TvillingTelepati


 


FOTOGRAF: Kamilla Weiglin / Barnas Bilder  

Telepati – en form for kommunikasjon igjennom tanker og følelser. 

Er det virkelig mulig å kunne kommunisere igjennom følelser og tanker? Mange tenker vel at det er vås, at det ikke finnes noen flere sanser enn de 5 vi alle er kjent med. Ikke vet jeg hva som stemmer, men vi har vel alle opplevd følelsen av at noe ikke er som det skal være før man faktisk havner i situasjonen? Jeg har det slik hver gang en av hestene mine har vært dårlig, det er som jeg vet det lenge før jeg kommer i stallen, og det stemmer hver gang. Ellers så har jeg ikke tall på hvor mange gange BT har enten svart på noe jeg tenkte på eller sagt det jeg skulle si rett før jeg rakk å åpne munnen. De gangene føles det virkelig ut som han har vært i snoket i tankenene mine. Dette handler ikke om å være tankeleser, det skulle jeg gjerne vært noen ganger, men det skjønner jeg er helt umulig for meg. Men intense følelser som kjærlighet, smerte og sorg er kanskje så sterkt at man kan oppfatte det på en nivå som er langt over det som blir sett på som naturlig. ?

Hvis jeg kan oppleve en form for telapati med hestene mine, min bestevennine og kjæresten min, så er jeg ikke i tvil om at tvillinger som er så nært knyttet som to mennesker kan bli opplever slike hendelser oftere og mer intenst enn andre. 

Det er ikke vitenskaplig besvist, så her må man velge å tro på det eller ikke. Jeg ble sittende å lese noen tvillinghistorier om telapati på en amerikansk side og jeg har lyst til å dele litt med dere.

My Friend’s Twins

En venn av meg har tvillingjenter som er 5 år gamle. For et år siden tok jeg de med på IKEA. Da vi var i andre etasje ville den ene tvillingen gå til lekerommet i første etasje og den andre ikke. Min sønn tok med tvillingen som ville ned, mens jeg tok med den andre tvillingen og fortsatte å shoppe. I det de andre var ute av synet (og antagelig allerede nede i følge tiden som var gått siden de gikk) stoppet tvillingen som var sammen med meg. Hun kikket intenst som om hun lyttet etter noe. Jeg spurte henne var som var galt og hun svarte: “søsteren min gråter” Jeg hørte ingenting. Ikke lenge etter kom sønnen min og den andre tvillingen tilbake. Som søsteren hadde oppfattet hadde tvillingen skiftet mening i det hun kom til lekerommet og begynt å gråte. 

Across the miles

Min bestemor var enegget-tvlling og flyttet til Australia fra England, mens hennes søster ble i England. En dag, følte hun en forferdelig smerte i den ene armen uten å kunne forklare det. Hun dro til sykehuset, men doktoren kunne ikke finne noe galt med armen. En uke senere fikk hun et brev fra tvillingsøsteren sin som fortalte at hun hadde falt og brukket en arm – den samme armen som min bestemor hadde følt smerten i.

Identical

Jeg trur dette er sant. Jeg er eneggettvilling og vi fullfører hverandres setninger og vi kan i noen tilfeller kjenne hverandres smerter. Da vi var 5-6 år satt jeg inne og så på tv mens min søster var ute og syklet. Hun skadet seg og jeg begynte å gråte og holdt meg for kneet. Det var som en tilfeldig strøm av smerter i kneet. Det skjedde samtidig på samme kne som min søster skadet da hun falt av sykkelen. 

Twin telepathy

Min søster og jeg ble separert på skolen. Det var en dag jeg plutselig kastet opp og i løpet av frimunittet kom min søsters klassekamerat  og informarte meg om at min søster var syk og kastet opp på samme tid som jeg hadde kastet opp. Vi fullfører hverandres ord, vi vet hva den andre tenker og hvis noe skjer med min søster kan jeg føle det. Det er visa versa. 


De sisamesiske tvillingene Abigail og Brittany har hver sin kropp fra magen og opp, men bare en arm hver, fra magen og ned deler de en kropp. Jentene har to hjerter og to hodet med forskjellig personlighet. Hvis du har sett samspillet deres er det unikt, og veldig ofte snakker det helt likt. To stemmer som sier akkurat det samme til tross for at de er to personer. 

Har du lignende historier å dele med meg ?  Eller tanker og synspunkter om dette temaet ? 🙂

 

 

 

 

 

10 kommentarer
  1. 5 sanser kanskje? 😛 det er det du beskriver som regnes som en sjette sans. en syvende sans er forøvrig en planleggingsbok!
   Sånt er veldig interessant, som når man ringer samtidig og ikke skjønner hvem som har ringt eller hva som skjer. Søsteren min bodde sammen med en kompis og hans gravide kone og en dag hadde hun (søsteren min) intense smerter i magen og ryggen som hun ikke skjønte hva var. Hun sa til den andre søsteren min “jeg sverger, jeg føder” (uten at det egentlig kunne være mulig). Samme dagen fikk kompisen og kona en sønn!

  2. Vet ikke om det er sant, men hørste en gang om to gamle damer som var tvillinger. De bodde i forskellige byer/lad. En dag følte den ene tvillingen at noe var veldig galt, og ringte til tvillingen. Ingen tok telefonen, men hun fikk vite senere at tvillingen døde ca samme tid…

  3. Dette er veldig interessant!! Jeg har sett den dokumentaren om Brittany og Abigail og sett at de er veldig synkroniserte. Det er et tvillingpar her i byen som er utviklingshemma, men de er ekko av hverandre hele tiden og fullfører setningene for hverandre. Veldig fascinere de.
   Ville og tipse om en bok, veit ikke om du leser, men Mary Higgins Clark har skrevet en bok som heter “To små jenter i blått” hvor det går veldig på kommunikasjon mellom tvillingene. Den ene er bortført og kommuniserer med tvillingen som er hjemme. Spennende bok 🙂

  4. Vi er heldige som har tvillinger 😀
   Var hos kiropraktor med Selma, og kiropraktoren kunne fortelle at hver høst hadde han besøk av to eneggede eldre damer. De visste ikke at de begge kom til samme tidspunkt, men de begge hadde vondt akkurat samme sted i nakken. De hadde helt forskjellige jobber. Facinerende!

  5. Jeg har tre yngre søstre, og to av dem er tvillinger. De er toegget. Og en natt skulle jeg passe på dem. Jeg lå på mine foreldres rom, det ligger mellom deres rom. Rundt tre kom den ene inn fordi hun ikke fikk sove og trodde det var et monster under senga. Da vi hadde sovnet igjen hørte jeg et dunk, men tenkte det bare var katten. Etter en liten stund vekte hun som lå ved siden av meg meg, og sa hun hadde veldig vondt i kragebeinet. Jeg sa hun bare skulle legge seg og sove igjen så gikk det sikkert over. Likevel følte jeg noe var galt og fikk ikke sove, så jeg gikk inn for å sjekke om den andre tvillingen sov. Da jeg kom inn lå hun på gulvet og gråt veldig stille. Jeg satte meg ned og løftet henne opp og spurte hva som hadde skjedd. Hun hadde falt ut av sengen og hadde landet oppå en leke som lå på gulvet og hadde fått veldig vondt i kragebeinet. Dagen etter dro vi på legevakten og det viste seg å være brukket. Dette kjente den andre tvillingen med en gang. Slik har det alltid vært med dem. De kjenner hverandre kg vet hva den andre tenker ig gjør. Det er veldig spesielt og facsinerende å følge med på!

  6. Jeg er selv to egga tvilling,og forstår akuratt hva du mener! Jeg og søsteren min kan utrolig lett gi hverandre tegn,og vi forstår med en gang hva den andre mener. Vi kan også gjøre dette med blikk. Dette fører til at vi er gode når vi er på samme lag på mime leker,haha.
   Det har også alltid vært slik,helt fra vi var små,hvis den ene gråter begynner den andre også å gråte. Det er jo ikke slik fortsatt,men jeg kjenner virkelig på den gråte følelsen om søsteren min gråter.
   Det å være tvilling har for det meste bare fordeler,så jentene dine er veldig heldige!

  7. Mine kusiner er tvillinger, og da de var hos tannlegen (på forskjellige dager og tidspunkter) viste det seg at de hadde hull i nøyaktig samme tann, og på nøyaktig samme plass! Tannlegene hadde vist blitt helt forbauset, og måtte sjekke bildene flere ganger, for det var så likt at de trodde det var samme person!!

  8. Jeg så en dokumentar en gang om tvillinger og trillinger. Nå de påførte smerte en av dem viste elektroder som var festet på hode at de også oppfattey smerten selv om de ikke alltid kjente det

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg