Kroppen min har aldri sett bedre ut !

 

Tenk at jeg kan stå her bare mnd etter en tvillingfødsel og si at kroppen min er vakrere enn noen gang. Disse tankene kom allerede uken etter jeg hadde født. Vi lever i en verden hvor “idealkroppen” flashes rundt på alle moteblader og shoppingsider. Kropper som er så retusjert at det ikke lengre ligner på utgangspunktet. Jeg blir så frustrert over alle bildene som viser hva som egentlig er blir gjort med modellen. Slanke modeller som gjør midjen sin enda smalere. Hvorfor? Hvem synes det er flott? De fleste!

Men hvorfor er de slanke kroppene idealkroppen? 
Det er ingen regel som sier at en radmager kropp er finere enn en med former. I enkelte land er det finere å være overvektig for det viser et liv med nok penger til mat og en god hverdag. 

Det er mennesker om har makt over moteverden og reklame som bestemmer dette, og vi henger oss på. Vi kjøper deres forvridde verden, og selv om vi vet at bildene er retusjert jobber vi hardt for å prøve å nå det måle slik at vi kan sammenligne oss selv med en modell. 

“Men modeller er jo vakre, klart jeg vil se slik ut” – kjennner du deg igjen? Det er det i hvertfall mange som gjør. Hadde moteverden og reklameverden vært lagt opp annerledes hadde det ikke vært et problem, ja jeg kaller det et problem og jeg skal komme tilbake til det. Hadde moteverden vist frem en verden av kvinner med former, og ingen radmagre, så hadde vi faktisk snudd idealet til et sunnere menneske. Vi liker det vi er vandt med å se. Det er bevist at det vi har sett flere ganger liker vi bedre og bedre. Det er derfor vi TRUR at slanke kropper er det vakreste. 
Under ser du et bilde av hvordan det ekte mennesket ville sett ut om det hadde vært en kopi av skissene til designeren.  


(foto: Star Models.  Hentet fra Side2.no) 

Moteverden er et problem
Det er ikke så fryktelig rart at dette blir et problem når modellene lever på slikk og ingen ting for å være så slanke som de er. De trener enormt mye og de LEVER av å se ut slik de gjør, de har persolige trenere og mateksperter som legger frem et kosthold for dem. Ingen andre mennesker som lever et normalt liv kan holde på på samme måte. Ofte ender det i katastrofe. Unge jenter unngår måltider, skipper lunsjen og frokosten med. Det er ikke uvist at man går ned i vekt om man ikke får nok mat. Problemet er at det følger med en hag andre problemer! Sultfølelse, konsentrasjonsvansker, sinne, depresjoner, uteblitt mensturasjon, hodepiner og jo lengre man går jo verre blir det. 

Grunnen til at jeg ønsker å ta opp dette er fordi jeg i flere år har hatt komplekser for kroppen min, en kropp som ligner på idealet, jeg har alltid vært slank, men jeg har aldri følt meg slank nok. Jeg har aldri hatt stort nok mellomrom i mellom låra… 
Jeg har sett opp til modellene og kjenisene med slanke og veltrente kropper. 

Endelig har jeg funnet kroppen min, kroppen som MAMMA! Jeg var gruelig bekymret under graviditeten og tenkte mye på at nå kom kroppen min til å bli ødelagt, jeg ville aldri like kroppen min igjen etter fødselen. Så feil kan man ta, for første gang i mitt liv elsker jeg kroppen min, om den ser bedre ut en før graviditeten er irrelevant! Jeg har oppdaget hva min kropp er i stand til. Min kropp har klart å LAGE TO PERFEKTE BARN! Hadde jeg bare hatt en anelse om hva det betydde før jeg ble mamma hadde jeg aldri lagt en pekefinger på kroppen min noen sinne. Jeg har sett hvilken enorm endring og påkjenning kroppen min har vært igjennom, jeg har kjent musklene trekke seg fra hverandre og komme tilbake, jeg har sett hvordan kroppen min ble i stand til å produsere melk slik at jeg kunne gi barna mine mat i 6 mnd. Jeg har sett hvordan kroppen jobber for å komme tilbake til seg selv til tross for at den var så stor. 

Ja, jeg har mer hud på magen, ja jeg har fått noen strekkmerker på magen, puppene og låra! Og ja, puppene mine har nå krympet seg tilbake til noe jeg føler var enda mindre enn før jeg ble gravid. Men jeg er så fornøyd. Hver gang jeg ser kroppen min ser jeg alle merkene som minner meg på det mest fantastiske i verden, mine to barn. Min største prestasjon, min lykke… 

Hele mitt perspektiv på kropp er endret. Jeg synes ikke lengre modellene ser fine ut fordi det er unaturlig. Det vakreste jeg ser nå er kvinnemager med ekstra hud og jo flere strekkmerker jo bedre. Det er en mage å være stolt av, en mage som har prestert LANGT bedre enn de fleste. 


(bilde fra google)

Jeg brenner for mammakroppen, jeg ønsker å vise Norge hvordan vi ser ut, hva som er normalen. Hvis du vil hjelpe meg med å vise Norge den egentlig kvinnens kropp, send meg et bilde av kroppen din til: [email protected] 
Bildet blir med i et innlegg og en film om det blir mange nok bilder. Du velger om du vil være anonym eller ikke. Skriv det ned i mailen

Om du vil høre meg snakke om MAMMAKROPPEN kan du lytte på DENNE PODCASTEN , en podcast foreldre imellom, presentert av Philips Avent. Vertinnen for programmet er forfatteren og journalisten Susanne Kaluza, gjest i dette programmet er meg. 

Ha en fin dag! Elsk din kropp, den er helt unik! 

 

56 kommentarer
  1. Tusen takk! Dette trengte jeg i dag etter fotballfrues bildeflash i går! I noen timer lot jeg meg selv tvile på meg selv, kroppen min og evnen som mor.. så kommer jeg inn hit og blir løftet opp igjen tilbake til å være stolt av å ikke ha sixpacken tilbake 6 uker etter fødsel… Tusen takk for at du er så ekte!

  2. Utrolig flott innlegg, dette tror jeg mange trengte lese etter fotball frue la ut bildet igår:) er så imponert over denne boggen altså, får ikke sagt det nok!!! Pga deg dro jeg på stoff og stil for første gang for 3 uker siden, og siden den gang har jeg vært der 3 ganger til, hihi.. Jeg fikk også “førjulsgave” av mine foreldre og fikk den råe symaskinen og sitter syr hver dag nå 😀 er 21 år gammel og har diagnosen ME – så er utrolig godt for meg å ha noe å gjøre som jeg orker pp sykdomsdager. Så tuuusen takk!!!
   Når kommer forresten del 2 av varmeposen :)? Klem til deg!!

  3. Hei, så bra innlegg. Tøff du er som skriver om temaet. Du er flott og har to flotte døtre. Fjellgeitbundingen

  4. For et herlig innlegg. Har jaggu ikke sett i speilet med den største gleden siden fødselen, men etter dette innlegget håper jeg tankene snur i en positiv retning neste gang jeg ser i speilet.
   Tusen hjertlig takk 🙂

  5. Det er kanskje lettere for deg å si sånt om mammakroppen, du som er så slank 😉
   Vi er vel flere her ute som sliter iherdig med babykiloene, og er ikke bare bare å forsone seg med en kropp som ikke er som den var, selv om man er uendelig stolt over knøttet man har båret på i magen 😉
   Uansett; bra innlegg!

  6. Nydelig du er 🙂
   Jeg hatet kroppen min i starten etter fødselen, men nå kunne jeg ikke brydd meg mindre. Greit nå er jeg jo gravid igjen men fikk en del strekkmerker når jeg gikk med tvillingene i magen. Er ikke alle kropper som er skapt til å strekke seg. Så da kommer de strekkmerkene. Men hver gang jeg ser på magen så tenker jeg at hver eneste strekkmerke er en guds gave. Jeg har bært to dyrebare skatter og bærer en skatt i magen igjen. Har en kjæreste som elsker meg for den jeg er 🙂
   Strekkmerker hører med og ekstra kroppfett på magen er mer normalt når man har gått igjennom ett svangerskape. Hver stolt av kroppen deres jenter! Du har bært frem det vakreste i verden!

  7. flott innlegg fra en flott dame med en flott kropp!
   Så glad flere tenker som meg og fikk sakt det enda bedre enn jeg ville gjort det selv!
   Kanskje jeg kommer med et bilde. Vi får se? Hvor langt tidsperspektiv har du på å lage denne videoen?

  8. Hei Stine!
   Du skriver så fint, og har alltid noe spennende å skrive om! Jeg er blitt en fast leser av deg, så du har minst et trykk fra meg innpå bloggen din hver dag 🙂
   Vedig fint innlegg dette.
   Men så er jo du tynn, slankere enn de aller fleste som nettopp har født, så hvorfor skulle du ikke være fornøyd med kroppen din?
   Jeg synes det blir helt feil av de som kritiserer fotballfrue, for hun har jobbet beinhardt for den kroppen, og har andre gjort det samme, så hadde vel de fleste sett mye bedre ut etter fødsel.
   Jeg blir faktisk mer påvirket av din kropp enn hennes, siden du er såpass tynn og kroppen din er mer realistisk å oppnå for vanlige folk som ikke trener så mye eller lever etter f.eks. lavkarbo.
   Hvis jeg ikke husker feil tall, så har du skrevet at du veier ca 55 kg og er 169 cm høy. Den gangen jeg leste det ble jeg påvirket og kjente at det stakk litt, for jeg har slitt lenge med å gå ned i vekt, enda jeg har født lenge før deg, trent hardt, spist sunt, og trillet mange turer.
   Og for å ikke snakke om alt du styrer med, hvor henter du energien fra? Jeg er så misunnelig på at du klarer å holde det såpass gående med tvillinger i hus, hest, skole, sying og oppussing av diverse.
   Man trenger ikke å være modell eller kjendis for å påvirke folk, det er du et levende bevis på. Dette ble veldig langt, men jeg ville bare fortelle deg at du påvirker du også.
   Men UANSETT, hvordan man blir påvirket og hvordan man lar seg påvirke er til syvende og sist en hver sitt eget ‘problem’. Prøv heller å la seg påvirke positivt istedet for negativt! At du veier mindre enn meg og er tynnere enn meg, er jo ikke ditt problem, hvordan jeg lar meg påvirke er rett og slett opp til meg selv. Man kan jo tenke seg om to-tre ganger før man gjør noe drastisk ut av ting (f.eks. å slanke seg fordi noen er tynnere).

  9. Veldig bra skrevet 🙂
   Jeg selv har født 1 barn for 3 år siden. Hadde modellkropp før (naturlig vell og merke) Og har akseptert den kroppen jeg har i dag. hud som stikker over buksekanten som jeg ikke hadde før, men skal absolutt ikke klage på magen….Men har godtatt det jeg har fått i dag, og det er det viktigste. 🙂

  10. Tusen takk for dette innlegget!! Jeg tror ikke du skjønner hvor fantastisk skrevet dette er, og hvor mange mammahjerter, ungehjerte og alle andre hjerter du letter på nå 🙂 Denne her tror jeg vi alle har godt av å lese, selvtilliten min steg i allefall veldig etter jeg leste det her.. Det var deilig å høre at andre mener vi kan være flotte og perfekte uten å være “det perfekte ideal” 🙂
   Og tusen takk for at du er så åpen og ærlig om alt, jeg tror du virkelig hjelper mange rundt om med å sette ord på følelser og tanker 🙂

  11. dette handeler ikke om dette innlegget, men du har veldig søte jenter!!!!!! <3 og jeg klarer ikke å forstå korleis du klarer å sy klærne deres så sinnsykt bra?!
   og jeg har et spørsmål : om du sparer penger på å sy klærna selv, siden stoff er jo også dyrt?

  12. Flott innlegg og flott fokus! Fokuset er jo nettopp mammakroppen på alle måter og da syns jeg det er synd å lese enkelte kommentarer om fotballfrue. Hun har jo sin mammakropp som hun er stolt av på lik linje som Stine skovli er stolt av sin! Jeg er stolt av min samtidig som misfornøyd med enkelte preg som svangerskapet har satt. Men jeg føler meg ikke verre Pga. Fotballfrue, snarere tvert i mot! Jeg tenker: flott for deg! Sånn ser du etter din graviditet. Barnet ditt vokser opp med en sprek, flott mamma som sannsynligvis er en like god mamma som jeg med strekkmerker på rumpa, åreknuter på leggen og hofter så brede som Norge på tvers. Vi er alle mammaer med ULIKE mammakropper og alle er like flotte. Det er jo liksom det som skal være fokuset her, å det burde dere tenke litt på før man kommenterer de som faktisk ser utrolig ut, med eller uten ekstra magefett!

  13. jln: stoff er BILLIG ^^, jeg kjøpte babyullstoff fra janusull.no. Bestillingen kom på 393,- med frakt. Jeg fikk 7ullbukset, 3 bodyer og 2 smekker. Skulle jeg kjøpt tilsvarende hadde det kommet på godt over 2000 🙂

  14. Innlegget ditt er det beste jeg har lest om dette temaet:) er veldig enig i det du skriver! Har blitt fast leser av bloggen din:)

  15. Vet du hva, dette hadde jeg lyst å gjøre selv.. lage et slikt innlegg! Skal absolutt sende inn bilde, synes det er så flott at vi kan få se både små og store mager, med og uten merker, for å vise at man kan se ut som fotballfruen, men også helt motsatt, og at BEGGE deler er helt normalt, og helt ok 🙂

  16. Så flott innlegg! Jeg er helt imponert over alt det kloke du kommer med, og jeg blir like glad hver gang jeg kikker inn på bloggen din:) Er det din mage på
   bildet forresten? 🙂
   Ha en fin helg!

  17. Marte: Tusen takk 😀 Kun det midterste bildet er av meg. Jeg har desverre ikke så mange strekkmerker å vise frem, jentene stakk av fra magehuset litt for tidlig.

  18. Stine: Tusen takk. Du har helt rett. Jeg synes det er synd at det er så mye fokus på at man skal ha en kropp som 16åringer har, kvinner som har fått flere barn endrer seg fra de var 16, og det er NORMALT. Og i hvilken grad de endres er også individuelt.

  19. Gina: Tusen takk 😀 Ja, det er viktig å godta sin egen kropp. Man kan ikke sammeligne seg med noen for ingen er like. Og vi endres etter å ha bært frem barn naturlig nok. Synd det er forventet stramme kropper og perfekt hud av mammaer også

  20. Kristina: Tusen takk 😀
   Poenget er ikke om jeg er tynn eller ikke, jeg synes kroppsbildet som dominerer vår hverdag er helt gal. Hadde det vært status med strekkmerker og overvekt hadde jeg blitt “mobbeoferet” (satt i perspektiv)
   Jeg synes motebildet er galt. Selv er jeg tynn, men jeg synes mager fra mødre med strekkmerker og for mye hud er vakkert nettopp fordi jeg vet at de har bært frem det mest fantastiske i verden.
   Husk at jeg ammet to stykk, det tærer fryktelig på kroppen min. Det sies at jeg forbrant rundt 1800 kalorier på en dag kun på amming. Jeg raste i vekt og ble tynnere enn jeg var før jeg ble gravid.
   Energien henter jeg fra lykken over å ha to fantasiske barn. Jeg skal heller ikke legge sjul på at de sover stort sett natten igjenn, og har man selv fått en hel natt søvn orker man det mest utrolig 🙂

  21. prinsessemammaen: ^^, Nei, kroppene våre er helt forskjellige, noen får mer strekkmerker enn andre, men det er jo ikke noe galt i det. Det er jo det mest naturlige i verden og det har ingenting å si om man er tynn eller kraftig. Er man arvelig disonert så er man det. Så nydelig det siste du skrev <3 kunne ikke vært mer ærlig

  22. A: Ja, jeg er slank. Men poenget er at verden har satt kvinnekroppen i feil perspektiv! Det er ikke noe galt å ha babykilo og strekkmerker. Jeg valgte ikke å gå igjennom uten. Jeg fødte nesten to mnd før terminen. Hadde jeg hatt valget hadde jeg beholdt jentene i magen til terminen mot strekkmerker og løs hud.

  23. Vet du akkurat nå, så jeg magebildet ditt reklame på fb, er det du som har satt det der? Rakk ikke å klikke på det.. Stod juicy stripes mener jeg..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg