SPEILTVILLINGER

 

Enda en ny liten notis i “boken om meg” til Otilie. Hun har nemlig fått sin første tann ^^, 8, 5 mnd gammel, eller nesten 7 mnd gammel korigert fra min termin. Akkurat like gammel som det jeg var da min første tann kom. Det lille riskornet stikker frem som nedre venstre fortann. 
Må si jeg er veldig spent på hvilke tann Olivia kommer til å få først.
Jeg tenkte jeg kunne oppdatere dere litt på bloggnavnet SPEILTVILLINGENE.

De vanligste formene for tvilling som vi vet om en enegget- og toegget- tvillinger, siamesiske er også godt kjent, men heldigvis sjeldene forekomster. Det finnes også andre “undergrupper” og en av dem er speiltvillinger. Jeg har skrevet om det tidligere, men det er en stund siden og jeg har sikkert fått mange nye lesere som ikke har fått med seg det innlegget. Speiltvillinger forekommer kun hos eneggede tvillinger, og 1/4 eneggede tvillingsett har speilinger av ulik grad som “kvalifiserer” de til fenomenet speiltvillinger. Enegget tvillinger er jo laget av akkurat de “samme ingrediensene”, og skal i teorien derfor være helt like i utgangspunktet. Men så skjer det da at de er mer ulike enn det som regelen tilsier. Speiltvillinger er gjerne helt like, men omvendte av hverandre. De kan ha akkurat det samme fødselsmerket, men tvilling en har det på høyre fot og tvilling to har det på venstre fot. 
Det er veldig store variasjoner på hvor store speilingene er. Alt i fra et fødselsmerke, til at en høyrehendt og en venstrehendt og så drastisk som at den speila tvillingen kan ha organer plassert på feil side av kroppen. Hjertet på høyre side forekommer, men sjeldent, og godt er det for ofte fører det med seg større komplikasjoner.  

Jentene var vel rundt 4 mnd da jeg oppdaget at de faktisk er speiltvillinger, men jeg vet jo ikke i hvor stor grad de speiler hverandre enda. Det kan se ut til at begge blir høyrehendte og organene deres er på rette plassen. Speilingene deres viser seg i at de har verven i hode på hver side, et hudsøkk på brystet plassert nøyaktig samme sted, men Oliva har søkket på venstre side og Otilie på høyre. Også har begge to et øye som er litt mer lukket enn det andre hele tiden, Otilie har det venstre og Olivia det høyre. De begynte også å rulle hver sin vei. 

Grunnen til at jeg tar dette opp nå og sa at jeg er så spent på hvilke tann Olivia får først fordi hun i teorien da kommer til å få høyre tann nede først. Men det er jo alltid avik fra normen, så dette blir spennende for mammaen ^^, 

#speiltvillinger

7 kommentarer
  1. Så spennende innlegg.. Har ikke tvillinger selv,men jeg har en gutt på 22 mnd som også har dette “søkket” under venstere bryst! <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg