MAMMAKROPPEN!

For 4 dager siden postet jeg et innlegg her på bloggen “KROPPEN MIN HAR ALDRI SETT BEDRE UT” med herlig respons. Noen kommenterte at jeg er slank, så jeg hadde ikke noe å si om denne saken, men innlegget legger ikke vekt på hvordan man ser ut, men at kroppsidealet som dominerer modellverden, moteverden og all reklame er TOTALT GALT! En mammakropp er vakker fordi den bærer preg av å ha bært frem et barn. 

Vi er alle forskjellige, noe sliter årevis med babykiloene og strekkmerker, mens andre hopper inn i sine gamle jeans etter et par uker. Det som frustrer meg så vanvittig er at det er tabu å få merker etter at kroppen har vært igjennom den største påkjenningen den skal igjennom hele livet. Altså det finnes ingenting som er mer naturlig enn for mye hud, strekkmerker, åreknuter og høye viker etter en fødsel. Huden på magen er strukket til det ytterste, siste delen av svangerskapet holder du på å klø deg ihjel på magen fordi huden nesten ikke klarer å strekke seg mer. 

At jeg er tynn og har få strekkmerker er ikke noe jeg jubler så veldig høyt over. Jeg hadde mye heller takket ja til å få mine barns tegninger på kroppen enn å føde to måneder før tiden. Jeg skulle mye heller hatt 100 strekkmerker på kroppen og en hud som aldri ville bli seg selv igjen, enn å få premature babyer og kjenne på den største frykten en mor kan kjenne på. Frykten for at dine barn ikke vil klare det, frykten for at dine barn skal få varige men, kjenne følelsen av å se hvordan pusten bare stoppet opp så mange ganger i løpet av døgnet…  


foto: privat, bilde er tatt i graviditetsuke 31. 

Grunnen til at jeg synes kroppen min aldri har sett bedre ut handler ikke om hvordan den egentlig ser ut. Det handler om at jeg har sett verdien av kroppen min, jeg har sett hva min kropp har vært i stand til. Jeg har forstått og kjent hvilke enorme ting som skjer ved å bære frem et barn/ i mitt tilfelle to. Jeg er så stolt av kroppen min, derfor er den vakker. Samtidig fikk jeg et helt nytt syn på kropper. Når jeg ser et bilde fra en mammamage på instagram får jeg lyst til å skrike ut til hele verden: “SE PÅ DENNE FANTASISKE KROPPEN, SE HVA DEN HAR VÆRT IGJENNOM!” samtidig som jeg sitter i mitt stille sinn og studerer bilde med en varm følelse inni meg, et smil om munnen og en tåre i øyet. – Dette var språk kun en mamma kan forstå.

VI ER ALLE FORSKJELLIGE! At vi får forskjellige utfall av en graviditet er helt GREIT.. Det er helt greit å bli like slank, det er helt greit å aldri bli som man var. Det er ikke noe mer “heldige deg” for de som blir slanke igjen. Det er det moteverden som sier og vi som har latt oss lure av. En kvinnekropp er verdifull fordi den kan bære frem nettopp et barn. 

Den eneste måten å endre det totalt forskrudde synet på en kvinnes kropp er å vise frem hvordan vi ser ut, hvordan vi SKAL se ut til verden. Sammen står vi sterkere. Samme blir stemmen vår høyere, sammen kan vi bane oss vei og nå så langt mange flere. Du kan være med å hjelpe kvinner opp fra en grøft av dårlig selvfølelse, dårlig selvtillitt og en følelse av skam for å ikke klare å tilfredstille de “kravene” som dagens samfunn flasher i ansiktene våre flere ganger om dagen.

Jeg ønsker å fremme mammakroppen for den mammakroppen den er! Jeg vil vise kroppene i hver ende av “skalaen” og vise at de er like mye verdt! Sist innlegg spurte jeg om dere kunne sende bilde av deres mammakropp til [email protected] 
Igjennom denne bloggen har jeg en stemme som en av Norges 30 mest leste blogger. Med hjelp fra DEG kan vi få frem dette viktige budskapet. Jeg ble så glad for alle bildene som ble sendt inn, og i dag spør jeg om dere vil hjelpe med enda flere bilder.

Får jeg nok bilder skal jeg lage en film, hvor DIN kropp får være med. Det en ingen som trenger å vite at det er deg, men du vil bli sett av flere tusen kvinner og du vil hjelpe andre i å føle seg bedre, føle seg normal og føle seg viktig. 

Send din mammakropp til [email protected]

Del dette innlegget på facebook ved å like i bunn av innlegget.

#mammakropp #mammakroppen 

24 kommentarer
  1. For et bra innlegg, om et utrolig viktig tema.
   Fantastisk bra skrevet, og utrolig bra initiativ dette med å lage den filmen!
   Alle mammakropper er vakre, og man skal være stolt av den!

  2. Fabelaktig skrevet nok en gang Stine! Det er helt fantastisk å lese innleggene dine! 🙂 å jeg er så enig i det du skriver! Kvinnekroppen er fasinerende og unik på alle måter!:)

  3. Veldig bra skrevet, det er jo så sant også 🙂
   Men hvor skal dere feire jul i år og med hvem?
   Håper du vil svare! PS: du er fantastisk fin og flink 😀 <3

  4. Synes du skriver dette på en vanvittig fin og reflektert måte! Vi er alle ulik og slik er det jeg er selv opptatt av kosthold, trener mye både før under og etter graviditet (er nå gravid med prinsesse nr 2). Men jeg får likevel stoooor mage (er ganske lav). Og må jobbe litt ekstra etterpå. Men slik er det bare for noen! Og strekkmerker kommer ofte av hormoner så har ikke alltid noe med om man får stor mage eller ikke!
   Stå på damer, ikke rakk ned på hverandre, støtt hverandre i tiden etter fødselen der man trenger det mest. 😉

  5. Jeg får kommentarer på at jeg var så heldig som hadde så liten mage. Men grunnen til at jeg hadde liten mage var jo at jeg fødte i uke 26 og 34. Var ikke så veldig heldig. Skulle som du sier heller hatt to fullbårne friske babyer og litt strekkmerker, enn respirator, kuvøse og maaaaange uker på intensiven. Vi er heldige og privilegerte som får oppleve gleden av å bære frem et barn og bli mamma. Ingenting er bedre enn det- ikke en gang flat mage fire dager etter fødsel!

  6. Nå har ikke jeg båret frem eller født noen barn (enda), så kanskje det blir feil av meg å uttale meg.. men jeg vil allikevel si at det du skrev var utrolig flott! Jeg syntes rett og slett det er skammelig og umodent av de som kommenterer at fordi du er slank så har du ikke noe å si om denne saken! selvfølgelig har du jo det! din kropp er like mye en mammakropp, som de som har stor mage i ettertid, mye strekkmerker og ekstra fett på kroppen. Vi er alle forskjellige, og hvordan kroppen trekker seg sammen/ser ut etter fødsel har mye med gener å gjøre (i tillegg til kosthold og trening). De som må jobbe ekstra for å få kroppen tilbake til normalen, må jobbe litt ekstra da i stedet for å sitte på rompa og rakke ned på de som bare smetter tilbake i de gamle buksene. Vi er alle forskjellige og jo fortere de innser det jo bedre! Vær heller stolt av det kroppen dems har prestert, for det er (som du sier) ganske utrolig og fantastisk og absolutt noe å være stolte av!

  7. Du er så fantastisk! Dette innlegget er noe av det beste jeg har lest i mitt liv! SÅ fint 🙂 Skulle bare ønske alle tenkte likt, vet at mangen ikke spiser skikkelig fordi de er redde for å bli store etter fødsel og at barna derfor er undervektige når de blir født 🙁

  8. M: Ikke sant! Veldig viktig poeng! Folk som ikke vet hva de snakker om burde ikke alltid komme med så spydige kommentarer. Det er mye bekymringer vi må igjenom med prematurfødte barn og i tillegg må barna igjennom ganske mye de skulle vært foruten, men flere stikk om dagen, masker, medisiner og slanger her og der. Huff.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg