før. Jeg mistet heller ikke noe mye hår, heldigvis. Mulig jeg bare var heldig og kanskje ikke like heldig neste svangerskap :b

  8. Jeg fikk MYE mørkere hår, jeg var kommunegrå/blond, men nå er jeg MØRK blond! I tillegg har jeg jo disse babyhårene da! Spesielt ved ørene og bak i nakken, det ser helt forferdelig ut! Alle de små som stikker rett opp er jo én ting, men det var ei venninne som faktisk spurte om jeg hadde prøvd meg på å klippe lugg selv!! Røytinga har avtatt nå heldigvis, det var verst mellom 3-6 måneder. Han er snart 9 måneder nå 🙂
   Når du sier det, så har jeg også fått mye mer fett hår, skal prøve babyshampo!!

  9. Håret mitt ble litt mørkere, mistet en del hår, fikk faktisk noen kritthvite hår også… Men det beste må være krøllene! Fikk litt etter fødsel 1 og masse masse etter fødsel 2:)

  10. Jeg viste om at man kunne miste håret, men jeg merket aldri noe til det. Nå er sønnen min 9 mnd, så regner med jeg slapp unna den biten 🙂

  11. Jeg har også babyhår. Ved ørene,på sidene i nakken, og en tust som står rett opp i sideskillen :p Så jeg skulle helst gått med håret ned, men det er noe av det verste jeg veit. Er avhengig av å ha det opp, eller så er det bare irriterende og i veien føler jeg 🙂 Og henger det ned så detter det av enda mer hår enn hvis det sitter stramt i strikk. Da drar jeg heller “løshåret” ut med strikken.

  12. Håret mitt faller av hele tiden etter fødsel. Ligger hår overalt i hele leiligheten. Hjelper babyshampoo mot det også? Eller er det bare mot fett hår? :p jeg sliter ikke med at håret er fett eller noe sånt, men det er så ekstremt irriterende å røyte så fælt. Klærne ser jo ikke ut, og Noah går rundt og spiser håret mitt…

  13. Jeg har små hår foran på sveisen:p og under håret har jeg MASSE små babyhår som har vokst litt.. Ser greit dumt ut å ha i hestehale:p jeg har også langt og mye hår, men må si jeg gleder meg til hårdottene bakerst under håret vokser seg til :)) det krøller seg også, så ser lekkert ut ;p

  14. Hahah! Kjenner meg igjen med røytingen! 3 mnd etter fødselen tok jeg ikke bortig håret mitt engang, for da satt jeg igjen med 100 hårstrå i hånda! Og når det begynte å vokse ut igjen var det ikke snakk om å ha det i hårstrikk! Fikk ei venninne av meg som er frisør til å ordne håret mitt en gang, for jeg klarte ikke å få skjult all babyhåret, men hun ga opp;p nå er det heldigvis borte så og si! Noe mørkere hår fikk jeg ikke, men er mange som sier håret mitt ser friskere og finere ut nå, enn før jeg fikk datter mi!

  15. Ja jeg hadde temmelig fett hår mens jeg gikk gravid (det vil si de 3-4 første mnd). Holdt på å gå på veggen av alltid å føle at jeg enten måtte ha lue på eller ha håret i en “tutt”. Men det ga seg heldigvis og ble ganske normalt i slutten av svangerskapet. Så etter at jeg fødte datteren vår så ble håret kjempefint, glansfullt og fyldig. Litt bakvendt i forhold til det jeg har lest som tydeligvis er det vanligste….
   Har mistet mye hår etter fødselen, men så hadde jeg mye i utgangspunktet… 😉

  16. Så kult at du tar opp dette. Visste faktisk ikke at det var normalt å miste hår etter fødsel, trodde bare det var meg som røytet litt ekstra:p må tømme sluket i dusjen hver gang jeg dusjet fordi det ender med flere håndfuller med hår der:/ og jeg har tynt og ikke spesielt langt hår! Håper bare det blir igjen litt xD

  17. Hei, dette er ikke en hårrelatert kommentar, men håper det går bra 🙂 har en liten en som nå skal gå over fra kun mme til mer fast føde. Har prøvd litt grøt, men må også tenke på frukt/grønnsaker/middag. Har du noen tips eller oppskrift på hva som kan være fint å starte med? 🙂

  18. Tørrshampo jenter <3 Loreal sin er veldig bra... håret blir ikke "hvitt" av den...
   Hvilket frisørmerke bruker du Stine? 🙂 ser ut som du har et sunt og tykt hår... fint 🙂

  19. Elsker bloggen din, min favorittblogg. Og det mener jeg vikleig!!!! Har lært masse samtiding som innleggene er morsomme å lese.

  20. At man mister mindre hår under graviditeten stemmer ikke! Her mistet jeg så mye hår i 2. trimester at håret ble skikkelig tynt.. Jeg kunne dra ut store klumper med hår når jeg dusjet! Og ifølge frisør var det vanlig å miste mye hår i graviditeten 🙂

  21. Synes håret ditt fortsatt ser veldig fint ut jeg, men skjønner jo at det vil bli uvandt!
   Og btw, hvordan går det med 30days shred? 😀

  22. Må bare si at bloggen din e såååå bra. Du skriver om så mye bra at eg bare mååå lese 🙂 Fortsett med det.
   Eg syntes håret ditt er utrolig fint nå og 🙂 Finere enn mitt for å si det slik som ikkje har fødet enda.. 🙂 HA EN FIN DAG 🙂

  23. Så vakkert det øverste bilde av deg var! Jeg synes du lignet skikkelig på småsnuppene dine. jeg har sett det før, men nå så jeg det enda tydligere! Jeg prøvde å finne igjen det bildet som du har lagt ut tidligere. Det er et svart/hvittbilde (tror jeg) med kun en av jentene dine. Det er et nærbilde av ansiktet sett fra siden og litt ovenifra. Måtte bare si det. Alle liker vel å høre at de er like barna sine 😀
   Jeg røytet en del før graviditeten, men da jeg gikk gravid mistet jeg nesten ikke noe hår. Etter fødselen mistet jeg masse hår som alle andre tydligvis 😉 Og nå har jeg masse småhår som stikker frem som en krone rundt fremre hodehalvdel. Lekkert! :p Haha

  24. jeg har tynt hår fra før av, men nå ser det ikke ut! Jeg røyter ekstremt mye, noe som har gått fra “redsel” for at jeg snart blir skalla, til full irritasjon fordi det er hår overalt! selv når jeg har det i hestehale eller setter det opp, så røyter jeg like herlig. tok vitaminer, for å se om det kanskje skulle hjelpe litt, men det gjorde det ikke. Lurer litt på hvor lenge det her skal vare, gutten min er 8 mnd, det burde vel stanse nå vel? :p

  25. Uff, jeg begynte å miste hår rett etter fødselen! Nå er sønnen min 1 år. Jeg kan ikke ha håret opp da jeg har fullt i babyhår som en krans rundt hodet! Håpløst! stikker små babyhår ut over alt!! haha! har mistet halve håret føles det ut som :p
   Bra de små er verdt alt vi må gjennom før og etter fødsel! :p

  26. Jeg var blond-mellomblond før jeg fikk sønnen min, men nå er jeg brunette. Jeg var sånn som ble mørkere til vinteren men når sola kom om sommeren da ble håret mitt lyst igjen. Jeg liker det ikke….

  27. ER DET SANT?!?!?! Jeg har også fått så utrolig fett hår idet siste, men ikke relatert det til at jeg har fått barn! Gutten min er 5 mnd nå, og det har ikke vært fett hele tiden, mest de siste månedene. Jeg har også byttet sjampo, men synes ikke det har hjulpet. Nå skal jeg jammen meg prøve babysjampo! TUSEN TAKK 😀

  28. Huff da! Jeg er i uke 12 av graviditeten min nå, og jeg har røytet som en KATT siden 7 dpo. Altså siden 7 dager etter eggløsningen. Var slik jeg fant ut at jeg kanskje var gravid. Hårene kan man bare dra og dra. Blitt litt bedre nå, så håper virkelig det ikke varer i 6 mnd til + i ammetiden. Huff! Jaja alt for babysene våre <3

  29. Eg hadde antydning til viker!!!!! Kjæresten min og broren hans går og bekymrer seg for sine viker, og eg har ledd av dei. No fekk eg gjennomgå 😀 😀
   Men no har håret begynt å vokse utigjen der, og de ser helt merkelig ut. Men røyter mykje enda…… Håret er og stivt og livløst :-S

  30. Johanne: Hihi. Er ikke lurt å le av folk :-p et tips til håret ditt: det koster litt, men lover deg håret mitt har fått et nytt liv siden jeg begynte med dette produktet: moroccanoil. Du får kjøpt det hos frisører. Jeg vet veldig mange bruker det og spesielt afrikanere med spesielt tykt og stivt hår 🙂

  31. Haha, så at jeg skreiv “greit nesten daglig”, jeg mente grein :p
   Men de “bulkene” dine, var ikke så ille syns jeg!
   Forresten Caroline, så mister de aller fleste mindre hår enn vanlig under graviditet. Men det er jo variasjoner på alt, så det er sikkert ikke uvanlig å røyte heller.

  32. Babyen min er litt over 3 uker, og håret mitt har blitt fett helt bakerst på hodet. Irriterer meg helt grønn over det, og har nesten lyst til å gråte da jeg ser hvordan det ser ut selv om jeg akkurat har vasket håret flere ganger i dusjen. Tørrshampo fungerer heller ikke på dette her, selv om det har fungert før.. Så, Takk for råd om babyshampo! Det skal garantert prøves 😀

  33. hei! skrev nettopp et innlegg på bloggen min om dette ! Eliah, sønnen min er 4 mnd nå, og jeg har mistet syyyykt mye hår en mnd nå! tettet sluken jeg også. fikk så tynt hår og kraftige viker at jeg var til frisøren idag faktisk og satte på meg peaks hair extentions ! såg ikke ut uten! :S
   har ikke merket noe endring av strukturen, og er også brunette, men har heller ikke merket at håret har blitt noe mørkere 🙂

  34. Stine, I LOVE YOU!!! Etter 2 år med fett hår etter 1 dag, så har jeg ALDRIG tenkt å prøve babyshampoo… Det funka jo som bare det jo! Tuusen takk for tipet, redda dagen min! Og jeg som har brukt maaaase penger på dyre frisør shampoo’er.. Så var det bare å løpe på prix å kjøpe babyshampo!!!
   Nå er det slutt på hårbånd og tørrshampo 😉
   Btw, fatter ikke at ett svangerskap kunne fucke opp håret så innmari :-O

  35. Anneliane: Åh, lykke! Babyshampo gjorde under for mitt hår også, nå kan jeg bruke vanlig shampo igjen da. Skjønner ikke hvorfor! Såå utrolig bra det hjalp deg også!

  36. Jeg gikk å ventet på at det skulle skje med meg, men til min lykke fikk jeg så tykt hår som jeg aldri før har hatt.. Etter jeg sluttet å amme gikk det tilbake til normalen 🙂

  37. Det fineste var den bittelille panneluggen som kom frem i vikene etterhvert. Det var flott 😉 Og jeg røyta så mye at jeg trodde jeg skulle bli skalla! Men nå er det tilbake til normalen.. 15 måneder etter fødsel.

  38. Du vet jo hvordan håret mitt har vært, tidvis har jeg vært drittlei av alle krøllene, og ønsket dem vekk, men nå..! Halvparten av håret mitt, altså bare den nederste delen, er nå pinnerett, det ser ut som om jeg har brukt rettetang, men bare nederst. Innmari lekkert.. Så nå savner jeg de ordentlige krøllene mine. Snufs!
   Måtte investere i krølltanga mast 2 nå, og det er det beste kjøpet jeg har gjort på lenge.
   Gi snuppene en nuss fra Hans Jakob. 😉

  39. Christina: Åh, nei og nei! Du har jo så fint hår ! Ja, den trur jeg at jeg blir nødt til å kjøpe også, lager så store og fine krøller 🙂
   Nuss og suss tilbake <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg