Mimre, minner, tilbake i tid !

 

Scrappingen tar meg virkelig tilbake i tid. Jeg satt i går kveld etter at jentene var lagt i spisestuen å skrev om graviditeten. En stund var det som jeg forsvant fra den virkelige verden og hoppet et år tilbake i tid, det var som jeg kunne kjenne den store magen og alle sparkene der inne. For akkurat et år siden var jeg i syden, og hadde utsatt ultralyden min fordi vi fikk den i romjulen. Ultralyden ble utsatt til 7.jauar 2013 – dagen vi fikk vite at det var to helt fantastiske jenter i vente.  

Jeg har skrevet en del her og der om hvordan tiden var og det var så unikt og blad opp side etter side og lese om morgenkvalmen og tankene mine rundt denne gutten som jeg trudde var på vei.
Jeg husker så godt jeg sa til alle jeg kjenner at graviditet er oppskrytt. Jeg følte det meste var fryktelig slitsomt på slutten for ikke å glemme smertefullt. En sparket i ribbeina mens den andre sparket ned mot livmorhalsen på samme tid, og de gangene de fant ut at de skulle snu seg der inne i tillegg til å begynne å krangle litt om plassen var det ikke mye behagelig, men festelig å se på hvordan magen skøyt de merkligste vinkler.  
Jeg sa at jeg aldri skulle si jeg savnet å gå gravid. Er det ikke rart, nå sitter jeg her å savner det mer enn noe annet. Og alle mine tanker om det å gå gravid er fylt opp med gode tanker om hvor unikt det var å bære på et barn og kjenne deres første livstegn. Speisielt godt husker jeg et spark fra Olivia da vi var på ultralydkontroll, det var så spesielt fordi jeg kjente sparket så godt samtidig som hun var på skjermen akkurat da det skjedde. Det var da jeg virkelig forsto at det var dem som lå i magen min <3 

Jeg kan vise litt bilder om hvordan bøkene til jentene blir. De blir jo så klart litt like, i hvertfall den delen som omhandler graviditet og fødsel, men jeg prøver å lage små forskjeller slik at det blir litt mer personlig for dem. 

Jentene har hver sin fargekode hvis de har klær i ulike farger. Otilie er alltid rosa og Olivia lilla om det er fargevalgene. Grunnen til at det er slik er at det skal blir lettere for alle rundt å huske forskjell. Derfor har de også fått hver sin farge på bøkene, Otilie har den rosa og Olivia har den lilla. Bøkene kjøpte jeg på Bohus for noen uker siden. De fantes i mange fargevarianter, er helt blanke inni og kostet 70,- Bare elsker de. Fargene er nydelige, duse og fine, akkurat slik jeg liker det.  

Bittelitt kjedelig å skrive alt to ganger, haha, men det får bare være. Ingen forskjellsbehandling her i gården. Og det blir for dumt om de må dele en bok. 

Jeg er veldig glad for at jeg tok bilder hver uke i graviditeten. Er litt skuffet for at jeg ikke fikk se hvor stor magen egentlig kunne blitt da siden jeg ikke ble større enn uke 32, men ganske morsomt å se hvor mye magen vokser fra uke til uke. 

Dette er også et kjempetips til alle som venter barn. Kjøp en maling som du kan male hånd- og fotavtrykk med. Jeg var på panduro og kjøpte peinture aux doigts finger paint. Jeg maler over hender og føtter med en pensel også er det bare å vaske bort malingen men en fuktig klut etterpå. Disse avtrykka er tatt 8 uker gamle. 🙂 

Håper det var noen gode tips om du vil lage en minnefull bok til ditt barn 🙂 

17 kommentarer
  1. Hei!
   Jeg oppdaget bloggen din i dag og må bare si at jeg synes det er utrolig koselig å bla meg gjennom innleggene dine og lese om hvordan dere har det! Jeg har selv en tvillingbror og vi har hatt, og har fremdeles, utrolig mye glede av hverandre. Som jeg ser at du har skrevet flere ganger, som tvillinger har vi alltid noen å leke med og det er noe som har vært et stort pluss for både oss og våre foreldre! Jeg kan virkelig ikke tenke meg noe bedre enn å være tvilling. Dere har nok mye å se frem til 🙂

  2. En riktig god jul til deg og dine! Jeg håper julekvelden din var fantastisk!
   Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år sammen med nære og kjære 🙂
   Jeg håper også du fikk alt du ønsket deg, og dersom du ikke gjorde det kan jeg tipse deg om julegavekonkurransen jeg har på bloggen min nå. Jeg gir bort en eksklusiv julegave til en av leserne mine, den er full av sminke, et par plettfrie klesplagg og accesories 🙂 Vinneren trekkes på selveste nyttårsaften!
   Lykke til! Håper du ender opp som vinneren av gaven<3 GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

  3. Blir så glad av å lese bloggen din! Titter innom flere ganger daglig, og blir alltid i så godt humør av det du skriver. Når jeg trenger en pause på lesesalen leter jeg opp bloggen din og smiler for meg selv! 🙂 Er selv tvilling og ønsker meg tvillinger når jeg en dag skal bli mor, for en fantastisk tilværelse! Nyt livet som tvillingmamma til dine nydlige prinsesser, du stråler 🙂 Ønsker deg alt godt!

  4. Så koselig blogg du har!! Har lest fra starten av, da jeg fikk barn på rundt samme tid 🙂 Har bare en enda da, og er selvfølgelig kjempefornøyd med det, men etter du starta bloggen har jeg fått mer og mer lyst å få oppleve å bli tvillingmamma en gang, selv om sjansen er minimal! Pappaen min er enegget tvilling, så kaaanskje…. 🙂
   Uansett, et spørsmål – hvor har du tatt ut de små bildene når du er gravid? er det i fotopapir? 🙂
   Ønsker å lage en personlig bok jeg også 🙂
   Stå på videre! Du inspirerer!! 🙂

  5. Aina: Tusen takk 😀 Eneggere følger ikke i arv desverre, men alle har jo en minimal sjanse for å få, så er bare å krysse fingrene det. Er veldig koselig, men det tenker jeg det er med bare en av gangen også .

   Vet du, jeg fikk fotoskriver av pappa til jul, så jeg har skrevet dem ut selv, på fotopapir ja.

   🙂
   Ha en strålende dag i det nye året. <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg